News

Topul celor mai frumoase plaje sălbatice din România. Ce apreciază străinii cel mai mult la litoralul românesc

Publicația World Travel a realizat un top al celor mai frumoase plaje sălbatice din România. Străinii sunt sfătuiți să descopere locuri noi, care nu seamănă cu destinațiile aglomerate de pe litoralul românesc.
09.07.2022 | 16:10
Topul celor mai frumoase plaje salbatice din Romania Ce apreciaza strainii cel mai mult la litoralul romanesc
Plajele sălbatice din România atrag tot mai mulți turiști străini / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Litoralul nu înseamnă doar agitație, terase și aglomerație de hoteluri. Cei care doresc să se relaxeze în liniște o pot face pe o plajă sălbatică, acolo unde zgomotul valurilor care se sparg de țărm nu este acoperit de cel al muzicii care răsună din difuzoare. Publicația worldtravel.tips a realizat un top al celor mai frumoase plaje sălbatice din România.

Plaja Sulina

Plaja Sulina se află la 2 kilometri de localitatea cu același nume iar accesul se face relativ ușor, pe jos sau cu microbuzul.

ADVERTISEMENT

Nu este o plajă extrem de populată, în schimb aici poți găsi nisip fin de culoare albă și o apă limpede.

Intrarea în apă este lină, ceea ce face din acest loc unul perfect pentru familiile cu copii de vârstă mai mică.

ADVERTISEMENT

Plaja Corbu

Plaja Corbu este considerată de specialiștii de la worldtravel.tips una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România.

Corbu este un loc în care te poți rupe de rutina zilnică și poți admira marea în liniște. Nisipul este fin iar plaja este mărginită de stuf.

ADVERTISEMENT

De asemenea, accesul la plajă este unul facil și se poate face inclusiv cu mașina personală sau cu rulota.

Plaja Vadu

Situată în apropierea plajei aglomerate de la Mamaia, Vadu reprezintă o alternativă binevenită pentru cei care caută un loc liniștit și retras, în care să se bucure de natură.

ADVERTISEMENT

Worldtravel.tips scrie că, în ciuda faptului că România are unele din cele mai frumoase plaje din Europa, aglomerația de pe litoral le fac, practic, de evitat. Tocmai de aceea, locații precum Vadu sau Corbu sunt adevărate ”comori” pentru turiștii în căutare de liniște.

Plaja Gura Portiței

Gura Portiței este o fâșie de pământ de 4 kilometri care desparte Marea Neagră de Delta Dunării și de lacul Golovița. Tocmai de aceea este cunoscută și sub numele de plaja Golovița.

Datorită poziționării ei, plaja Gura Portiței este unică în Europa. Accesul nu este tocmai facil, însă pentru mulți, tocmai de asta o face de neprețuit.

Turiștii care vor să ajungă la Gura Portiței pot lua o barcă de la Jurilovca, o localitate aflată la 50 de kilometri de Tulcea. Există și trasee alternative pentru bicicletă prin Vadu sau prin Grindul Lupilor. De asemenea, există și un drum cu mașina din Constanța, prin Vadu.

La Gura Portiței există și posibilități de cazare, pentru cei care vor să-și petreacă noaptea aici.

Plaja Sfântu Gheorghe

Plaja Sfântu Gheorghe este mai puțin cunoscută, tocmai de aceea numărul de turiști de aici este destul de mic. Este o plajă virgină, cu nisip alb și fin, situată la 3 kilometri de orașul Sfântu Gheorghe.

Accesul la plajă se face pe jos, pe un traseu de 30 de minute din Sfântu Gheorghe, sau cu un tractor special amenajat pentru transportul de persoane. Nu este cel mai comod mijloc de transport, dar se ajunge mai repede decât pe jos.

Pe plajă nu sunt baruri sau restaurante, însă din când în când mai apar diverși vânzători ambulanți.

ADVERTISEMENT