ADVERTISEMENT
News

Top perle și gafe la Bacalaureat: “O scrisoare pierdută a apărut anul trecut, am fost eu la piesa de teatru cu o gagică”

Top perle și gafe la Bacalaureat, făcute de absolvenţii de clasa a XII-a de-a lungul anilor. Iată ce au putut să scrie elevii pe foaia de examen.
Autor: Andreea Marin | 29.06.2021 | 06:00
Top perle și gafe la Bacalaureat: “O scrisoare pierdută a apărut anul trecut, am fost eu la piesa de teatru cu o gagică”
Top perle și gafe la Bacalaureat: “O scrisoare pierdută a apărut anul trecut, am fost eu la piesa de teatru cu o gagică”. Sursa foto: Hepta

În fiecare an, elevii au mari emoții la examenul de Bacalaureat, așa că nu este de mirare că unii dintre ei reușesc să scrie unele lucruri amuzante pe foaia de examen.

ADVERTISEMENT

Top perle și gafe la Bacalaureat: Ce au scris elevii pe foaie de examen

Așa-numitele perlele de la Bac apar în fiecare an, fiindcă elevii fie nu au învățat și recurg la a scrie orice pe foaie, fie li se pare amuzant să facă acest lucru.

Elevii mai fac o altă gafă la examenul de Bacalaureat, alta în afară de cea în care fac erori privitoare la subiect sau analogii amuzante. Este vorba despre faptul că decid să scrie cu totul alt subiect decât ce le-a picat.

ADVERTISEMENT

Cum se vehiculează de multe ori ce subiect ar putea primi, la partea a treia a examenului, unii elevi decid să îi asculte opiniile altora și se concentrează să învețe doar anumite opere.

Așa ajung în situația în care știu care este subiectul propus spre rezolvare, dar aleg să nu îl facă, pentru că nu au învățat. Și ce fac, în schimb? Scriu un subiect pe care l-au învățat, deși nu este cel care va fi verificat de cadrele didactice.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în multe cazuri, dar aceste lucrări nu pot fi punctate, fiindcă nu este rezolvată nicio cerință din barem.

Perle BAC din anul 2020

Iată ce perle şi gafe au făcut elevii de clasa a XII-a la examenul de anul trecut:

“Scrisoarea a fost pierdută de aia care căuta distracţie şi pe la primărie. Ca-n zilele noastre, umblă ăştia după bani şi după funcţii, n-ai treabă”.

ADVERTISEMENT

“Arghezi este un Isus care face din venin miere și din mucegai și noroi bijuterii”.

“Bă, e groasă vă scriu Ion că asta am auzit înainte cu o seară că se dă”.

ADVERTISEMENT

,,Băh, Zoe asta deşteaptă dă-o-n mă-sa s-a descurcat femeia, doi morţi lângă ea, îi freca cum vrea”.

“O scrisoare pierdută” a apărut anul trecut, am fost eu la piesa de teatru cu o gagică”.

ADVERTISEMENT

Perle BAC din anul 2019

Nici anul 2019 nu a fost vreo excepție de la regula perlelor și a greșelilor amuzante, după cum se poate vedea mai jos:

“Lumea lui Bacovia atârnă greu. Greu.”

″În cimitir toată lumea dormea- sicriele, coroanele, amorul… iar mortului îi atârnau aripile.”

“Poeziile lui Bacovia sunt foarte întunecoase, dar la fel și versurile.”

“Poetul stă acolo, nu-i place, dar s-a înțepenit și îl apasă versurile.”

“Autorul s-a uitat după banane și foci. Nu a văzut banane, doar cetacei de 15 metri lungime. Acestea sunt pești uriași, care scuipă apă arteziană.”

Perle de la Bac din anul 2018

Iată ce perle au fost la examenul de Bacalaureat din anul 2018:

”Poezia nu este punctul meu forte, aşadar voi trata în schimb subiectul “Moromeţii”, în care am găsit multe sensibilităţi poetice”.

”Oamenii nu pot aprecia farmecul locului, dacă îi umple de spume şoselele, gunoaiele şi preţurile mari. Este experienţa mea personală şi a prietenilor mei care au maşina”.

”Oda lui Eminescu a fost măsurată cu metrul antic”.

”Scriitorul stătea cu burta la soare la Brăila, când a venit un francez şi i-a spus că în oraş locuieşte domnul Panait Istrati, o vedetă locală”.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!