Topul celor mai buni antrenori din lume! Incredibil! Nicolae Dică e peste Gică Hagi și Dan Petrescu. FOTO

Iuliana Spirache    Andrei David   
în Fotbal international
27/04/2019, 19:32
Topul celor mai buni antrenori din lume! Incredibil! Nicolae Dică e peste Gică Hagi și Dan Petrescu. FOTO GALERIE FOTO
Nicolae Dică într-o conferință de presă susținută la FCSB. Tehnicianul lui FC Argeș, peste Gică Hagi și Dan Petrescu în topul celor mai buni antrenori din lume

Site-ulclubworldranking.com a publicat topul celor mai buni antrenori din lume, iar Nicolae Dică, noul tehnician al celor de la FC Argeș, este peste Gică Hagi și Dan Petrescu. Mai mulți antrenori români au fost incluși într-un top al celor mai buni tehnicieni, alături de Ernesto Valverde, Diego Simeone, Pep Guardiola, Jurgen Klopp și Maurizio Sarri. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!

Topul celor mai buni antrenori din lume

Club World Ranking, un site specializat în statistici sportive, a realizat topul celor mai buni antrenori din lume. Acest top a fost realizat pe baza unui algoritm ce ține cont de campionatul în care evoluează fiecare antrenor, rezultate și palmares.

Primul tehnician român care face parte din acest top este Răzvan Lucescu. Antrenorul care a câștigat titlul cu PAOK Salonic în sezonul 2018 – 2019 se află în această săptămână pe locul 78, în creștere cu șase locuri. Marius Șumudică (Al Shabab) este al doilea antrenor român și ocupă poziția 98.

Așa arată topul celor mai buni antrenori din România făcut de Club World Ranking
Așa arată topul celor mai buni antrenori din România făcut de Club World Ranking

Nicolae Dică, peste Gică Hagi, Dan Petrescu și Mircea Rednic

Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning) este pe 150, Ladislau Boloni (Royal Antwerp FC) pe 226, Daniel Isăilă (Al Hazm) pe 231 și Nicolae Dică (FC Argeș) ocupă locul 263. Gică Hagi (FC Viitorul Constanța), unul dintre antrenorii importanți din România, ocupă abia locul 399, Dan Petrescu (CFR Cluj) e pe 313, Mihai Teja (FCSB) este pe 442. Mircea Rednic (Dinamo București) a fost depășit de fostul său secund care în prezent este principal la FCSB și este pe 478.

Club World Ranking l-a trecut pe Ernesto Valverde (Barcelona) pe primul loc în topul celor mai buni antrenori din lume. Acesta este urmat de Marcelo Gallardo (River Plate) și Pep Guardiola (Manchester City).

Închide ×