Torje nu-i intră în graţii lui Guidolin

Gabriel Torje trebuie să stea şi să aibă răbdare pînă se va găsi şi pentru el o soluţie privind echipa în care ar putea juca în noul sezon. Piticul atomic al naţionalei României a...
27.07.2013 | 15:36
Gabriel Torje trebuie să stea şi să aibă răbdare pînă se va găsi şi pentru el o soluţie privind echipa în care ar putea juca în noul sezon. Piticul atomic al naţionalei României a...
ADVERTISEMENT

Gabriel Torje trebuie să stea şi să aibă răbdare pînă se va găsi şi pentru el o soluţie privind echipa în care ar putea juca în noul sezon. Piticul atomic al naţionalei României a revenit la Udine după împrumutul la echipa spaniolă Granada şi perspectivele de a rămîne în lotul friulanilor sunt mici, aproape nule.

A costat şapte milioane euro

 

Adus în vara lui 2011 de la Dinamo la Udinese pentru suma de şapte milioane euro, Torje reprezintă cam singurul pariu pierdut de friulani pentru un jucător pentru care s-a plătit o sumă atît de consistentă. Omul care are dreptul de veto şi deocamdată l-a utilizat din plin este antrenorul Francesco Guidolin, de patru ani pe banca friulanilor. Cu el Torje nu a putut să găsească nici un moment numitorul comun pentru o conlucrare benefică pentru ambele părţi. Degeaba a jucat titular în primul meci de la venirea la Udine în sezonul 2011-2012, pentru că la scurt timp a ieşit din prima echipă. A adunat 21 de prezenţe, dar cele mai multe din petice de joc, intrînd spre final, motiv pentru care şi numărul golurilor pentru bianconeri a fost unul modest, doar două.

ADVERTISEMENT

Guidolin e al şaptelea antrenor ca prezenţe

Guidolin, al şaptelea antrenor italian ca număr de prezenţe pe bancă, este un tehnician bine cotat, dar foarte rigid, iar odată ce şi-a creat el o impresie despre un jucător şi acea impresie nu e pozitivă respectivul poate fi sigur că fie nu va mai face mulţi purici la Udine, fie va începe plimbarea cu valizele, sub formă de împrumut, la alte cluburi sau în alte campionate, aşa cum a fost şi cu Gabriel. Practic, nimeni nu ştie exact ce îl determină pe Guidolin să aibă această atitudine. El ştie  bine că în randamentul mai puţin bun al românului a contat mult şi schimbare rolului său tactic, din mijlocaş de bandă, cu o viteză excelentă, în vîrf de atac, lucru imposibil la statura şi lipsa de robusteţe a lui Torje. Multă lume a spus că a fost o decizie intenţionată, prin care să aibă justificare pentru scoaterea în afara lotului a lui Gabi. Gurile rele mai spun că Guidolin nu ar prea simpatiza românii, pe care îi vede cu ochi foarte critici.

Torje a fost lăsat în afara lotului pentru dubla cu Siroki Brijeg

 

Cert este că Torje nu are altceva de făcut decît să aştepte ce va decide Udinese pe mai departe. Degeaba a spus Guidolin că românul a crescut mult cît timp nu a mai lucrat cu el, pentru că semnul clar al faptului că între cei doi nu există feeling este lăsarea în afara lotului a lui Torje pe lista înaintată la UEFA pentru partidele din al treilea tur preliminar al Europa League, contra lui Siroki Brijeg din Bosnia.

ADVERTISEMENT