Life

Topul băncilor din România. ING, BCR, Banca Transilvania, BRD, Raiffeisen Bank și CEC Bank printre cei mai doriți angajatori. De ce-și doresc românii să lucreze în aceste companii

Cum arată topul celor băncilor din România. Criteriile pe care românii le iau în considerare atunci când își caută un loc de muncă.
19.05.2024 | 17:13
Topul bancilor din Romania ING BCR Banca Transilvania BRD Raiffeisen Bank si CEC Bank printre cei mai doriti angajatori De cesi doresc romanii sa lucreze in aceste companii
Care sunt cele mai căutate bănci din România. Sursa foto: Pixabay, Facebook
ADVERTISEMENT

După pandemie, piața locurilor de muncă din România este pe nisipuri mișcătoare. Românii își găsesc cu greu un job unde să fie mulțumiți atât cu salariu, cât și cu mediu de lucru. Și, totuși, se pare că preferințele multora se îndreaptă către un anumit domeniu.

Cum arată topul băncilor din România

Pandemia i-a făcut pe români să își schimbe criteriile de căutare a locurilor de muncă. În ultima vreme, există mereu ”ciocniri” între ceea ce oferă angajatorii și ceea ce căută angajații.

ADVERTISEMENT

Deși românii sunt greu de mulțumit, se pare că un singur domeniu prezintă interes pentru ei. Potrivit studiilor realizate de Catalyst Solutions, în 2024, persoanele dornice de muncă vor să lucreze în domeniul bancar.

În topul celor 100 de angajatori din România se regăsesc Banca Națională, opt bănci comerciale și un asigurator. Aceste date demonstrează că românii sunt în căutarea unui loc de muncă stabil care să le ofere un venit sigur.

ADVERTISEMENT

Potrivit topului, ING este instituția bancară care a stârnit cel mai mult interesul românilor. Anul acesta, ING ocupă locul 8 în top 10 al celor mai căutați angajatori din România. Prezența sa nu este o surpriză, căci de ani buni se regăsește mereu în acest top.

În schimb, o reală surpriză vine din partea BCR care intră în top 10. Alături de ING, cele două sunt singurele instituții care ocupă locuri onorabile în primii 10 angajatori.

ADVERTISEMENT

Criteriile pe care românii le iau în considerare atunci când își caută un loc de muncă

Tot anul acesta, CEC Bank a bifat o premieră. Instituția financiară a intrat în top 100 angajatori din România direct pe locul 91. O evoluție semnificativă poate fi remarcată și în cazul Băncii Transilvania care a avansat 7 poziții.

Nu doar băncile din România sunt la mare căutare, ci și băncile cu sediu internațional. Revolut a început să câștige din ce în ce mai mult teren în topul preferințelor românilor. Dacă în 2022 ocupa locul 99, potrivit bankingnews.ro, în 2024, Revolut se află pe locul 61.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei menționate, în top 100 angajatori, ING România se află pe locul 8, BCR pe locul 10, iar Banca Transilvania pe locul 12. Pe locul 29 regăsim BRD, pe 37 se află Raiffeisen Bank, iar pe 61 este Revolut. Topul este completat de UniCredit pe locul 68, de Alliantz Tiriac Asigurări pe 80, de BNR pe locul 87 și de CEC Bank pe locul 91.

Principalul criteriu care îi determină pe români să își aleagă locul de muncă este pachetul salarial. Pentru români, contează foarte multe mediul de lucru, dar și programul. Multe persoane își doresc să aibă timp și pentru viața personală, iar locurile de muncă din bănci satisfac aceste criterii.

ADVERTISEMENT