Sport

Topul select în care a intrat Nicolae Stanciu! Ce s-a întâmplat la România – Ucraina

Nicolae Stanciu a intrat într-un top select în primele secunde ale duelului dintre România și Ucraina, de la EURO 2024.
17.06.2024 | 16:34
Topul select in care a intrat Nicolae Stanciu Ce sa intamplat la Romania  Ucraina
Topul select în care a intrat Nicolae Stanciu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Astfel, mijlocașul lui Damac a devenit al cincilea căpitan din istoria naționalei la Campionatele Europene, fiind alături de Gică Hagi, care a fost căpitan de două ori pentru „tricolori” la EURO, Cristi Chivu, Costică Ștefănescu și Vlad Chiricheș.

Topul select în care a intrat Nicolae Stanciu

La meciul dintre România și Ucraina, Nicolae Stanciu a intrat într-un top select al naționalei României, fiind al cincilea căpitan al „tricolorilor” în istoria noastră la Campionatele Europene.

ADVERTISEMENT

Cine sunt căpitanii României la Campionatele Europene:

  • Costică Ștefănescu (EURO 1984)
  • Gică Hagi – de două ori (1996, 2000)
  • Cristian Chivu (2006)
  • Vlad Chiricheș (2016)
  • Nicolae Stanciu (2024)

În sezonul recent încheiat în Arabia Saudită, Nicolae Stanciu a jucat un total de 29 de meciuri, în toate competițiile pentru Damac, marcând șase goluri și oferind nu mai puțin de șapte pase decisive.

ADVERTISEMENT

„Nu avem vreun Messi sau Ronaldo!”

Nicolae Stanciu a reușit să deschidă scorul în meciul cu Ucraina, cu un șut puternic din afara careului, care l-a lăsat mască pe Andrei Lunin. De altfel, a fost a 15-a reușită a căpitanului „tricolorilor” pentru națională.

Nicolae Stanciu a vorbit despre meciurile pe care România urmează să le joace la EURO 2024, fiind realist în privința naționalei: Ar fi cel mai frumos cadou pentru el. Va fi ceva special și unic pentru noi toți (n.r. intonarea imnului).

ADVERTISEMENT

Am mai trecut prin asta în 2016 și știu exact ceea ce se simte. Coechipierii mei vor realiza ceea ce înseamnă să porți tricoul echipei naționale.

Își vor da seama că e cel mai important lucru. Echipa României este conștientă de ceea ce are în față și ce trebuie să facă. Dacă menținem același spirit și facem sacrificii toți.

ADVERTISEMENT

Trebuie să luptăm unul pentru celălalt, la fel cum am făcut în preliminarii, vom reuși să facem față cu brio oricărui adversar. La final, sperăm să ne îndeplinim obiectivul”.

  • 4.500.000 de euro este cota de piață a lui Nicușor Stanciu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
4,50 este cota oferită de BETANO pentru „X” la meciul Belgia - România