Life
notix pixel id

Tort de biscuiți cu budincă. Un desert ușor de preparat care nu necesită coacere

De ce ai nevoie pentru cel mai bun tort de biscuiți cu budincă? Îți dezvăluim rețeta care va cuceri toată familia ta!
08.06.2021 | 15:26
Tort de biscuiți cu budincă. Un desert ușor de preparat care nu necesită coacere
Rețetă de tort de biscuiți cu budincă. Foto: rețete.unica.ro
ADVERTISEMENT

Rețeta de tort de biscuiți cu budincă (și frișcă deasupra) este una dintre cele mai simple atunci când vrem să preparăm ceva repede și suficient de dulce.

Toată munca o presupune prepararea budincii. Pentru tortul de biscuiți ai nevoie de 500 de grame de biscuiți Petit-Beurre, budincă, 500 de mililitri de lapte, 5 linguri de zahăr, apă și frișcă.

Trebuie făcute câteva mențiuni legate de ingredientele necesare. Puteți opta pentru orice fel de budincă (de căpșuni, vanilie, ciocolată etc). Dacă alegeți să faceți mai multe tipuri de budinci, cantitatea de 500 de mililitri de lapte va fi pentru fiecare aromă de budincă în parte.

ADVERTISEMENT

Tort de biscuiți cu budincă. Cum se face

Înainte de toate, puneți 500 de mililitri de lapte la fiert și adăugați treptat zahărul. Dacă vreți ca tortul de biscuiți cu budincă să nu fie foarte dulce, atunci presărați aproximativ 2-3 lingurițe de zahăr praf în timp ce fierbe laptele.

Turnați conținutul de budincă dintr-un plic într-un vas separat și adăugați treptat câte 100 de mililitri de lapte. Amestecați pe parcurs până se omogenizează compoziția.

ADVERTISEMENT

În general, budinca de ciocolată se face mai repede. Pentru budinca de căpșuni sau vanilie s-ar putea să mai fie nevoie fie de puțin lapte adăugat treptat fie de încă un plic de budincă.

Așezați apoi biscuiții unul lângă altul pe o tavă în care faceți de obicei prăjiturile sau tortul. Stropiți primul strat de biscuiți cu apă amestecată cu puțin zahăr pentru ca aceștia să se înmoaie. Budinca se va lipi astfel mai bine de biscuiți.

ADVERTISEMENT

Puteți glazura ultima strat de biscuiți

Ungeți cu budincă primul strat de biscuiți, iar apoi adăugați următorul strat și tot așa, în funcție de cât de mare doriți să fie tortul de biscuiți.

Puteți să glazurați ultimul strat de biscuiți, iar deasupra să faceți diferite forme de frișcă. După ce tortul este gata, puteți să îl mai stropiți cu puțin sirop din cele pe care le găsiți în comerț, care se folosesc în mod normal la foile de prăjitură.

ADVERTISEMENT

Puneți tortul de biscuiți la frigider. După aproximativ 20 de minute, acesta se va închega suficient încât să poate fi tăiat felii. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga peste glazură rondele mici de banane sau bucăți de căpșuni.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri