Premier League

Topul celor mai bogați patroni al echipelor de club din lume. Roman Abramovich, omul cu cea mai mare avere din Premier League

27.12.2019 | 08:53
Topul celor mai bogati patroni al echipelor de club din lume Roman Abramovich omul cu cea mai mare avere din Premier League
Topul celor mai bogați patroni al echipelor de club din lume. Roman Abramovich, omul cu cea mai mare avere din Premier League. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost dat publicității topul celor mai bogați patroni de club din sportul mondial. În primii 20 întâlnim o serie de nume cunoscute care patronează de ani buni echipele din Premier League. În același timp, în ierarhie oameni de afaceri care, an de an, pompează sute de milioane la echipe precum Manchester City sau PSG.

Topul celor mai bogați patroni al echipelor de club. Roman Abramovich, omul cu cea mai mare avere din Premier League

Revista Forbes a realizat un top 20 al celor mai bogați patroni din sportul mondial. În mod surprinzător, șeicii celor de la Manchester City și PSG nu prind nicio poziție, deși sunt considerați printre cei mai bogați oameni ai planetei.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine poziționat om din fotbalul mondial în acest top este rusul Roman Abramovich, cel care a preluat pe Chelsea în 2003. Cu o avere de 9.4 miliarde de lire sterline, acesta este pe locul 5.

Abramovich e urmat într-un top al patronilor echipelor de fotbal de americanul Stan Kroenke, a cărui companie sponsorizează și clubul Arsenal Londra. Despre Arsenal se spune că nu are nicio liră ca buget pentru transferuri în această iarnă. Are în schimb un patron mega-bogat.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri din SUA, care mai deține, Los Angeles Rams (NFL), Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL) și Colorado Rapids (MLS) are o avere de 6.6 miliarde de lire sterline.

În topul oamenilor plini de bani care patronează echipe de club din fotbalul mondial îi mai găsim pe Shahid Khan, de la Fulham, pe locul 14 cu 5,1 miliarde de lire sterline, în timp ce proprietarul lui Tottenham, Joe Lewis, intră și el în listă, cu 3,8 miliarde de lire sterline pe locul 19.

ADVERTISEMENT

Topul patronilor din fotbalul englez

  1. Roman Abramovich (Chelsea): 9.4 miliarde de lire sterline
  2. Stan Kroenke (Arsenal): 6.6 miliarde de lire sterline
  3. Shahid Khan (Fulham): 5.1 miliarde de lire sterline
  4. Joe Lewis (Tottenham): 3.8 miliarde de lire sterline

Unde sunt șeicii de la City și PSG?

În mod ciudat și inexplicabil, proprietar lui Manchester City, Sheikh Mansour, nu este inclus pe lista Forbes, deși se zice că are o valoare netă de 17 miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Mansour nu apare în ierarhie nu a fost făcut public. Nici șeicii care dau bani la campioana Franței, PSG, nu apar în acest top.

Patronul unui club de cricket, cel mai bogat din lumea sportului

În afară de oamenii din fotbal, topul Forbes este unul dominat de magnați care dețin cluburi de cricket sau din sporturile americane.

Cel mai bogat patron din sportul mondial are un nume predestinat: Mukesh Ambani, un indian din domeniul gazelor și al combustibililor care conduce clubul Mumbai Indians.

ADVERTISEMENT