News

Topul celor mai amuzante nume de localități din România. Dealu Bucii, Spermezeu și Pârțeștii de Jos, printre satele și comunele care stârnesc râsul

Localități din România cu nume amuzante. Mai multe sate și comune stârnesc amuzamentul oamenilor. Autoritățile nici nu și-au pus problema schimbării numelor
03.07.2022 | 12:33
Topul celor mai amuzante nume de localitati din Romania Dealu Bucii Spermezeu si Partestii de Jos printre satele si comunele care starnesc rasul
Topul celor mai amuzante nume de localități din România, nume care au scris istorie. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România poate să facă fără nici cea mai mică problemă un top al localităților cu nume amuzante. Din nefericire, de fapt, pardon, din fericire nu ducem lipsă deloc de asemenea locuri. Astfel, din cele peste 20 de mii localități cât are întreaga țară câteva zeci stârnesc râsul tuturor sau măcar ridică o sprânceană.

Nume de localități amuzante

Culmea, mulți dintre cei care locuiesc în aceste zone au făcut din numele localității de naștere chiar o mândrie personală. Prea puțini au ascuns vreodată și au preferat să dea vina pe autorități. Care autorități, la rândul lor, nici nu s-au sinchisit să încerce măcar să schimbe ceva.

ADVERTISEMENT

Numele satelor sau comunelor datează de zeci de ani, unele așezări primindu-și botezul în urmă cu mai bine de un secol. Unele au luat numele de la o întâmplare, altele de la un localnic mai impunător, de la o faptă, o pădure sau chiar o fântână din care s-a băut apă acum peste o sută de ani.

Județul Ialomița vine cu deja celebrul Fierbinți, oraș făcut celebru de serialul care se difuzează cu un rating copleșitor la Pro TV. Puțină lume știe că două sate mai sus pe linia de tren se află și localitatea care se cheamă Moldoveni. Evident, fără nicio legătură cu zona. Mai mult decât atât, din Moldoveni se poate ajunge în comuna Patru Frați, dar nu cu trenul, ci printr-o pădure.

ADVERTISEMENT

Și dacă tot vorbim despre Moldova, ei bine, aici pare că le avem pe toate. Când vine vorba de nume trăznite, Moldova este campioana fără drept de apel. Zona aproape că își numără adversarii. De exemplu, de fapt, cel mai exemplu, Vasluiul.

Aici poţi merge la Buda,  dar și la Băleşti. Drumul continuă și prin Urlaţi. Bucovina descreţeşte frunţi și ea și o face cu brio având în vedere că aici se găseşte Fundu Moldovei. Nu lipsesc nici comunele Ciocăneşti ori Ştirbăţ.

ADVERTISEMENT

O nimica toată dacă privim în județul Vâlcea, județ unde există comuna Măciuca. Ah! Să nu uităm. Aproape că a devenit o poză peste care nimeni nu poate să treacă cea de la intrarea în localitate. Da, da, exact. Cea în care ni se spune „Bine ați venit în comuna Măciuca”.

Măciuca, vorba aceea, ca măciuca, dar în Bistrița Năsăud există comuna Spermezeu. Aproape 1500 de oameni își duc zilele aici, ei fiind „spermezei” cu acte în regulă. Revenim puțin în Vâlcea și pentru că noi credem că aici mai există material bun. De exemplu, lângă Călimănești există satul Dealu Bucii. Ceva mai sus e și localitatea Cracii Doameni, dar și schitul Pătrunsa. Așa a ajuns celebru un joc de cuvinte care a stârnit ani la rândul zâmbete:  “La Mănăstirea Pătrunsa ajungi prin Cracii Doamnei, urcând pe Dealul Bucii!”.

ADVERTISEMENT

Comuna Mădulari aproape că trece la categoria juniori, dar nu la fel o face intens discutatul Băicoi din Prahova. În județul Gorj avem două localități care merită a fi bifate pe harta numelor amuzante, Borăscu și Curva. În Suceava îi găsim pe oamenii din Pârțeștii de Jos, în timp ce în Ilfov sunt cei din Tețcoiu.

În Buzău stau mai mulți oameni care au pe buletin ca loc de naștere Udaţi-Mânzu. În județul Olt avem Mierleștii de Sus, la Iași punctăm cu Sculeni. Vrancea nu rămâne nici ea datoare și plusează cu Vârteşcoiu. La Arad stau mai mulți oameni care s-au născut în…Căpruța. În Alba sunt cei din Cioara de Sus și Cocoșești, pentru ca în Dolj să fie Coțofenii din Dos.

Așadar, nume și nume, dar și o țară frumoasă – frumoasă. Și care ne mai face să râdem din când în când.

ADVERTISEMENT
Tags: