FANATIK a reușit în 2021 o serie de interviuri spectaculoase cu multe personalități din sport. Care și-au dezvăluit secretele vieții și carierei în amintiri fabuloase, în exclusivitate pentru FANATIK.
FANATIK vă oferă acum, la sfârșit de an și sezon sportiv, un top al celor mai interesante interviuri, așa cum v-a oferit și un top al reportajelor exclusive FANATIK, realizate în toată țara în 2021. Interviuri și reportaje în care „numele mari” abordate și-au „pus pe masă”, cum se spune, amintirile fabuloase ale unor cariere fabuloase.
Citiți-le sau recitiți-le între o repriză de „bulgăreală” și una de… sarmale, între o partidă de schi și una de dans, între un fluier de start de „meci” cu jumări, caltaboș, slăninuțe și piftie și „prelungirile” cu plăcinte și cozonac. Atenție la cartonașele… soțiilor, păstrați-vă în „galbene” ca să nu fiți suspendați după „roșu” direct de Revelion!
În 2021 a făcut patru mari transferuri. În ordine, Valentin Mihăilă și Dennis Man la Parma, apoi Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan la Galatasaray.
„Nu am făcut eu transferurile astea”, spune Giovanni Becali, „le-a făcut firma Becali Sport”. El a fost doar „consigliere”. Pentru că „relațiile nu i le ia nimeni, flerul și ochiul de vânător versat de talente, credibilitatea construită în sute de transferuri realizate sunt mai actuale ca niciodată”.
Giovanni Becali a povestit în interviul exclusiv pentru FANATIK totul despre aceste transferuri, a „definit” relația cu Anamaria Prodan Reghecampf, și-a spus părerea despre cine ar trebui să fie numit selecționerul echipei naționale, dar și despre situația de la Dinamo.
„Mă îngrijorează situația lui Dinamo. Cel mai important este să se salveze de la retrogradare. Una e să o scoți din insolvență în A și cu totul alta să scoți Dinamo din insolvență în B” – Giovanni Becali
Florin Niță a fost desemnat de mai multe anchete sportive „Cel mai bun fotbalist român ala anului 2021”. Portarul care a „scos” echipa națională din atâtea momente critice a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.
Goal-keeperul „național” de la Sparta Praga a dezvăluit că nu mai are contract cu Anamaria Prodan Reghecampf, ce negocieri a purtat în iarnă cu FCSB, cine de la CFR Cluj l-a căutat și multe altele. Plus „secretul” evoluțiilor sale, în majoritate extraordinare…
„Mă pregătesc normal de fiecare dată. De când intru pe teren până termin, sunt concentrat sută la sută la ceea ce am de făcut și încerc să dau totul. Când mă antrenez sau joc, nu stau să mă gândesc la alte probleme, indiferent despre ce e vorba. Mă setez doar pe fotbal, doar la ce am de făcut pe teren, nu ce fac când ajung acasă” – Florin Niță
FANATIK a pătruns în lumea fabuloasă a lui „Shihan” Florentin Marinescu, omul care s-a ocupat de „pregătirea psiho-fizică” a Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în acel de neuitat unic 7 mai 1986.
Secretele acelei pregătiri în premieră mondială atunci, ce jucători au fost cei mai receptivi, cine l-a adus la Steaua și în ce… scop, cum a ajuns la „gradul” de „Shihan”, nivelul următor „Senseiului”…
… „Sensei” este Profesorul din arte marțiale. „Shihan” este Maestrul care a atins un înalt „grad”, de la 7 Dani în sus. Florentin Marinescu este „Shihan” cu 10 Dani…
…Toate acestea, dar și cum a fost trădat Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989, cum a fost manipulate nemulțumirile, frustrările, multe, ale populației de către „servicii de toate felurile, interne și externe, foarte bine pregătite, care au organizat lovitura de stat”, le-a dezvăluit „Shihan” Florentin Marinescu în exclusivitate în interviul-maraton din FANATIK.
„Ceaușescu… România… fără datorii, cu adevărat independentă, cu relații bune în toată lumea, inclusiv în lumea arabă și o posibilă, chiar probabilă «bancă mondială» concurentă pentru FMI, era un «exemplu prost» în 1989” – „Shihan” Florentin Marinescu
Tibi Ghioane a împlinit 40 de ani pe 18 iunie. FANATIK a fost la el acasă, la Brașov și a aflat, în exclusivitate, ce cumpene uluitoare a avut de trecut în cariera sa fostul internaţional român care a jucat 10 ani la Dinamo Kiev.
De la mâna ruptă când juca la Rapid, în 2001, până la atacul cerebral suferit în 2005, în cantonament la Kiev! Revenirea pe teren, în 2007 și drama familială: „Tata a plecat de acasă în 1989, cu TIR-ul, în Austria, eu aveam opt ani… și de atunci nu l-am mai văzut, nu mai știu nimic de el. Nu e nici la morți, nici la vii!”… Toate acestea și alte „culise” ale vieții sale le-a dezvăluit Tibi Ghioane în exclusivitate în interviul pentru FANATIK.
