Fotbal intern

Torje la Dinamo. Povestea transferului este aici

Transferul lui Gabi Torje la Dinamo s-a rezolvat. Mijlocaşul a semnat cu roş-albii.
02.02.2018 | 11:34
Torje la Dinamo Povestea transferului este aici
ADVERTISEMENT

UPDATE. 12.25. Gabriel Torje a dat prima declaraţie pe site-ul oficial al lui Dinamo după ce a semnat contractul. “Sunt bucuros că am revenit la echipa mea de suflet, mi-am dorit foarte mult să îmbrac din nou tricoul alb-roşu. Dinamo este clubul care m-a lansat în fotbalul european şi nu pot uita niciodată că aici am învăţat ce înseamnă performanţa. Sunt un om de cuvânt, un dinamovist şi aştept cu nerăbdare să joc în Ştefan cel Mare alături de cea mai frumoasă galerie din România. Nu e timp pentru declaraţii, echipa este cea mai importantă şi toţi trebuie să ne gândim doar la play-off. Doar la Dinamo Bucureşti!”.  

UPDATE. 11.45. Impresarul lui Gabi Torje, Cristea Opria, a anunţat că Gabriel Torje este noul jucător al lui Dinamo. Contractul este valabil până în vară. “Totul a fost normal, am semnat actele acum două minute. Dinamo e clubul lui de suflet, normal că şi-a dorit acest transfer. Au fost destule opţiuni pentru el, multe discuţii, nimic concret. Dar asta a fost dorinţa lui, să fie şi în atenţia echipei naţionale. Miriuţă spune că abia aşteaptă un jucător ca Torje la echipă. În primul meci nu are cum să joace, în următorul sigur va juca. Torje e revenit deja la echipa naţională. Dacă dă randamentul aşteptat, va fi acolo în continuare. Aspectul financiar nu a contat deloc. A renunţat la sume mari ca să poată să se legitimeze”, a spus Opria la Pro X.

ADVERTISEMENT

UPDATE. 11.30. Gabriel Torje se află în aceste momente la hotelul Rin din Capitală, proprietatea lui Ionuţ Negoiţă, unde semnează contractul cu Dinamo!

UPDATE. Agentul lui Torje a declarat că acesta a renunţat la 300.000 de euro, bani pe care turcii de la Karabukspor ar fi trebuit să-i achite, însemnând salariul său până la vară, când îi expira angajamentul cu aceştia. Cristea Opria a oferit detalii în acest sens:

ADVERTISEMENT

“Dacă asta e opţiunea lui, o respect. Am încercat să-l aduc la Timişoara, dar Gabi vrea la Dinamo. A renunţat la toţi banii până la vară, ca să vină la Dinamo. Vă daţi seama… 300.000 de euro. Nu îl interesau banii, ci să joace, să nu piardă echipa naţională.  Gabi va fi mâine la Dinamo”, a spus Opria la un post de televiziune.


UPDATE.  Cristea Opria, impresarul lui Gabi Torje, a explicat pentru FANATIK.RO situaţia jucătorului său. “Momentan Torje nu poate să semneze cu Dinamo. Am fost joi dimineaţă la club la Dinamo şi am discutat, dar sper să o rezolvăm până la urmă. Am făcut o adresă la FIFA, deoarece vrem o derogare pentru o carte verde provizorie. Totul se va decide în maximum cinci zile. Evident că ne vom adresa la FIFA şi pentru toate restanţele financiare, dar nu acum. Nu am întreprins încă nimic în acest sens. Din străinătate am avut ofertă de la Dinamo Zagreb, dar a picat tot. Cei de acolo au optat pentru transferul altui fotbalist”, a spus Opria.

ADVERTISEMENT

UPDATE. 15.15. Transferul lui Gabi Torje la Dinamo e amânat din cauza unei datorii pe care clubul turc Krarabukspor o are la fotbalist! Practic, este vorba de toate salalriile pe care mijlocaşul român trebuia să le încaseze de la formaţia din Super Lig. În total, conform informaţiilor aflate de FANATIK.RO, aceasta se ridică la 350.000 de euro, adică remuneraţia lunară, plus câteva prime de joc. Concret, Torje n-a fost plătit aproape delor de formaţia turcă! 


UPDATE, 14.22.  Transferul lui Gabi Torje la Dinamo se mai amână! “Nu s-au făcut încă actele cu turcii de la Karabuk şi e foarte probabil să nu se finalizeze transferul nici azi (n.r. – miercuri). La mijloc e vorba şi de nişte bani pentru că Gabi nu a luat niciun ban din vară şi are de luat o sumă importantă de acolo“, a spus Cristea Opria, impresarul lui Torje, pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11.28.  Vasile Miriuţă a vorbit despre iminenta venire a lui Gabi Torje. “Cred că e totul rezolvat”, a afirmat antrenorul dinamovist în această dimineaţă. Apoi a detaliat despre momentul în care mijlocaşul va fi apt de joc: “Nu cred că se va întâmpla la meciul cu Craiova. Probabil că va fi apt de joc la meciul cu FCSB”. 


