Fotbal intern

Torje, variantă pentru FCSB? Ce spune Nicolae Dică

25.08.2018 | 21:43
Torje varianta pentru FCSB Ce spune Nicolae Dica

Gabi Torje nu trece prin cea mai bună perioadă din carieră. Internaţionalul român este ca şi plecat de la Akhmat Groznîi şi nu şi-a găsit locul nici în noul proiect de la Dinamo, “câinii” nefiind interesaţi de jucătorul plecat cu mare tam-tam după sezonul precedent.

Am fost în curtea lui Dinamo şi nu am fost dorit. Dragoste cu forţa nu se poate. Atât am putut să ajut Dinamo, dar nici nu am fost lăsat să ajut mai mult. Câteodată nu poţi să te opui dorințelor altor oameni”, a declarat luna trecută Gabi Torje. Acum, internaţionalul român îşi caută o nouă echipă. FANATIK.RO a aflat că Torje ar fi fost dorit de către fostul său coleg de la Poli Timişoara, Dan Alexa. “Chirurgul” antreanză acum la nou-promovata din Călărăşi şi ar fi încercat să îl aducă pe Torje pe malul Dunării, fără succes însă. Torje vrea acum să continue în afara Ligii 1 Betano. Ceea ce înseamnă că nici FCSB nu ar fi o variantă pentru mijlocaşul ofensiv care a trecut pe la Udinese şi Espanyol.

De altfel, Torje nici nu e dorit de roş-albaştri. “Nu mă mai gândesc acum la transferuri”, a spus Nicolae Dică, înaintea partidei cu Viitorul. Omologul său, Gică Hagi, se arată şi el sceptic cu privire la o eventuală repatriere a fotbalistului: “Da, e un jucător interesant. Mai rămâne doar să-l întrebaţi pe el dacă mai vrea să joace fotbal”, a spus “Regele”.

Torje, variantă pentru FCSB? Ce spunea în iarnă Becali

Transferul lui Gabi Torje este unul dintre puţinele pe care Gigi Becali nu le-a reuşit de când este patron al FCSB. Becali a încercat în mai multe rânduri să îl facă pe Torje să “trădeze”, aşa cum au făcut de-a lungul timpului fotbalişti precum Marica, Tamaş sau Gnohere.

Cu toate că i-a oferit sume importante drept salariu, patronul FCSB s-a lovit mereu de acelaşi refuz. “Întotdeauna l-am dorit pe Torje la Steaua, dar el e jucător dinamovist. Nu ştiu eu ce face el, că nu sunt analist, dar valoarea lui ca jucător nu poate să o conteste nimeni niciodată”, susţinea Becali în clipa când revenirea lui Torje la Dinamo s-a oficializat.

Mai mult, Becali explică şi de ce nu avea sens să încerce să îl aducă acum la FCSB, oferind trei nume de fotbalişti cu care s-ar lupta pentru un post de titular şi pe care nu i-ar putea scoate din echipă. Culmea, cei trei sunt oamenii care au adus un punct pentru FCSB în derby-ul cu Dinamo: “Ce să facem noi cu Gabi Torje? El nu are loc acum la noi! E un jucător valoros, dar unde să joace? Îi avem pe Man şi Teixeira în dreapta. Îl am şi pe Budescu care poate juca acolo. Torje e bun, dar în locul cui să joace? În locul lui Man nu poate să intre nimeni”, spunea în iarnă Becali.

Varianta Torje la FCSB e departe de realizare şi în opinia impresarului Cristian Opria: “Nu am fost căutat în iarna asta de Gigi Becali pentru a discuta despre Torje. Dar Gigi Becali nu m-a căutat şi pentru faptul că el ştia clar că Torje nu o să accepte să vină să joace la Steaua. Singura dată când am vorbit cu Gigi despre Torje a fost pe vremea lui Reghecampf, dar atunci Torje a respins clar posibilitatea ca el să joace pentru Steaua. Nu vrea să joace niciodată la Steaua”, a spus Opria.