Sport

Toronto Raptors este noua campioană din NBA! Dinastia Warriors, înfrântă de canadieni. VIDEO

14.06.2019 | 08:46
Toronto Raptors este noua campioana din NBA Dinastia Warriors infranta de canadieni VIDEO

Toronto Raptors este noua campioană din NBA. Canadienii obțin primul lor titlu din istoria francizei după ce au trecut cu 4-2 de Golden State Warriors, marea favorită a sezonului din NBA. În meciul 6, disputat pe Oracle Arena din Oakland, Raptors a câștigat cu 114-110 și au scris istorie pentru Canada în bashetul profesionist nord-american.

Toronto Raptors este noua campioană din NBA! Kawhi Leonard, MVP-ul finalei

Kawhi Leonard a fost MVP-ul finalei și omul care a fost crucial în victoria la general a lui Toronto Raptors. Canadienii nu au avut un play-off ușor. Au început cu 0-1 în fața lui Orlando Magic, apoi au trecut în meci decisiv 92-90 de Philadelphia 76ers și a fost condusă în finala conferinței de est cu 0-2 de Milwaukee Bucks. Însă, Raptors a reușit să revină de fiecare dată și să se impună.

VEZI VIDEO:

Leonard a avut o evoluție magică în finală, având peste 30 de puncte în meciurile 2, 3 și 4. Este pentru prima dată din 1993 când canadienii obțin un titlu major în sportul profesionist nord-american. Atunci, Toronto Blue Jays au câștigat World Series la baseball și Montreal Canadiens a câștigat Cupa Stanley.

Fanii din Toronto au ieșit pe străzi să sărbătorească victoria. Nick Nurse, antrenorul lui Raptors a spus la final: “A fost un sezon al naibii”, în timp ce starul Kawhi Leonard și-a văzut visul cu ochii: “De asta joc baschet, de asta muncesc din greu”.

VEZI VIDEO BUCURIA CANADIENILOR:

Ultimul meci al lui Warriors pe Oracle Arena

De cealaltă parte, Warriors s-a impus în ultimii doi ani din NBA și avea trei din ultimele patru titluri. Campionii au jucat fără Kevin Durant, accidentat și l-au pierdut pe Klay Thomson în sfertul trei al confruntării. Steph Curry a avut șansa să trimită confruntarea în meci decisiv, dar a ratat aruncarea de 3 puncte când Raptors aveau 111-110, iar apoi Leonard a reușit să securizeze victoria canadienilor.

Toronto Raptors este noua campioană din NBA! Dinastia Warriors, înfrântă de canadieni. VIDEO
Toronto Raptors este noua campioană din NBA! Dinastia Warriors, înfrântă de canadieni. VIDEO

A fost ultimul meci al celor de la Golden State Warriors în Oracle Arena. Din sezonul viitor, echipa se mută în Chase Center din San Francisco. Draymond Green, jucătorul lui Golden State, a declarat la final: “Toată lumea din această echipă a jucat cu inima. Am fost foarte aproape”

  • 1 este numărul titlurilor obținute de Toronto Raptors în NBA
  • 3 titluri în ultimii 4 ani a câștigat Golden State Warriors
  • 2 titluri a obținut în carieră MVP-ul Kawhi Leonard