Sporturi

Topul celor mai aprige rivalități din ultimul deceniu în circuitul WTA! Maria Sharapova și Elina Svitolina, principalele adversare ale Simonei Halep

27.12.2019 | 18:33
Topul celor mai aprige rivalitati din ultimul deceniu in circuitul WTA Maria Sharapova si Elina Svitolina principalele adversare ale Simonei Halep
ADVERTISEMENT

WTA a realizat o anchetă care prezintă cele mai tensionate zece rivalități din circuitul de tenis feminin în ultimul deceniu. Simona Halep a fost inclusă de forul internațional de două ori în ierarhie, pentru meciurile cu Maria Sharapova și Elina Svitolina, iar cea mai aprigă dispută din circuitul WTA a fost în ultimii ani între surorile Williams.

Sharapova și Svitolina, principalele rivale ale Simonei Halep în ultimul deceniu

Pe locul 10 în topul realizat de cei de la WTA se află rivalitatea dintre Serena Williams și Karolina Pliskova. Cele două sportive s-au întâlnit de patru ori în carieră și și-au împărțit victoriile. Primul meci direct a fost în 2014, la Stanford, câștigat de Pliskova.

ADVERTISEMENT

Ultimele trei întâlniri au fost la turnee de Mare Șlem, două la US Open, în 2016 în semifinale, meci câștigat de Serena, în timp ce Karolina Pliskova s-a impus în sfertul de finală din 2018. Cea mai recentă confruntare a fost în acest an în sferturi la Australian Open, câștigat de Williams în decisiv.

  • 10. Serena Williams – Karolina Pliskova 2-2 

Locul nouă în clasament celor mai aprige rivalități din circuitul WTA este ocupat de Simona Halep și Elina Svitolina. Din 2013 încoace, cele două sportive s-au întâlnit de 10 ori, fiecare reușind să câștige de câte cinci ori.

ADVERTISEMENT

Prima confruntare dintre Halep și Svitolina a fost în 2013, meci câștigat de româncă la Sofia. În 2019, Svitolina a fost adversara de care Simona a trecut în semifinalele de la Wimbledon, pentru finala istorică câștigată în fața Serenei Williams.

  • 9. Simona Halep – Elina Svitolina 5-5

Confruntările dintre Maria Sharapova și Na Li ocupă locul opt în topul celor mai mari rivalități din circuitul WTA în ultimul deceniu. Cele două jucătoare s-au întâlnit de 15 ori, rusoaica reușind să se impună de 10 ori.

ADVERTISEMENT

Ultimele trei confruntări, în 2013 la Australian Open și Stuttgart, și anul următor la Madrid au fost toate câștigate de Sharapova, în timp ce victoriile sportivei din China au venit la turneul de Mare Șlem de la Melbourne în 2005, Miami în 2006 și 2012, an în care Na Li a bătut-o pe Sharapova și la Roma și Beijing.

  • 8. Maria Sharapova – Na Li 10-5

Belinda Bencic, de netrecut pentru Naomi Osaka

Naomi Osaka a jucat cu Belinda Bencic de trei ori în circuitul WTA, iar jucătoarea din Elveția s-a impus de fiecare dată. Toate confruntările dintre cele două sportive au avut loc în 2019, la Indian Wells, Madrid și US Open.

ADVERTISEMENT
  • 7. Belinda Bencic – Naomi Osaka 3-0

Na Li își face apariția în topul celor mai aprige rivalități din circuitul WTA pentru a doua oară, pentru disputele cu Victoria Azarenka. Cele două sportive s-au întâlnit de 11 ori în carieră, sportiva din Belarus reușind să se impună de șase ori.

De-a lungul seriei meciurilor directe, începută în 2008, Azarenka și Na Li au jucat de trei ori cu trofeul pe masă, în 2008 la Gold Coast, câștigat de chinezoaică, la Sidney și Australian Open în 2013, ambele finale câștigate de Azarenka.

  • 6. Victoria Azarenka – Na Li 6-5

Petra Kvitova și Agnieszka Radwanska au oferit, în ultimii ani, meciuri dramatice, iar rivalitatea dintre ele a fost trecută de cei de la WTA pe locul cinci în top. Chiar dacă Kvitova conduce la meciuri directe, cu 8-5, jucătoare din Polonia a câștigat singura finală disputată cu cehoaica, la Turneul Campioanelor din 2015.

  • 5. Petra Kvitova – Agnieszka Radwanska 8-5

Serena Williams și Maria Sharapova, 15 ani de confruntări

Serena Williams și Maria Sharapova au disputat primul meci direct în 2004, la Miami, unde americanca s-a impus în două seturi. Au urmat alte 21 de confruntări, dintre care 19 au fost câștigate de Serena. Deși a câștigat doar două meciuri cu marea rivală, ambele i-au adus două trofee majore Sharapovei, în 2004, la Wimbledon și Turneul Campioanelor.

  • 4. Serena Williams – Maria Sharapova 20 – 2

Angelique Kerber și Karolina Pliskova ocupă ultima treaptă a podiumului în clasamentul realizat de WTA. Cele două sportive s-au confruntat de 12 ori, jucătoarea din Germania reușind să se impună de șapte ori.

Dintre cele 12 meciuri directe, cinci au fost jucate cu titlul pe masă, în 2015 la Stanford și Birmingham, 2016 la Cincinnati și US Open, și anul acesta la Eastbourne, iar trei au fost câștigate de Kerber.

  • 3. Angelique Kerber – Karolina Pliskova 7-5

Simona Halep – Maria Sharapova

Simona Halep își face apariția pentru a doua oară în top pentru confruntările cu Maria Sharapova. Cele două sportive s-au întâlnit de nouă ori în carieră, românca reușind să se impune de două ori.

De Maria Sharapova se leagă amintirile primei finale de Mare Șlem disputată de Halep în carieră. Se întâmpla în 2014 la Roland Garros, când rusoaica câștiga trofeul după un meci de trei seturi.

Sharapova a câștigat primele șapte meciuri cu Simona, în timp ce românca le-a câștigat pe ultimele două, la Beijing și Roma.

  • 2. Maria Sharapova – Simona Halep 7-2

Primul loc în topul rivalităților din circuitul WTA le aparține surorilor Williams. Serena și Venus s-au întâlnit de 30 de ori în carieră, prima câștigând 18 dintre acestea. Cele două americance au început seria confruntărilor directe în 2000, la Wimbledon, iar cea mai recentă întâlnire a fost anul acesta, 19 ani mai târziu, la Roma.

  • 1. Serena Williams – Venus Williams
ADVERTISEMENT