Sport

Top reportaje FANATIK în 2021. În exclusivitate: drame șocante, succese de senzație, amintiri fabuloase. Povești de viață incredibile

FANATIK vă prezintă topul reportajelor realizate în 2021. Povești de viață incredibile. În exclusivitate: drame incredibile, succese de senzație, amintiri fabuloase.
26.12.2021 | 10:04
Top reportaje FANATIK in 2021 In exclusivitate drame socante succese de senzatie amintiri fabuloase Povesti de viata incredibile
Top reportaje FANATIK în 2021. În exclusivitate: drame incredibile, succese de senzație, amintiri fabuloase. Povești de viață incredibile
ADVERTISEMENT

FANATIK a realizat de-a lungul anului 2021 multe reportaje în exclusivitate, în ciuda pericolului permanent de infectare a reporterilor săi cu SARS-CoV-2 în deplasările lungi prin locurile unde au găsit subiecte inedite și interesante.

Top reportaje FANATIK în 2021. În exclusivitate: drame șocante, succese de senzație, amintiri fabuloase. Povești de viață incredibile

FANATIK vă prezintă la sfârșit de an un top al reportajelor în care au fost „prinse” momente unice din viața unor sportivi. Momente de la extaz la agonie, sufletească bine-nțeles. Caracteristica unică a acestor momente: autenticitatea. Iată-le mai jos, în ordine cronologică…

ADVERTISEMENT

Simona Halep, vilă de lux de peste 1.000.000 de euro pe malul lacului Snagov. Imagini exclusive FANATIK

Simona Halep a împlinit 30 de ani pe 27 septembrie. Cu numai 12 zile înainte făcuse mare nuntă mare la Mamaia, cu alesul inimii sale, Toni Iuruc.

FANATIK descoperise încă din martie unde își pregătea cea mai mare jucătoare de tenis din istoria României „cuibușorul” în care să se retragă după ce-și va încheia prodigioasa carieră din fața fileului.

ADVERTISEMENT

„Palatul” Simonei și al lui Toni își dezvăluia atunci, în premieră jurnalistică, profilul elegant, prin intermediul fotografiilor obținute în exclusivitate de FANATIK. „Domeniul” Halep-Iuruc se întinde pe 10.000 de metri pătrați, pe malul lacului Snagov, iar ce dotări de lux are vila de lux a Simonei și a lui Toni, aflați din reportajul marca FANATIK!

Dramă incredibilă! „Mama mi-a murit în brațe în ziua de Crăciun, iar tata în mai puțin de o lună, la 12 ore după ce l-am internat!” Reportaj greu, dureros…

Nenorocirea asta a descoperit-o FANATIK la Broșteni. Acum un an… A trebuit să facă față pierderii ambilor părinți, în mai puțin de o lună. E fotbalist. Cum a fost și tatăl său…  E portar. Rapidist de mic, a crescut cu Bogdan Lobonț în poarta giuelșenilor și-n suflet. Anul trecut a fost la un pas de Liga I.

ADVERTISEMENT
  • „Am avut șansa să urc și eu la prima ligă, chiar vara trecută, la Iași. Era Mircea Rednic antrenor acolo și telefonul a venit după ce au pierdut acasă cu Clinceniul”
  • „A fost o discuție foarte avansată cu cei de la Poli Iași, chiar și cluburile s-au înțeles între ele. Cei de la Miroslava, unde jucam, au cerut 7.000 de euro pe mine și Iașul a spus ok. Mă sună nea Benone Dohot de la Iași, antrenorul cu portarii, fostul mare portar al Iașului, și-mi zice «Jane, fii pe fază!»”
  • „A doua zi mi se spune că totul a picat! Mai târziu am aflat că ăștia de la Miroslava nu au vrut să-mi mai dea drumul și au cerut Iașului 20.000 de euro! Eu mai aveam jumătate de an de contract și au zis cei de la Miroslava că dau lovitura cu mine!”

Cine este Jan Turiță, omul „logodit” cu atâta ghinion, dar neînvins de acesta, aflați din reportajul dureros făcut în Moldova de FANATIK!

ADVERTISEMENT

„Silviu Lung ne-a transmis că nu poate lua de la gura copiilor săi pentru copiii mei orfani” Reportaj tulburător la Moțăței

În urmă cu aproape 8 ani, pe 8 ianuarie 2014, portarul Craiovei Maxima, al Stelei și al echipei Naționale, Silviu Lung, intra cu mașina pe contrasens și provoca un accident mortal într-o curbă de la ieșirea din Pădurea Radovan, la circa 20 de kilometri de Craiova, venind dinspre Calafat.

Șoferul din mașina lovită a murit pe loc. Au rămas trei copii orfani. Ce fac aceștia acum, ce face mama lor – doi copii și aceasta erau în mașina-sicriu când s-a produs accidentul! – a descoperit FANATIK la Moțăței, satul familiei îndoliate acum 8 ani.

Ce s-a întâmplat cu ei în clipele cumplite imediat următoare impactului, Cum s-a comportat Silviu Lung atunci, dar și de atunci încoace, înainte și după pronunțarea instanței, ce spune el acum, șocat încă de tragicul eveniment, ce spune soția sa, aflați din tulburătorul reportaj făcut de FANATIK la fața locului.

„Fata mea, Andreea, a stat o lună în comă indusă la terapie intensivă, băiatul, deși minor, a avut sânge rece și a fost primul care a realizat că tatăl său a murit. Nu mai avea puls… Am aflat apoi că a murit pe loc pentru că i se secționase coloana vertebrală!” – Ramona Stoica, soția șoferului decedat

Reportaj acasă la bunicii lui „Bambi” Olimpiu Moruțan! „Mamă cum alerga oile bunicului!” Exclusiv

Olimpiu Moruțan s-a născut în comuna Cătina, la 60 de kilometri de Cluj Napoca. FANATIK a realizat un reportaj emoționant în locul unde a bătut mingea pentru prima oară „Oli”, cum îi spun toți acolo, foarte mândri de el. Cei mai mândri sunt bunicii lui. Toți patru sunt la Cătina.

