Fotbal international

Topul bogaților din UEFA Champions League. Cei mai bine plătiți antrenori prezenți în grupe

20.10.2020 | 17:08
Topul bogatilor din UEFA Champions League Cei mai bine platiti antrenori prezenti in grupe
Topul bogaților din UEFA Champions League. Cei mai bine plătiți antrenori prezenți în grupe. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că provoacă spectacol, Liga Campionilor este o competiție care atrage și elita managerilor din Europa. Topul bogaților din UEFA Champions League propune un lider surpriză.

Salariile fotbaliștilor de top sunt mereu subiect de discuție, însă nici oamenii care îi dirijează de la marginea terenului nu încasează sume de neglijat.

ADVERTISEMENT

Superstaruri precum Neymar, Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi primesc, anual, sume uriașe pentru a oferi spectacol, în vreme ce Jurgen Klopp sau Pep Guardiola sunt reumnerați pentru tacticile lor.

Topul bogaților din UEFA Champions League. Diego Simeone își surclasează rivalii

Au apus vremurile în care Jose Mourinho și Pep Guardiola se luptau pentru supremație în fotbalul european. Din punct de vedere al rezultatelor sportive, foștii actori principali din El Clasico au intrat într-un con de umbră.

ADVERTISEMENT

Mourinho nu a reușit să o readucă pe Manchester United în lupta pentru titlul din Premier League, iar acum antrenaeză la Tottenham Hotspur. De cealaltă parte, Guardiola este la al cincilea sezon petrecut pe banca lui Manchester City, fără a reuși deocamdată să cunoască gloria în Liga Campionilor. Cu toate acestea, ambii sunt în continuare printre primii cinci cei mai bine plătiți manageri din Europa.

Din păcate pentru fanii fotbalului din Londra, singurul club din capitala Angliei prezent în actuala ediție a UEFA Champions League este Chelsea. Astfel, Jose Mourinho și Tottenham Hotspur trebuie să se mulțumească doar cu prezența în Europa League, la fel ca Arsenal. În aceste condiții, portughezul lui Spurs nu poate fi inclus în topul celor mai bine plătiți manageri din UCL. Iată care sunt aceștia.

ADVERTISEMENT

Locul 5 – Zinedine Zidane

Cu un salariu anual de 21 de milioane de euro, Zinedine Zidane poate fi considerat un adevărat chilipir pentru Real Madrid. Francezul a adus în vitrina clubului de pe Bernabeu nu mai puțin de trei trofee consecutive ale UEFA Champions League, între 2015 și 2018, însă este doar al cincilea cel mai bine plătit din actuala ediție a grupelor. „Zizou” a cucerit și titlul de campion în La Liga în sezonul precedent, după revenirea pe banca Los Blancos, iar acum țintește un nou trofeu UCL. Chiar dacă are un salariu mai mare decât Klopp, de exemplu, Zidane nu se bucură de venituri considerabile din alte colaborări și ajunge la un total de 23 de milioane de euro pe an.

Locul 4 – Jurgen Klopp

Un adevărat făuritor de miracole pe Anfield Road, Jurgen Klopp a devenit o legendă a clubului Liverpool după ce a reușit să câștige trofeul UEFA Champions League în 2019 și să cucerească titlul în Premier League în 2020, după 30 de ani de tentative eșuate. Fără bonusuri, Jurgen Klopp încasează un salariu anual de 16,5 milioane de euro de la Liverpool. Din fericire pentru neamț, veniturile îi sunt puternic rotunjite cu ajutorul sumelor pe care le încasează din contractele de imagine pe care le are cu branduri importante la nivel mondial. Klopp ajunge să primească 24 de milioane de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Locul 3 – Pep Guardiola

Anii de glorie de la FC Barcelona, în special, dar și succesele pe plan intern cu Bayern Munchen și Manchester City i-au asigurat lui Pep Guardiola o remunerație excelentă și un loc pe podiumul antrenorilor bogați din UCL. Catalanul ia bronzul în acest top, cu un salariu de 22 de milioane de euro pe an, dar și cu 5 milioane primite din contractele de imagine. Așadar, Guardiola primește în total 27 de milioane de euro, însă încă un sezon ratat în Champions League ar putea să însemne despărțirea sa de Manchester City și știrbirea imaginii de garant al succesului. Sunt deja nouă ani de când Guardiola nu a mai câștigat trofeul Ligii Campionilor.

