Video

Tornadă devastatoare în Țările de Jos. Imagini cu furia naturii care a ucis un om. Video

O tornadă devastatoare a avut loc în această zi în Țările de Jos, în urma căreia o persoană și-a pierdut viața. Alți 10 oameni au fost răniți din cauza furiei naturii.
27.06.2022 | 23:55
Tornada devastatoare in Tarile de Jos Imagini cu furia naturii care a ucis un om Video
Tornadă devastatoare în Țările de Jos. Foto: colaj Fanatik / Capturi video
ADVERTISEMENT

O tornadă devastatoare a avut loc în Țările de Jos, în urma căreia o persoană și-a pierdut viața, iar alte zece au suferit răni.

Tornadă devastatoare în Țările de Jos. Imagini cu furia naturii

O tornadă puternică a avut loc în oraşul de coastă Zierikzee, din sud-vestul, iar pagubele au fost unele însemnate, atât în ceea ce privește viețile omenești, cât și bunurile materiale.

ADVERTISEMENT

O persoană a murit, conform anunțului făcut de serviciile de urgență, și alte 10  au fost rănite.

„Din nefericire, tornada s-a soldat cu un mort, iar primele elemente indică că alte circa zece persoane sunt rănite. Serviciile de urgenţă încă evaluează impactul”, au anunțat salvatorii din Țările de Jos, conform AFP.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește daunele materiale, presa vorbește despre faptul că acoperișurile a patru case au fost efectiv smulse și fațada unei locuințe s-a prăbușit complet în provincia Zeelanda.

Copaci căzuți, acoperișuri distruse parțial, oameni înfricoșați

Mai mulți copaci au căzut, iar țiglele pe mai multe acoperișuri au zburat efectiv, inclusiv cele de pe o biserică.

ADVERTISEMENT

“Pagubele sunt considerabile pe mai multe străzi din Zierikzee. Pe lângă ţiglele şi copacii căzuţi, acoperişurile a patru case au fost smulse”, au precizat autorităţile olandeze.

Tocmai din această cauză, pompierii au făcut un apel la populație să evite zona respectivă și pentru a-și proteja propria viață, dar mai ales pentru a nu încurca intervenția salvatorilor din zonă, care trebuiau să ajungă la cei aflați în nevoie.

ADVERTISEMENT

Tornadele nu sunt fenomene neobișnuite în Țările de Jos, dar acestea nu sunt grave, de obicei. Acum, natura a lovit cu o furie extremă, care au dus la uciderea unei persoane și la rănirea altora.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată cum vârtejul acaparează tot în calea sa și distruge clădiri, copaci sau dezechilibrează navele aflate pe mare.

O tornadă care s-a soldat cu morți a mai avut loc cu mulți ani în urmă în Țările de Jos, în 1992.

ADVERTISEMENT
Tags: