News

Tornadele fac ravagii în SUA. Un depozit al companiei Amazon s-a prăbușit peste angajați

Câteva state americane din centrul SUA au fost afectate de o serie de tornade, câteva dintre ele dovedindu-se a fi foarte periculoase, întrucât au provocat pierderi de vieți omenești.
11.12.2021 | 13:54
Tornadele fac ravagii in SUA Un depozit al companiei Amazon sa prabusit peste angajati
ADVERTISEMENT

Serviciul Naţional de Meteorologie al SUA a emis, vineri seara, avertizări de tornadă pentru regiuni din mai multe state, precum Arkansas, Tennessee, Missouri şi Illinois, transmite Digi24.

Două persoane și-au pierdut viața într-un cămin de bătrâni, iar alte cinci au fost rănite.

De asemenea, un depozit al companiei Amazon aflat într-o suburbie a orașului Saint Louis s-a prăbușit peste zecile de angajați aflați înăuntru.

ADVERTISEMENT

În depozit erau între 50 și 100 de persoane care lucrau în tura de noapte. La fața locului au venit zeci de echipaje de intervenție.

Deocamdată nu se știe cu exactitate numărul persoanelor rănite, operațiunile de salvare fiind încă în curs.

ADVERTISEMENT

Siguranța angajaților și partenerilor noștri este prioritatea noastră principală. Evaluăm situația și vom împărtăși informații suplimentare când vor fi disponibile”, a declarat Richard Rocha, purtătorul de cuvânt al Amazon.

După ce tornada a lovit depozitul au mai rămas în picioare doar stâlpii de susținere ai pereților și acoperișului.

ADVERTISEMENT

Deosebit de virulentă a fost o altă tornadă care lovit o localitate din nord-estul statului Arkansas, Monette Manor, aproape de granița cu Tennessee.

Cel mai afectat a fost un cămin pentru bătrâni, unde au fost ucise două persoane, iar alte cinci au fost rănite. Cel puțin 20 au rămas blocate în clădirea afectată, a precizat judecătorul Marvin Day din comitatul Craighead, citat de KAIT TV.

ADVERTISEMENT

O altă tornadă a lovit o localitate aflate în apropiere, Truman.