News

Top cele mai bune 10 licee din București după mediile de admitere din acest an. Cu ce medii s-a intrat la colegiile din Capitală

10.07.2020 | 15:53
Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti se află în topul liceelor. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă topul celor mai bune 10 licee din București după mediile de admitere din acest an, licee pentru care elevii au purtat lupte grele și au avut nevoie de medii excelente.

Și în 2020, la fel ca în anii precedenți, crema a fost luată de 3 instituții de învățământ, 3 licee care poartă un duel anual pentru cei mai buni elevi.

ADVERTISEMENT

Astfel, la matematică-informatică, podiumul a fost adjudecat de Colegiile Naționale Tudor Vianu, Gheorghe Lazăr și Sfântul Sava.

UPDATE / Topul celor mai bune 10 de licee din București, după media de intrare la repartizarea computerizată la liceu, este deschis de Colegiul Naţional Sfântul Sava cu ultima medie de intrare 9,98 pentru cei 28 de elevi de la clasa de mate-info.

ADVERTISEMENT

Pe locul al doilea este Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, unde s-a intrat cu 9,90, dar unde sunt 3 clase de matematică-informatică a câte 28 de elevi.

Ele sunt cele mai bune 10 licee din București după mediile de admitere din acest an

De altfel, știm cu toții, Colegiul Naţional “Sf. Sava” reprezintă liceul cel mai dorit de către elevi. Anul trecut, la profilul matematică-informatică, bilingv engleză, media a fost de 9,89, în timp ce la profilul ştiinţele naturii, media a fost de 9,85.

ADVERTISEMENT

Colegiul Naţional “Gh. Lazăr” a rămas în top. Pentru anul şcolar 2020-2021, acesta a anunțat o cifră de şcolarizare de 252 de elevi, din care 84 de locuri sunt disponibile la profilul matematică-informatică şi tot atâtea la ştiinţele naturii.

Colegiul Naţional “Spiru Haret” a ocupat anul trecut locul al treilea în top cu medii destul de ridicate. Pentru anul şcolar care începe în toamnă, liceul are o cifră de şcolarizare de 224 de elevi, din care 28 de locuri (o clasă) la profilul matematică-informatică, bilingv engleză şi 56 de locuri la matematică-informatică.

ADVERTISEMENT

A fost întrecere mare și pentru un loc la Colegiul Naţional “Tudor Vianu”, liceu care a anunțat o cifră de şcolarizare de 252 de elevi, iar clasele sunt fie de informatică intensiv, fie de engleză intensiv.

Un alt colegiu care a urcat în ultima perioadă în topul preferințelor, Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” și-a deschis porțile pentru 280 de elevi. Toți aceștia vor fi pregătiți la profilul matematică informatică, bilingv germană, matematică-informatică, bilingv engleză și filologie, bilingv germană și bilingv engleză.

Vă reamintim că elevii care vor să prindă un loc la un liceu de top din Capitală au nevoie de o medie excelentă la Evaluarea Națională, dar şi de medii generale mari, chiar și în condițiile în care aceasta contează 20%.

Potrivit cifrelor din 2019, pentru a fi admiși la un liceu de top din Capitală, elevii care terminau clasa a VIII-a erau nevoiți să aibă o medie peste 9.50 petru specializarea Matematică-informatică și Științe ale Naturii.

Ministerul Educației a prezentat un clasament al celor mai bune licee din București, în funcție de mai multe criterii, inclusiv media luată de elevi la Bacalaureat 2019.

Raportul a luat în calcul mai multe criterii de succes și performanță, cum ar fi ratele de prezență sau de promovare, pe lângă mediile obținute de elevi la examen.

Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” 4,81 (Sectorul 1)
Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” 4,79 (Sectorul 5)
Colegiul Naţional “Sfântul Sava” 4,79 (Sectorul 1)
Colegiul Național ”Mihai Viteazul” 4,76 (Sectorul 2)
Colegiul Național ”Spiru Haret” 4,65 (Sectorul 2)
Complexul Educațional Lauder-Reut 4,65 (Sectorul 3)
Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” 4,64 (Sectorul 4)
Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” 4,61 (Sectorul 2)
Colegiul Naţional “Ion Creangă” 4,55 (Sectorul 4)
Colegiul Naţional “Grigore Moisil” 4,50 (Sectorul 6)

Clasamentele sunt alcătuite în funcție de 7 criterii numite „criterii de performanță și succes”.

Criteriul 1 – Rata de promovare la BAC – adică numărul candidaților cu media la Bacalaureat mai mare sau egală cu 6 raportat la numărul de candidați prezenți.

Criteriul 2 – Rata de succes a absolvirii. Asta înseamnă numărul candidaților cu media la Bacalaureat mai mare sau egală cu 6, raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a XII-a.

Criteriul 3 – Rata de absolvire – Nr. absolvenților clasei a XII-a raportat la numărul de candidați înscriși în clasa a XII-a.

Criteriul 4 – Rata de prezență la Bacalaureat – Numărul absolvenților prezenți la Bacalaureat raportat la numărul de candidați înscriși.

Criteriul 5 – Rata mediilor între 9 și 9,50 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 și mai mici decât 9,50 din numărul candidaților prezenți

Criteriul 6 – Rata mediilor între 9,50 și10 – Ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 și mai mici decât 10 din numărul candidaților prezenți

Criteriul 7 – Rata mediilor de 10 – Ponderea mediilor de 10 din numărul candidaților înscriși prezenți

ADVERTISEMENT