News

Topul țărilor din Europa cu cei mai gălăgioși vecini. România se află pe primele locuri

05.01.2021 | 08:06
ADVERTISEMENT

Un studiu prezentat de Eurostat indică topul țărilor cu cei mai zgomotoși vecini, iar România nu putea să lipsească din primele locuri. Facem ce facem și ne lipim mereu de pozițiile fruntașe în toate clasamentele negative din UE.

Astfel, se pare că un român din cinci este deranjat de gălăgia făcută de vecini, conform unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene. Maltezii, olandezii şi germanii sunt cei mai deranjați de vecini, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

România e în față la poluare, dar la coada plutonului când vine vorba de salarii și pensii. Ei bine, nici la gălăgie nu dezamăgim. Țara noastră se regăsește pe locul 7 în UE.

20% dintre români se plâng de vecini gălăgioși. Topul țărilor din Europa

Ne poziționăm mult mai rău decât vecinii din Ungaria sau Bulgaria, dar ceva mai bine decât olandezii și nemții.

ADVERTISEMENT

Un tânăr din București relatează un episod des întâlnit în țara noastră. Acesta nu a reușit să se odihnească prea mult în ultima perioadă pentru că vecinii s-au apucat de renovații și nu respectă orele de liniște și de bun simț.

„Garsoniera de vis-à-vis, în care erau nişte muncitori care lucrau, nu ştiu dacă aveau sau nu autorizaţie, dar pur şi simplu se auzea îngrozitor, adică la 5 dimineaţă deja începeau, până la 6, 7, 8. Ciocane, bormaşină, orice, nu ştiu, înjurături”, spune Adeon, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

România se află pe locul 7 în topul țărilor din Europa cu vecini gălăgioși

Nu știm exact câtă acuratețe are acest studiu în condițiile în care românii s-ar fi așteptat să fie măcar pe podium în acest clasament. E vorba de ani de zile de ”muncă” în care nu s-a respectat codul bunelor maniere. Adevărul este că și atunci când călătorești undeva este foarte ușor de depistat de unde provine grupul cel mai gălăgios.

Raportându-ne însă la clasamentul Eurostat, România este pe 7. Cei mai deranjaţi de zgomotul din vecini sunt locuitorii din Malta, Olanda şi Germania, cu procente de aproximativ 30%.

ADVERTISEMENT

Topul locuitorilor deranjaţi de vecini zgomotoşi:

  • Malta – 28,3%,
  • Olanda– 26,6%,
  • Germania– 26,1%,
  • Portugalia– 22,7%,
  • Luxemburg– 20,2%,
  • Danemarca- 20%,
  • România– 18%,
  • Ungaria– 9,7%
  • Bulgaria– 8,9%.

Plângerile vin în special din partea celor care locuiesc singuri. Se observă o discrepanță evidentă între cei care locuiesc la oraș (25% au probleme cu vecinii) și cei care locuiesc în mediul rural (10% se plâng de zgomot).

ADVERTISEMENT