Locul 2 – Antonio Conte

Deși nu a reușit să câștige niciodată trofeul UEFA Champions League, Conte primește din partea lui Internazionale Milano un salariu fabulos de 30 de milioane de euro brut, având misionea de a-i readuce pe nerazzuri în elita fotbalului italian și european. Primul sezon al lui Don Antonio pe stadionul Giuseppe Meazza nu a fost unul slab, însă Inter a terminat sub Juventus. Patronii din Milano nu acceptă încă un sezon ratat, iar Conte trebuie să ia campionatul și să ajungă în fazele superioare ale Champions League pentru a-și justifica remunerația uriașă.

Locul 1 – Diego Simeone

Cu adevărat șocul topului este reprezentat de argentinianul Diego Simeone. Antrenorul lui Atletico Madrid câștigă nu mai ouțin de 40,5 milioane de euro anual, conform France Football. Deși nu a cucerit nici el trofeul Ligii, Simeone a dus-o pe Atletico în două finale, ambele pierdute contra rivalei Real Madrid, și a transformat-o într-o obișnuită a fazelor superioare. Totodată, „El Cholo” a făcut-o pe Atleti campioană în Spania în 2014. De asemenea, Simeone a câștigat două trofee Europa League cu echipa sa, în 2012 și 2018, precum și două Supercupe ale Europei. Conducerea de pe stadionul Wanda Metropolitano consideră că argentinianul a transformat echipa în una de top în Europa și îi arată recunoștința atât prin intermediul unui salariu imens, cât și prin investițiile pe care le fac în transferuri.

Topul bogaților din UEFA Champions League. Ce se întâmplă cu Jose Mourinho și cum stă Mircea Lucescu

Numele lui Jose Mourinho nu are loc în top 5 doar pentru că portughezul nu va participa în actuala ediție a UEFA Champions League. După o experiență mai degrabă eșuată la Manchester United, în ciuda celor trei trofee cucerite cu „diavolii roșii”, Mourinho a ajuns la Tottenham Hotspur.

Cu toate că portughezul nu a reușit să îi ducă pe oamenii din nordul Londrei pe un loc de UCL, el va avea șansa unui nou succes în Europa League, competiție despre care declara, înainte să o câștige cu United, că este una pe care ar fi dezamăgit să o cucerească. În ciuda lipsei de performanțe notabile din ultimii ani, Jose Mourinho primește de la Tottenham un salariu anual de 16,5 milioane de euro și ajunge, grație contractelor de imagine, la un venit total de 23 de milioane de euro pe an. La fel ca Zinedine Zidane.

Singurul antrenor român din competiție va fi Mircea Lucescu. Ajuns la Dinamo Kiev după ce a făcut istorie la rivala Șahtior Donețk, fostul mare jucător și antrenor al lui Dinamo București primește de la Igor Surkis un salariu anual de doar 1,2 milioane de euro. Lucescu nu intră în primii 30 de antrenori europeni, din punct de vedere al salariului.

Programul etapei 1 din grupele Champions League

Marţi, 20 octombrie, ora 22:00

ora 20:00 Dinamo Kiev – Juventus

ora 20:00 Zenit – Club Brugge

Barcelona – Ferencvaros

Chelsea – Sevilla

Lazio – Borussia Dortmund

PSG – Manchester United

RB Leipzig – Basaksehir

Rennes – Krasnodar

Miercuri, 21 octombrie, ora 22:00

ora 20:00 Real Madrid – Şahtior Doneţk

ora 20:00 Salzburg – Lokomotiv Moscova

Ajax – Liverpool

Bayern – Atletico Madrid

Inter – Monchengladbach

Man. City – Porto

Midtjylland – Atalanta

Olympiakos – Marseille

ADVERTISEMENT