News

Torționarii comuniști vor rămâne fără pensie de serviciu. Parlamentul va vota noua lege la începutul lunii iulie

30.06.2020 | 22:03
Tortionarii comunisti vor ramane fara pensie de serviciu Parlamentul va vota noua lege la inceputul lunii iulie
ADVERTISEMENT

PNL vrea să interzică pensia de serviciu torționarilor comuniști, în urma unui anunț făcut de liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Roman a anunțat că partidul său va depune un proiect de lege potrivit căruia nu vor beneficia de pensie de serviciu foștii torționari ai regimului comunist.

ADVERTISEMENT

Același lucru se va întâmpla și cu directorii închisorilor comuniste sau cei care au primit sentințe definitive de crime împotriva umanității.

Torționarii comuniști ar putea să rămână fără pensie specială

Săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară, vom depune un nou proiect de lege, prin care extindem restricţia cu privire la pensia de serviciu şi pentru cei care au fost torţionari ai regimului comunist, spre directorii închisorilor comuniste.

ADVERTISEMENT

Ei sunt cei care, practic, au fost cu sentinţe definitive de tortură, de crime împotriva umanităţii, pentru că nu mai vrem ca un fost comandant de puşcărie comunistă să meargă acasă cu 75.000 de lei şi să le râdă în nas celor pe care i-a torturat în închisorile comuniste“, a declarat Roman, conform stiripesurse.ro.

Camera Deputaților adoptase, în unanimitate, proiectul care prevede că nu vor mai beneficia de pensie de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special.

ADVERTISEMENT

Membrii Corpului diplomatic şi consular, judecătorii Curţii Constituţionale, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie sunt și ei trecuți pe listă.

Nu beneficiază de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică.

ADVERTISEMENT

Același lucru va fi valabil pentru tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”, este menționat în textul adoptat.

ADVERTISEMENT