Fotbal international

Topul celor mai bine plătiți antrenori din lume: Diego Simeone e liderul surpriză! Doi tehnicieni din China, în primii șase

26.11.2019 | 08:49
Topul celor mai bine platiti antrenori din lume Diego Simeone e liderul surpriza Doi tehnicieni din China in primii sase
ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă topul celor mai bine plătiți antrenori din lume. Locul 1 este o surpriză destul de mare, având în vedere că multă lume s-ar fi așteptat ca Guardiola să fie lider în ierarhie. Cu toate acestea, catalanul de pe banca lui Manchester City e pe poziția secundă, fiind devansat, nu cu mult, ce-i drept, de Diego Simeone. 

Cei mai bine plătiți antrenori din lume. Diego Simeone a cerut să fie peste Guardiola

1 Diego Simeone: 26,6 milioane de dolari pe an

Antrenorul a devenit sinonim cu performanța la Aletico Madrid din 2011, atunci când a venit la formația madrilenă de la Racing Club, din țara natală. A jucat două finale de Champions League, ambele pierdute în fața rivalilor din oraș. Europa League și Supercupa Europei și le-a trecut însă în palmares, la fel ca și titlul și Cupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când și-a prelungit înțelegerea cu clubul de pe ”Wanda Metropolitano” a cerut să aibă salariul mai mare decât Guardiola, iar șefii ”roș-alb-albaștrilor” i-au satisfăcut doleanța, devenind cel mai bine plătit tehnician din lume. Va câștiga acești bani, 26,6 milioane de dolari pe an, până în 2024.

2. Josep Guardiola: 26 milioane pe an

Era normal ca Pep să fie în top, fiind depășit doar de ambiția lui Simeone și de cea a oamenilor de la Atletico de a-l ține la cote maxime pe favoritul lor, Simeone. Guardiola e însă doar la 600.000 de dolari de ”rivalul” său din Madrid.

ADVERTISEMENT

Va urma însă o nouă negociere a contractului în 2021, iar atunci, foarte probabil, ierarhia se va inversa, spaniolul urmând să treacă pe prima poziție. Asta dacă nu cumva se întâmplă mai devreme această ”răsturnare” prin plecarea lui Pep spre o ofertă mai bună.

3. Jose Mourinho: 19,4 milioane dolari anual

Jose Mourinho n-avea cum să fie altfel decât ”special” și la capitolul salariu. Proaspăta semnătură de pe contractul cu Tottenham Hotspur l-a propulsat direct pe podiumul celor mai bine plătiți antrenori din lume, cu 19,4 milioane de dolari anual.

ADVERTISEMENT

Mourinho și-a atras însă din start tocmai prin această sumă antipatia organizației în care sunt grupați fanii lui Spurs, aceștia semnalând faptul că portughezului i se dă o sumă mult prea mare. Ca idee, este de două ori mai bine plătit decât cel pe care l-a înlocuit, Maurizio Pochettino, care în sezonul precedent a dus echipa în finala Champions League.

4. Rafa Benitez: 14,8 milioane

Trecem acum la fabrica de bani a Chinei. Înjurat de toată lumea, făcut ”chelner spaniol” de fanii lui Chelsea, apreciat și nu prea la Liverpool, mai degrabă hulit la Newcastle, unde câștiga ”doar” 8,9 milioane pe an, Rafa Benitez le râde în nas contestatarilor de pe banca celor de la Dalian Yfang, de a înălțimea contractului ”cât China” pe care l-a prins acolo.

ADVERTISEMENT

5. Zinedine Zidane: 13,2 milioane

Zizou e dovada vie că, din când în când, o pauză în relație nu înseamnă despărțire definitvă, ci este exact ce trebuie pentru ca oamenii să își dea seama ce au pierdut. Florentino Perez a venit după el la 9 luni după ce își dăduse demisia de la Real și i-a oferit majorarea substanțială a salariului: avea 8,3 milioane $ când a luat Champions League. Acum are cu 5 milioane în plus pe an.

6. Fabio Cannavaro: 12,9 milioane

Locul 6 este ocupat de un nume imens al fotbalului mondial, nu însă și al antrenoratului! Asta pentru că Fabio Cannavaro n-a stat nicio secundă pe banca unei formații din Europa. Nici nu are nevoie însă, pentru că Guanghzou Evergrande din China îl plătește cu 12,9 milioane $ pe an ca să nu i se facă dor de Bătrânul Continent.

7. Antonio Conte: 11,6 milioane

Conte e o nouă încercare a lui Inter să rupă supremația de mai bine de șapte sezoane a lui Juventus din Italia. Și au băgat adânc mâna în buzunar pentru asta, făcându-l pe Antonio cel mai bine plătit antrenor din Serie A, cu 11,6 milioane de dolari pe sezon.

8. Ernesto Valverde: 10,5 milioane

Antrenorul Barcelonei a reușit să își negocieze o leafă cu peste 3 milioane mai mare decât a predecesorului său, Luis Enrique. A rezistat cu banii aceștia în cont, 10,5 milioane de dolari, deși toată lumea îi cântă Prohodul zilnic.

9. Ole Gunnar Solskjaer: 9,6 milioane

O mare surpriză în ierarhia din Top 10 este Ole Gunnar Solskjaer. Norvegianul a venit doar ca interimar la Manchester United și a semnat un contract pe trei ani, cu o sumă colosală! Depășește antrenori precum Ancelotti, Sarri sau Thomas Tuchel. Și, mai ales, e mai bine plătit decât omul de pe locul 10!

10. Jurgen Klopp: 9,4 milioane

Klopp a declarat în repetate rânduri că nu e extrem de interesant de bani în acest moment, dorind să-și încheie contractul cu Liverpool prin câștigarea a cât mai multe trofee. Așa că salariul său nu este la cele mai mari cote, deși e deținătorul en-titre al Champions League. Contractul îi expiră în 2022, iar neamțul a anunțat deja că își va dori o pauză de la antrenorat.

ADVERTISEMENT