Stațiunile montane din România, de o frumusețe aparte, reprezintă tot timpul locul ideal pentru a-ți petrece vacanța sau chiar și un week-end, departe de casă și de griji.
Care ar fi însă cele potrivite stațiuni pentru un concediu ideal? FANATIK vă oferă mai multe variante, pentru a știi ce să alegi pentru următoarea ta călătorie.
Mereu în topul preferințelor turiștilor, Sinaia este una dintre cele mai bune opțiuni pentru o vacanță de neuitat, în orice anotimp. Orașul ce a fost reședința regelui Carol 1 și-a păstrat și acum clădirile vechi, dar oferă în același timp locuri de cazare la hoteluri de lux, în funcție de preferințe.
Situată pe Valea Prahovei, la mai puțin de două ore de București, Sinaia este în același timp o adevărată oază de verdeață, munții semeți adăpostindu-te de arșita verii. În același timp, stațiunea le pune la dispoziție turiștilor cele mai bune condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Stațiunea Predeal, aflată în apropiere de Sinaia, este de asemenea locul ideal pentru a te relaxa. Restaurantele cu specific românesc sunt la mare căutare, iar numeroasele pensiuni îmbie turiștii cu priveliști superbe. Pârtiile de schi sunt mereu populate în timpul iernii și reprezintă, de asemenea, unul dintre punctele de atracție pentru această stațiune. Fără îndoială, cine a ales să petreacă măcar câteva zile în cel mai „înalt” oraș din România va reveni aici și cu altă ocazie.
Tot pe Valea Prahovei se află și stațiunea Bușteni. Odată ce ai ales ca destinație de vacanță această locație superbă, nu poți rata obiectivele sale turistice extrem de atractive: Sfinxul, Babele, Cascada Urlătoare sau Parcul Național Bucegi.
Poiana Brașov este, de asemenea, locul ideal pentru a-ți petrece concediul atât vara, când temperaturile sunt mult mai scăzute decât în restul țării, cât și iarna, când stratul de zăpadă este de aproximativ 50-60 de centimetri. Peisajele sunt de-a dreptul superbe, iar hotelurile sau pensiunile din zonă îți oferă tot confortul necesar.
Una dintre cele mai frumoase stațiuni din România este și Cheile Grădiștei. Cum treci de bariera care marchează începutul acestei localități de vis, găsești nu doar un restaurant cu cele mai delicioase preparate, ci și mai mule pensiuni rustice, precum și hoteluri de la fereastra cărora poți zări vârfurile semețe ale munților.
Cum urci apoi, pe aleea șerpuită dintre munți, ajungi la pârtia de schi și cea de biathlon, unice în țară. De asemenea, la cea mai mare atitudine, poți fi găzduit, dacă preferi intimitatea unui grup, ce superbele vile cu arhitectură rustic, dar și de câteva hoteluri de lux.
Top 7 stațiuni montane din România cuprinde și localitatea Bâlea, din Masivul Făgăraș. Stațiunile Cascada Bâlea, care cuprinde cea mai spectaculoasă cascadă din lanțul Carpaților Meridionali și Lacul Bâlea, care alcătuiesc complexul, atrag mereu o mulțime de turiști, în ciuda faptului că accesul este mai dificil.
Ne-am îndepărtat deja de Valea Prahovei și ajungem și la Păltiniș, cea mai înaltă stațiune montană din România, la 1442 de metri altitudine, aflată la doar 35 de kilometri de orașul Sibiu. Datorită aerului alpin puternic ozonificat, această stațiune este extrem de benefică sănătății. Cunoscută și ca stațiunea sporturilor albe, Păltinișul se poate lăuda cu pistele sale special amenajate pentru schiori, în funcție de nivelul acestora.