  • „I-a plăcut mingea de mic. Nici nu era la școală când mergea și aștepta pauzele la clase ca să se joace cu cei mai mari în curtea școlii. Alerga mereu, îl vedeam pe geam cum vine în pas alergător” – Iosif Kirali, „Oci” îi spun toți, bunicul matern
  • „A plecat la Cluj pe 21 august 2008, chiar de ziua mea! Eu l-am dus dimineața la autobuz… Nu i-a fost deloc teamă să plece de la noi, din Cătina, în ditamai orașul. Și avea doar opt ani și un pic, abia terminase clasa a doua, aici, la noi…” – Maria Kirali, „Mama” îi spun toți, bunica maternă
  • „Oli mi-a spus că vrea și trebuie să meargă la U să joace fotbal. «Mama, să fi sigură că o să ajung fotbalist! Nu-ți face nicio grijă despre mine!», mi-a spus…” – Maria Kirali, „Mama” îi spun toți, bunica maternă

Care au fost jucăria sa preferată, cine i-a pictat pereții camerei din casa bunicilor, cine a avut grijă de el „la oraș”, la începuturile sale fotbalistice la ”U” Cluj, aflați în exclusivitate din reportajul exclusiv făcut de FANATIK la bunicii lui „Bambi” Olimpiu Moruțan!

TezAURUL din Moldova. FANATIK a fost acasă la campioanele olimpice Ancuța Bodnar și Simona Radiș. Poveștile din spatele poveștii de succes. Exclusiv

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus singura medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. FANATIK a fost acasă la cele două campioane olimpice.

La Vatra Moldoviței, județul Suceava, 27 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc, unde s-a născut Ancuța. Și apoi la Avrămeni, județul Botoșani, mai aproape de Republica Moldova decât de reședința de județ (cale de 50 km), locul de baștină al Simonei. 160 de kilometri între locurile de naștere ale celor două campioane.

  • „Canotajul l-am început pe 26 mai 2012, dar am fost selectată pe 21 mai… Țin minte pentru că era Sărbătoare, Sfinții Constantin și Elena, eram în parc, lângă școală, aici, în Vatra Moldoviței…” – Ancuța Bodnar
  • „M-a dus tata cu trenul la Orșova, am făcut vreo 18 ore pe drum, apoi, săracul, s-a întors singur acasă după ce și-a lăsat fata la celălalt capăt al țării…” – Ancuța Bodnar
  • „Simona era în clasa a VII-a când au fost selectați copii la Avrămeni. Au ales-o pe ea și încă o fată. Simona a venit acasă și era foarte încântată că merge la sport. Noi am zis că nu o lăsăm, dar ea, nu și nu…” – Maricica Radiș, mama Simonei
  • „Am dus-o până la Botoșani, iar de acolo am urcat-o în microbuzul care ducea sportivii la București. A fost selecționată direct la Steaua! Despărțirea a fost foarte grea, am plâns, nu mi-a fost deloc bine…” – Maricica Radiș, mama Simonei

Așa au plecat Ancuța și Simona pe drumul spre titlul olimpic. Poveștile din spatele poveștii de succes sunt fascinante. Citiți-le în exclusivitate în FANATIK!

32 de ani de la România – Danemarca 3-1. Dănuț Lupu: „A fost certificatul de naștere al Generației de Aur!” Reportaj exclusiv pe stadionul „Steaua”

Pe 15 noiembrie s-au împlinit 32 de ani de la o mare victorie a echipei naționale de fotbal, 3-1 cu Danemarca pe stadionul din bulevardul Ghencea.

„Embrionul” Generației de Aur a cumnaților Gică Hagi și Gică Popescu ducea România la un turneu final mondial, Italia 1990, după exact 20 de ani de la precedenta calificare, reușită de o altă Generație de Aur, cea a lui Gicu Dobrin, Florică Dumitrache, Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Liță Dumitru, Rică Răducanu, în 1970, în Mexic.

FANATIK l-a „convocat” pe Dănuț Lupu, titular pe 15 noiembrie 1989 cu Danemarca, la noul stadion „Steaua”, l-a băgat pe gazon din nou din minutul 1, i-a dat o minge și ce-a ieșit vedeți în reportajul amintit.

Evoluția lui Dănuț Lupu a fost pigmentată din plin cu amintiri mai puțin știute de la acel meci, dar și din vestiar și… culise! Știți, de exemplu, cine a insistat la antrenorul Emeric Ienei să joace titular Dănuț Lupu, pe atunci la Dinamo, într-un meci capital deși nu avea decât 26 de minute active în tricoul naționalei? Nici nu vă închipuiți cine!

  • „Majoritatea dintre noi erau câștigători de Cupa Campionilor sau jucaseră măcar… cum sună asta… «măcar» … azi … jucaserăm semifinale, sferturi de cupe europene, cum eram cei de la Dinamo, deci aveam foarte multe meciuri internaționale, grele, prin care trecusem” – Dănuț Lupu
  • „În acea vreme fotbalul atrăgea atâta lume pentru că dădea iluzia de libertate, pe stadion, într-o societate cu multe, multe lipsuri și dacă le lua și bucuria asta putea să fie o scânteie periculoasă. Amintiți-vă că veneau 60-70 de mii de oameni la cuplaje pe «23 August», venea foarte multă lume la fotbal, nu ca acum… Aveau și ce vedea, nu ca acum…” – Dănuț Lupu
ADVERTISEMENT