UPDATE, 10:51. Gabi Torje a efectuat vizita medicală la Dinamo şi în aceste momente este la hotelul Rin, deţinut de patronul clubului, Ionuţ Negoiţă. Este o chestiune de ore până la perfectarea transferului. 


UPDATE. FC Dinamo Bucureşti este la un pas să-l împrumute pe Gabi Torje, care se află acum la sediul clubului. Ionel Dănciulescu a anuţat că se mai aşteaptă acordul ruşilor pentru mutare, după ce “câinii” s-au înţeles cu jucătorul:

“În mare parte lucrurile sunt rezolvate. Aşteptăm ok-ul celor din Rusia. Pe lângă cei 10.000 de euro are şi bonusuri de performanţă. Vine împrumut. Aşteaptă hârtia oficială. Între noi şi Torje este rezolvat totul”, a zis Dănciulescu.


UPDATE.  Cristea Opria a mărturisit pentru FANATIK.RO că jucătorul său, Gabi Torje este şi mai aproape de Dinamo Bucureşti după ce răspunsul pe care îl aştepta de la o echipă din străinătate a picat. “Transferul lui Torje la echipa din străinătate a picat. Era vorba de Dinamo Zagreb. Am fost sunat de cei de acolo şi am fost anunţat că au optat pentru transferul unui alt fotbalist. Acum aştept doar acceptul scris al celor de la Akhmat (n.r fostă Terek ) pentru împrumutul pe şase luni la Dinamo”, a spus Opria.


Vasilie Miriuţă s-a aflat într-o situaţie jenantă luni seară, atunci când invitat în platoul unei emisiuni sportive a aflat că şefii săi negociează cu Gabi Torje posibilitatea revenirii acestuia în Ştefan cel Mare. “Torje e un jucător foarte bun, ştim cu toţii. Nu ştiu cât e de pregătit acum, dar ne-ar ajuta mult. Oricum, orice jucător nou vine acum, el nu are postul de titular asigurat. De o lună de zile ne pregătim într-un sistem, pentru ora primului joc am o strategie”,  a spus Miriuţă.

Contactat de către FANATIK.RO, pentru a discuta despre declaraţiile lui Miriuţă, impresarul lui Gabi Torje, Cristea Opria i-a transmis tehncianului dinamovist un mesaj prin care i-a spus ce are de gând să facă Torje. “Nu e problema mea cum a aflat Miriuţă sau cînd a aflat Miriuţă de transferul lui Gabi Torje. Eu am discutat cu patronul Negoiţă şi cu cei din conducerea clubului Dinamo. Am fost întrebat dacă Torje doreşte să joace la Dinamo. După ce am discutat cu Torje, ulterior le-am spus că el vrea, dar că aşteptăm un răspuns până marţi, în jurul orei 13:00 , de la un club din Vest”, a spus Opria.

“Eu aş vrea la Timişoara, dar Torje vrea la Dinamo!”

Cristea Opria a vorbit şi despre decizia pe care jucătorul său, în proporţie de 99 la sută, deja a luat-o. “Dacă nu ne iese transferul în străinătate, la echipa respectivă din vest, atunci 99 la sută Gabi semnează cu Dinamo. Eu aş vrea ca el să se ducă la Timişoara, dar Gabi vrea la Dinamo. Nu pot să forţez jucătorul şi voi merge exclusiv pe dorinţa lui.

Nu ne sperie deloc declaraţiile lui Miriuţă. Păi ce vreţi să facă Torje? Credeţi că el a luat totul gratis? Toată viaţa luia  luptat pentru un post de titular şi vă asigur că aşa o să facă şi acum la Dinamo. El va intra sub comanda lui Miriuţă şi va da totul pentru a obţine un loc de titular în echipa. Sunt sigur că Torje va ajuta Dinamo să intre în play-off, iar el va prinde din nou naţionala”, a spus Opria.

Cristea Opria a vorbit şi despre posibilitatea unul transfer pe ultima sută de metri a lui Torje la Steaua.“Nu s-a pus niciodată problema unui transfer al lui Torje la Steaua. Nu am discutat cu nimeni, deoarece Gigi Becali ştie că jucătorul nu vrea la Steaua. Dar dacă m-ar suna Becali, atunci eu i-aş răspunde la telefon şi i-aş spune să îl sune pe Torje. Dacă se înţelege cu el bine, dacă nu, atunci asta este”, a spus Opria.

ADVERTISEMENT
Tags: