Fotbal intern

Cum făcea Daum legea în vestiar! Torje: “Aşa ne-a ELIMINAT pe toţi!”

Gabi Torje a fost exclus din planurile lui Christoph Daum pentru echipa naţională a României, iar fotbalistul formaţiei Karabukspor a dezvăluit cum se comporta selecţionerul neamţ cu jucătorii...
07.09.2017 | 00:01
Cum facea Daum legea in vestiar Torje Asa nea ELIMINAT pe toti
ADVERTISEMENT

Gabi Torje a fost exclus din planurile lui Christoph Daum pentru echipa naţională a României, iar fotbalistul formaţiei Karabukspor a dezvăluit cum se comporta selecţionerul neamţ cu jucătorii care aveau curaj să comenteze în timpul antrenamentelor şi a explicat care a fost principalul motiv pentru care Daum a renunţat la serviciile sale.

“Nu i-au plăcut niciodată jucătorii cu personalitate. Nu mă refer doar la personalitate pe teren, ci aceia care mai fac câte o glumă. I-a eliminat pe toţi, încetul cu încetul. Chiar şi cu domnul Piţurcă era mai bine. Ne ţinea din scurt, dar era cu noi când era vorba despre <caterincă>. Am avut rezultate cu aceeaşi echipă. Am ajuns la baraj cu Grecia şi am sperat că ne putem califica până în ultima clipă, apoi ne-am calificat la Euro. Daum îşi dorea jucători care nu vorbeau, care lăsau capul jos, era o linişte în vestiar…S-a creat o atmosferă proastă…Nu se poate să scoţi câte 5 jucători cu personalitate ca să tragă autocarul, apoi să mai scoţi 5 şi la final să ajungă toţi să tragă autocarul şi să spună că aşa se formează o echipă, că suntem o echipă. Eu nu am mai întâlnit până acum aşa ceva.  Îi spuneam că nu avem 5 ani ca să facem un anumit exerciţiu. Mi-a transmis un coleg de la naţională că i-a spus Daum ca să nu mai comentez mult că nu o să mai fiu convocat. Atunci am înţeles că nu o să mai fiu convocat. Putea să mă cheme şi să-mi zică, la fel cum e şi cu Alibec acum. Tot din aceleaşi motive nu a fost convocat nici Denis Alibec. Ăsta e caracterul lui Alibec. E un jucător dificil, dar putea să ajute echipa. Lui Daum nu i-a plăcut că dă din mâini şi că face anumite gesturi pe teren. Putea să mă cheme şi să-mi zică că nu îi place comportamentul meu, dar nu s-a întâmplat asta”a spus Gabi Torje la TV Digi Sport.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Gabi Torje, săgeţi către tricolori

Jucătorul care a trecut şi pe la Dinamo şi Timişoara a comentat şi în legătură cu modul în care Christoph Daum a făcut convocările şi a trimis săgeţi spre Dorin Rotariu, Valerică Găman şi Andrei Ivan.

“Când nu am jucat în Rusia nu am zis nimic. Am zis că e normal să fie convocaţi jucători care joacă, care au goluri la echipele de club. Sunt mulţi jucători care nu au jucat nimic, care nu au fost titulari şi au fost convocaţi şi au intrat. Găman, Ivan…plus alţi jucători, nu vreau să dau nume. Mie îmi place foarte mult de Dorin Rotariu, dar nu a jucat niciun meci la Bruge şi a fost pe lista adiţională. Terminăm pe locul 4 în grupă şi nu avem jucători. Se poate să terminăm şi mai jos. Acum nu ne mai gândim la asta, ci la faptul că am pierdut o calificare. Am pierdut o calificare într-o manieră categorică. Poate dacă eram eliminaţi la ultimul meci, atunci era altceva. În perioada lui Piţi eram 11 jucători pe teren, 11 atacam şi 11 ne apăram. Jucam urât dar aveam rezultate. Muntenegru a jucat frumos în această calificare? A jucat urât şi se bate la calificare”a mai spus Gabi Torje.

ADVERTISEMENT

Torje vrea un antrenor român la echipa naţională a României

Gabi Torje a vorbit şi despre antrenorul care ar trebui să-l înlocuiască pe Christoph Daum pe banca echipei naţionale a României. “Cred că un român ar fi cel mai indicat pentru a prelua echipa naţională a României. Cunoaşte jucătorii şi ne înţelege. Antrenorul vorbea în engleză, ne traducea Badea…poate erau jucători care nu înţelegeau. Una este când vorbeşte un antrenor şi alta când ţi se traduce. Nu contează experienţa! Poate să fie un antrenor tânăr care să aibă experienţă şi performanţe mai mari decât unul mai în vârstă.”

După cele opt etape jucate până în prezent în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, echipa naţională a României se află pe locul 4, iar “tricolorii” nu mai au nicio şansă să se califice la CM 2018.

ADVERTISEMENT