News

Top cele mai bune licee din România, după ultima medie de admitere

Topul celor mai bune licee din România, după ultima medie de admitere, te va ajuta să faci selecţia corectă. Alegerea liceului potrivit ar putea fi un prim pas pentru o carieră de succes.
14.07.2021 | 12:15
Top cele mai bune licee din Romania dupa ultima medie de admitere
Medii excelente de intrare în topul celor mai bune licee din ţară. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ne-am obişnuit ca în fiecare an să ne amuzăm în urma gafelor făcute de elevi la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat trebuie să dăm Cezarului ce este al său. Şi anume, de asemenea, anual există un procent aparte de elevi excepţionali, elevi care se luptă pentru fiecare sutime pentru a prinde un loc în liceele bune ale ţării.

De altfel, cele mai bune 50 de clase și specializări de liceu din România au ridicat și anul acesta ștacheta la un nivel de-a dreptul impresionant. Vorbim despre note şi medii care ne scutesc de prea multe comentarii. Putem doar să aplaudăm şi să-i felicităm pe elevi.

ADVERTISEMENT

Topul celor mai bune licee din România, după ultima medie de admitere

Concret, dacă ne raportăm la ce s-a întâmplat anul trecut și judecând după media de intrare la repartizarea computerizată la liceu, atunci topul este deschis de Colegiul Naţional Sfântul Sava. Aproape incredibil, dar adevărat.

Aici ultima medie de intrare a fost 9,98 pentru cei 28 de elevi de la clasa de mate-info. Atenție, au existat nu mai puțin de 10 copii care au avut 10 pe linie. Da, citiți bine, media perfectă. Au urmat 11 medii de 9.99, în timp ce restul au intrat cu 9.98.

ADVERTISEMENT

Pe locul al doilea a fost Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. S-a intrat cu 9,90 și s-au format 3 clase de matematică-informatică a câte 28 de elevi. Interesant este că al treilea liceu din țară nu e din București. Colegiul Național Frații Buzești din Craiova a avut o medie de intrare de 9.89.

Matematică – informatică la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța este al 4-lea liceu din țară. A avut o medie de intrare de 9.87. Pe locul 7 s-a clasat Colegiul Național Gheorghe Lazăr, specializarea Științe ale Naturii, acolo unde ultima medie de intrare a fost 9.84

ADVERTISEMENT

Un liceu din Buzău a fost al 12-lea din țară. La BP Hașdeu s-a intrat cu media 9.77 la Mate – Info. Cu 3 sutimi mai puțin s-a intrat la aceeași specializare, mate -info, dar la Cluj Napoca, la Nicolae Bălcescu.

A fost întrecere mare și pentru un loc la Colegiul Naţional “Tudor Vianu”, liceu care a anunțat o cifră de şcolarizare de 252 de elevi, iar clasele sunt fie de informatică intensiv, fie de engleză intensiv.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt colegiu care a urcat în ultima perioadă în topul preferințelor, Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” și-a deschis porțile pentru 280 de elevi. Toți aceștia vor fi pregătiți la profilul matematică informatică, bilingv germană, matematică-informatică, bilingv engleză și filologie, bilingv germană și bilingv engleză.

Vă reamintim că elevii care vor să prindă un loc la un liceu de top din Capitală au nevoie de o medie excelentă la Evaluarea Națională, dar şi de medii generale mari, chiar și în condițiile în care aceasta contează 20%.

Dacă ne raportăm la primii pași pe care trebuie să-i urmeze un elev pentru alegerea opțiunilor la admiterea la liceu 2021 sunt identificarea filierei, profilului, dar, mai ales, a specializării pe care dorește să o urmeze în următorii patru ani de zile.

Trebuie atent studiată broșura de admitere, publicată de fiecare inspectorat școlar, pentru a face o listă cu liceele care oferă specializările dorite și apoi care este ultima medie de admitere de anul trecut. De remarcat că o medie excelentă de 9.95 te poate lăsa fără loc la liceu dacă opţiunea ta este strict Sfântul Sava, acolo unde ajung numai elevii de top.

ADVERTISEMENT