„Atacul acela cerebral din 2005 a plecat de la suprasolicitare, foarte multe meciuri și antrenamente, nu mă odihneam și la un moment dat s-a rupt filmul! Venisem pe acasă, am fost apoi în Portugalia, se adunase oboseala… S-a întâmplat în cantonament la Kiev… E adevărat că mă antrenam și singur de multe ori…” – Tibi Ghioane
Romulus Gabor a împlinit 60 de ani pe 14 octombrie. FANATIK a fost la Hunedoara și a stat la povești cu unul dintre cele mai importante personaje ale fotbalului românesc din ultimii ani dinainte de Revoluție.
„Balonul de Aur” la Campionatul Mondial de tineret din Australia în 1981 (în 1979, la ediția precedentă, în Japonia, titlul îi fusese decernat unui puști argentinian pe nume Diego Armando Maradona…), Romulus Gabor a marcat golul care a dus locul 3 (trei!), medalia de bronz României, după 1-0 cu Anglia pe 17 octombrie 1981.
Fotbalist din stirpea lui Gicu Dobrin, Ilie Balaci și Gică Hagi, Romulus Gabor a povestit în exclusivitate pentru cititorii FANATIK o carieră care putea fi realmente fabuloasă…
N-a fost să fie pentru că singurul „Balon de Aur” din fotbalul românesc, fie el și la tineret, a avut cumpene pe care nu le-a „nimerit” în cea mai bună direcție la momentele respective…
Accidentările, transferurile refuzate la Dinamo sau la Steaua, dorul de iarba verde de acasă, din Ponorul natal, sau de Hunedoara unde a ridicat Mircea Lucescu visul Corvinului până în cupele europene… „Cangurul de Aur” Romulus Gabor le-a dezvăluit pe toate în mega-interviul exclusiv din FANATIK.
„Chiar în avionul cu care ne întorceam din Australia, președintele federației germane mi-a propus să rămân în RFG, la Frankfurt, că-mi rezolvă transferul în Bundesliga. Oriunde, la ce echipă vreau! Dar n-am vrut! Așteptam să ajung acasă, să mă bucur cu prietenii mei de la Hunedoara… Aveam o situație financiară bună, venisem de la țară și mă simțeam extraordinar aici” – Romulus Gabor
Antrenorul Xavi Pascual a părăsit Barcelona după 12 ani, la 3 (trei!) zile după ce câștigase Liga Campionilor, și a venit la Dinamo. Și la echipa națională masculină de handbal.
„Pep Guardiola din handbal” a acordat un interviu amplu pentru FANATIK în care a explicat cum a ajuns la Dinamo, ce obiective are aici, ce vrea să facă la națională, pornind de la unele realități mioritice „care trebuie să fie schimbate din temelii”.
„Când am început cariera de antrenor, primele cărți de handbal citite au fost românești. Dar handbalul de acum este absolut diferit. Nu este un sport asemănător. Cred că există mult mai multe informații acum și trebuie să ne adaptăm. Trebuie să punem echipa națională pe acest drum. Nu numai în teren, ci și în afara lui” – Xavi Pascual
Cristi Bălgrădean dezvăluie în interviul exclusiv acordat pentru FANATIK culisele plecării neașteptate de la FCSB la CFR Cluj, numită „trădare” de Gigi Becali și Meme Stoica.
„Gigi Becali mi-a reproșat că de ce nu i-am spus nici lui, nici lui Meme că am semnat cu CFR… Într-adevăr, asta a fost greșeala mea morală față de FCSB că nu le-am spus imediat după ce am semnat cu CFR… Dar dacă e să o luăm pe moralitate, și cei de la FSCB au greșit față de mine…” – Cristi Bălgrădean
De ce s-a despărțit „Pufi” de Dinamo, de unde i se trage porecla „Pufi”, cum l-a luat FCSB, care sunt cei mai buni stoperi cu care a jucat, de ce i s-a spulberat visul numit echipa națională sunt doar câteva momente din cariera sa, pe care Cristi Bălgrădean le-a „dat pe față” în interviul în exclusivitate pe care l-a dat pentru FANATIK. Dacă nu le cunoașteți, aflați-le din FANATIK!
România a fost una dintre cele 206 țări participante la ediția 32 a Jocurilor Olimpice, desfășurată în Japonia, ediție specială, fără spectatori, chinuită de nenorocirea de virus SARS-CoV-2 cu „trena” sa mondială de COVID-19.
Olimpicii României s-au întors de la Tokyo cu doar 4 medalii, una de aur – la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar și Simona Radiş), şi trei de argint – la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari).
FANATIK a reușit un adevărat tur de forță și a realizat un serial captivant și exclusiv de interviuri cu sportivii români plecați la Tokyo în plină pandemie de COVID 19 ca să ridice tricolorul de cât mai multe ori pe podiumul de premiere. Citiți-le sau recitiți-le în FANATIK! Le găsiți numai în FANATIK!