Fotbal international

Topul celor mai rapizi jucători din lume! Cine este “Usain Bolt” în fotbalul mondial

19.04.2020 | 20:40
Topul celor mai rapizi jucatori din lume Cine este Usain Bolt in fotbalul mondial
Topul celor mai rapizi jucători din lume! Cine este "Usain Bolt" în fotbalul mondial. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cotidianul Marca a reuşit să facă un top al cel mai rapizi jucători din lume. În rândul celor pe care îi putem supranumi gazele figurează şi fundaşi. Este vorba despre fundaşi laterali, bineînţeles.

Mbappe este cel mai scump jucător din lume

Cel mai rapid jucător este şi cel mai scump fotbalist al planetei la această oră. Este vorba de atacantul lui PSG, Kylian Mbappe, care aleargă cu o viteză de 36 de kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT

Mbappe este un fotbalist cu adevărat complet, pe care şi l-ar dori orice echipă, Real Madrid şi Liverpool manifestându-şi clar interesul pentru el, dar preţul la care era cotat înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, 280 de milioane euro, este unul foarte mare chiar şi pentru cele mai stabile financiar grupări de pe continent.

Inaki Williams, gazela neagră de la Bilbao

Al doilea vitezist este tot un atacant. E vorba de Inaki Williams, jucătorul de culoare din ofensiva lui Athletic Bilbao, dar care este tot basc la naţionalitate. Inaki Williams fuge cu 35,7 km la oră.

ADVERTISEMENT

Ceva mai puţin, adică 35,5 km pe oră notăm tot în dreptul unui vârf de lance, gabonezul lui Arsenal, Pierre Emerick Aubameyang, jucătorul cu maşina poleită cu aur.

Primul fundaş e Kyle Walker

Şi atacantul lui Bayer Leverkusen, Karim Bellarabi e un jucător cu sprint foarte bun, demonstrat de atâtea ori în meciuri în situaţii de unu la unu. Bellarabi are viteza cronometrată la 35,27 km pe oră.

ADVERTISEMENT

Imediat după el, la o distanţă infimă, se situează primul fundaş. Kyle Walker de la Manchester City se poate bate liniştit cu atacanţii adverşi, pentru că are o viteză de 35,21 km la oră. Păcat de derapajele din viaţa personală, cum a fost cel recent din timpul pandemiei. 35,05 este viteza germanului Leroy Sane, fotbalistul lui Manchester City, mult timp accidentat în acest sezon.

Doi jucători cu viteză identică

Doi jucători fug absolut identic şi ambii sunt atacanţi. La ei acele cronometrului s-au oprit la 35 km la oră. Este vorba de golgeterul lui Liverpool internaţionalul egiptean Mohamed Salah şi de atacantul lui Bayern Munchen, francezul Kinglsey Coman, care însă prea puţin e prezent pe teren ca urmare a faptului că se accidentează uşor.

ADVERTISEMENT

Aproape de zona 35 km la oră se află şi doi fundaşi de la Real Madrid, dar care nu sunt titulari. Alvaro Odriozolfa fuge cu 34,99 km pe oră, iar Nacho se opreşte la 34,62 km pe oră.

 

ADVERTISEMENT