ADVERTISEMENT
Fotbal international

Topul tinerilor marcatori din cele mai importante campionate din Europa. Gabriel Martinelli, brazilianul lui Arsenal, domină clasamentul

Autor: Andrei Șchiopu | 31.10.2019 | 13:32
Topul tinerilor marcatori din cele mai importante campionate din Europa. Gabriel Martinelli, brazilianul lui Arsenal, domină clasamentul
Gabriel Martinelli. Sursă foto: hepta.ro

În acest început de sezon, mai mulți tineri fotbaliști au „explodat” și au uimit în cele mai importante campionate din Europa. Gabriel Martinelli, speranța braziliană a lui Arsenal de doar 18 ani, domină clasamentul al celor mai buni tineri marcatori, cu 7 reușite în tot atâtea meciuri. Martinelli a marcat două goluri împotriva lui Liverpool, în duelul din Cupa Ligii Angliei, încheiat 5-5 și în care „cormoranii” s-au calificat după loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Topul tinerilor marcatori din cele mai tari campionate din Europa

Chiar dacă foarte mulți puști s-au afirmat în actualul sezon, câțiva dintre ei au reușit să fie decisivi pentru echipele de club și să marcheze mai multe goluri. Chiar dacă nu au împlinit încă nici 20 de ani, fotbaliștii din topul realizat se anunță drept viitorii mari atacanți ai fotbalului mondial. Gabriel Martinelli, puștiul lui Arsenal, conduce detașat clasamentul și este urmat de Jadon Sancho, „diamantul” Borussiei Dortmund, care este în vederile lui Pep Guardiola de la Manchester City.

Top 5 al tinerilor marcatori din cele mai importante campionate ale Europei:

  • Gabriel  Martinelli (Arsenal, 18 ani) – 7 goluri
  • Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 19 ani) – 4 goluri
  • Joao Felix (Atletico Madrid, 19 ani) – 3 goluri
  • Aaron Connoly (Brighton 19 ani) – 3 goluri
  • Kevin Denkey (Nimes 18 ani) – 3 goluri 
ADVERTISEMENT

Erling Haaland ar fi pe primul loc, dar evoluează în campionatul Austriei

De departe, Erling Haaland este cel mai în formă tânăr atacant din Europa, în acest debut de sezon, dar nu a fost inclus în clasament pentru că evoluează la Red Bull Salzburg, în campionatul Austriei, care nu este cotat ca fiind unul dintre cele mai puternice campionate din Europa. Astfel, chiar dacă a marcat 22 de goluri în 15 meciuri pentru austrieci, Haaland nu a fost inclus în topul realizat.

De asemenea, Kylian Mbappe nu a fost inclus în clasament, deoarece a împlinit deja 20 de ani. În altă ordine de idei, Mbappe este în continuare cel mai promițător tânăr fotbalist din lume și are 8 goluri înscrise în 9 meciuri pentru PSG în actualul sezon.

ADVERTISEMENT
  • 200.000.000 de euro este cota de piață a lui Kylian Mbappe, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!