News
notix pixel id

Tornadă devastatoare în orașul italian Catania. Mai mulți oameni au fost răniți și zeci de clădiri distruse. Video

O tornadă puternică a lovit, marți, orașul Catania, situat pe coasta de est a Siciliei. În urma vijeliei, mai mulți oameni au fost răniți și zeci de clădiri afectate.
05.10.2021 | 23:10
Tornadă devastatoare în orașul italian Catania. Mai mulți oameni au fost răniți și zeci de clădiri distruse. Video
Tornadă devastatoare în orașul italian Catania. Mai mulți oameni au fost răniți și zeci de clădiri distruse. Video. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vremea extremă continuă să facă ravagii în Europa. În ciuda intrării în sezonul de toamnă, manifestările specifice sezonului cald sunt încă prezente în unele regiuni.

Catania, al doilea oraș ca mărime din Sicilia, după Palermo, s-a confruntat marți după-amiaza cu o tornadă devastatoare.

Manifestarea meteo extremă a lăsat în urmă mai mulți răniți, clădiri distruse, acoperișuri smulse, copaci la pământ și străzi inundate.

ADVERTISEMENT

Tornadă puternică în Catania. Mai mulți răniți și importante pagube materiale constatate

Potrivit presei locale, tornada semnalată marți a fost una extrem de puternică, fiind însoțită de ploaie abundentă și căderi de grindină. Manifestarea meteo a lovit centrul istoric al orașului Catania, provocând daune grave.

Mai multe persoane au fost rănite, anunță Il Fatto de Catania. Pentru ajutorarea celor afectați de vreme au fost mobilizați 118 pompierii de la protecția civilă municipală și regională.

ADVERTISEMENT

Municipalitatea a recomandat cetățenilor să acorde cea mai mare atenție evoluției vremii și să nu părăsească locuințele decât pentru motive urgente.

În imaginile apărute în presa italiană se observă forța cu care tornada și vântul au afectat coasta de est a Siciliei.

ADVERTISEMENT

Mai multe clădiri apar avariate, acoperișuri luate pe sus de vânt și străzi paralizate de copaci căzuți.

Vremea rea ​​a afectat și activitățile de pe Aeroportul Catania, acolo unde patru zboruri interne au fost redirecționate către alte aeroporturi, dintre care două în Palermo și unul în Bari.

ADVERTISEMENT

Trei sportivi participanți la un concurs de caiac-canoe, răniți de vremea severă

Trei sportivi străini participanți la o competiție internațională de caiac-canoe din Catania, găzduită de portul orașului, cea mai afectată zonă, au fost răniți ușor. Aceștia au fost salvați la time și transferați la spital, fiind suspecți de ușoară hipotermie.

În urma manifestărilor extrem meteo de marți s-au constatat pagube considerabile la facilitățile sportive din oraș.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile locale au decis ca școlile să rămână închise miercuri, pentru a se verifica gradul de securitate al clădirilor afectate de tornadă.

Acest lucru a fost anunțat de primarul din Catania, Salvo Pogliese: ”După fenomenul teribil și neașteptat de marți, am decis, de comun acord cu prefectul, să dispunem închiderea școlilor de la toate nivelurile din oraș pentru a permite verificarea deteriorării clădirilor”.

Edilul a mai solicitat precauție ”pentru a limita călătoriile, chiar și pentru mâine, pentru a permite echipelor de urgență să lucreze la restabilirea rapidă a condițiilor de siguranță”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri