FCSB, Dinamo și Rapid fac topul echipelor cu cei mai mulți suporteri interziși pe stadioane pe o durată între 6 luni și un an. Dacă numărul contravenienților lui Dinamo s-a micșorat considerabil față de anul trecut, pentru FCSB numărul s-a triplat, iar acest lucru o aruncă direct în vârful clasamentului.
Sancțiunile date de Jandarmerie „au fost la ele acasă” pe stadioanele din România în acest sezon de SuperLigă. Echipele din România au fost ținta amenzilor din cauza comportamentelor constant neadecvate ale suporterilor.
În comunicatul lor, Jandarmeria Româna a anunțat că cele mai multe contravenții au fost date din cauza distrugerii obiectelor de pe stadion (scaune, garduri de protecție, etc.), dar și a folosirii materialelor pirotehnice. Conform acestui comunicat, Jandarmeria Capitalei a fost prezentă la 56 de partide și a aplicat 654 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.780.910 de lei.
În fruntea topului echipei cu cei mai mulți suporteri interziși până la data de 1 aprilie 2025 se află FCSB, cu 60, față de 20 anul trecut, urmată de Dinamo cu 47, față de 59, Rapid cu 26, față de 28 și CSA Steaua cu 3, față de 17.
Jandarmeria Română consideră aceste acte de pirotehnie drept un pericol major pentru siguranța publicului și desfășurarea în condiții normale a competițiilor: „Cele mai grave fapte penale comise constau în distrugerea unor dotări din incinta arenelor sportive și ultragierea forțelor de ordine. De asemenea, la fel de grave din punct de vedere al impactului social sunt cele care privesc folosirea materialelor pirotehnice, care generează întreruperea meciurilor de fotbal, degradarea condițiilor de desfășurare a acestora din cauza fumului degajat și disconfortul celorlalți spectatori.
Pe această cale, reamintim și subliniem faptul că deținerea sau folosirea de materiale pirotehnice interzise constituie infracțiune și se pedepsește în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.
De asemenea, subliniem din nou că introducerea și folosirea ilegală a materialelor pirotehnice generează un risc major la adresa vieții și integrității fizice a celor care le folosesc, precum și a celor se află în apropierea acestora”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Română