Sport

WrestleMania 38: Roman Reigns a devenit campionul suprem din WWE, după ce patronul Vince McMahon s-a bătut și-a băut bere în ring la 76 de ani! Video

AT&T Stadium a găzduit WrestleMania 38. Arena din Arlington, Texas a susținut grandiosul spectacol pe toată durata weekendului 2-3 aprilie 2022.
04.04.2022 | 08:00
WrestleMania 38 Roman Reigns a devenit campionul suprem din WWE dupa ce patronul Vince McMahon sa batut sia baut bere in ring la 76 de ani Video
Roman Reigns, campion WWE și Universal, după WrestleMania 38. FOTO: wwe.com
ADVERTISEMENT
04-04-2022
06:53

Show total în a doua seară de la WrestleMania 38

Nu mai puțin de 78,453 de fani ai wrestlingului au asistat la cea de-a doua seară a evenimentului WrestleMania 38 și au avut ce să vadă. În main event, Roman Reigns (36 de ani) l-a învins pe Brock Lesnar (44 de ani) și a devenit primul superstar din istorie care deține cele două titluri mondiale, WWE și Universal. A fost pentru a treia oară când acești titani ai ringului se întâlnesc la WrestleMania, după WM 31 și WM 34, Reigns având câștig de cauză în premieră.

Înaintea main event-ului, spectatorii au rămas cu gura căscată când în ring și-a făcut apariția nimeni altul decât patronul WWE, Vince McMahon. Ajuns la 76 de ani, boss-ul celei mai tari companii de wrestling din lume l-a învins într-un meci oficial pe comentatorul Pat McAfee și a băut bere cu „Stone Cold” Steve Austin, de la care, ulterior, a luat bătaie ca în vremurile bune.

WrestleMania 38, rezultatele serii 2

  1. RK-Bro (Randy Orton & Riddle) (c) i-au învins pe Street Profits (Montez Ford & Angelo Dawkins) și Alpha Academy (Chad Gable & Otis) (pentru titlurile tag team din Raw)
  2. Bobby Lashley l-a învins pe Omos
  3. Johnny Knoxville l-a învins pe Sami Zayn (fără descalificări)
  4. Sasha Banks & Naomi le-au învins pe Queen Zelina & Carmella (c), Rhea Ripley & Liv Morgan și Natalya & Shayna Baszler (pentru titlurile feminine tag team)
  5. Edge l-a învins pe AJ Styles
  6. Sheamus & Ridge Holland i-au învins pe The New Day (Kofi Kingston & Xavier Woods)
  7. Pat McAfee l-a învins pe Austin Theory
  8. Vince McMahon l-a învins pe Pat McAfee
  9. Roman Reigns (c) l-a învins pe Brock Lesnar (c) (pentru titlul WWE și titlul Universal)

Următorul eveniment WrestleMania, WrestleMania 39, va avea loc în Los Angeles, California, pe SoFi Stadium, în perioada 1-2 aprilie 2023.

03-04-2022
07:25

Reveniri de senzație în prima seară de la WrestleMania 38

Sub privirile a 77,899 de spectatori, WWE a pus în scenă o primă seară memorabilă la WrestleMania 38. Noaptea a fost marcată de două reveniri de senzație. „Stone Cold” Steve Austin (57 de ani) s-a întors după 19 ani în ring pentru un meci oficial cu Kevin Owens (37 de ani), pe care l-a învins în main event.

„The American Nightmare” Cody Rhodes (36 de ani) a revenit și el în WWE. După șase ani de pribegie, fiul legendarului Dusty Rhodes a semnat cu compania lui Vince McMahon, iar la WrestleMania 38 a și făcut o primă victimă. L-a învins pe Seth Rollins (35 de ani), în urma unui meci excepțional, care a durat peste 20 de minute.

La nivel de centuri, în prima seară de la WrestleMania 38 s-a schimbat un singur campion. Bianca Belair a învins-o pe Becky Lynch și a devenit noua posesoare a titlului feminin din Raw.

WrestleMania 38, rezultatele serii 1

  1. The Usos (Jimmy & Jey Uso) (c) i-au învins pe Shinsuke Nakamura & Rick Boogs (pentru titlurile tag team din SmackDown)
  2. Drew McIntyre l-a învins pe Happy Corbin
  3. The Miz & Logan Paul i-au învins pe Rey & Dominik Mysterio
  4. Bianca Belair a învins-o pe Becky Lynch (c) (pentru titlul feminin din Raw)
  5. Cody Rhodes l-a învins pe Seth Rollins
  6. Charlotte Flair a învins-o pe Ronda Rousey (pentru titlul feminin din SmackDown)
  7. „Stone Cold” Steve Austin l-a învins pe Kevin Owens (fără descalificări)

La noapte, începând cu ora 03:00, urmează seara 2 la WrestleMania 38, acolo unde sunt programate alte șapte confruntări, printre care și marele meci de unificare a celor două titluri mondiale, Brock Lesnar vs. Roman Reigns.

WrestleMania este cel mai important show pe care WWE îl pune în scenă pe parcursul unui an. Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul 38 și va fi organizat în Arlington, Texas, pe stadionul AT&T, a cărui capacitate poate ajunge la 105 mii de locuri. După doi ani de pandemie, în care WrestleMania 36 s-a desfășurat cu porțile închise, iar la WrestleMania 37 a fost deschisă arena la doar 36% din capacitate, compania numărul unu de wrestling din lume are acum ocazia să umple până la refuz stadionul pentru spectacolul supranumit „Super Bowl-ul wrestlingului profesionist”.

WrestleMania 38, cel mai important show de wrestling al anului. Cum poate fi văzut în România

La fel ca în 2020 și în 2021, WrestleMania se va desfășura pe parcursul a doua zile, pe 2 și 3 aprilie. WrestleMania 38 va fi difuzat în fiecare noapte din acest weekend pe platforma WWE Network, cu începere de la ora 03:00.

ADVERTISEMENT

Platforma WWE Network este disponibilă și în România, astfel că orice fan al wrestlingului poate urmări WrestleMania 38, prețul unui abonament lunar fiind de 9,99 dolari. Pe WWE Network, WWE pune la dispoziție toate evenimentele importante, dar și multe alte spectacole vechi sau documentare.

Conform presei din Statele Unite ale Americii, până vineri, 1 aprilie, se vânduseră aproximativ 60 de mii de bilete, dar WWE speră să aibă în jur de 100 de mii de spectatori în cele două seri de WrestleMania. În funcție de locul din stadion, prețul tichetelor variază între 30 de dolari și 3600 de dolari.

ADVERTISEMENT

Vedetele, nelipsite de la WrestleMania. Actorul Johnny Knoxville intră în ring

WrestleMania este special și datorită vedetelor din afara wrestlingului care an de an iau parte la grandiosul eveniment. În acest an, Johnny Knoxville, actor în celebrul serial „Jackass”, va lupta împotriva unui wrestler profesionist, Sami Zayn. În ring va reveni și Logan Paul. Renumitul vlogger american va face echipă cu The Miz, într-un duel contra echipei formate din Rey și Dominik Mysterio.

În ceea ce privește spectacolul muzical, acesta va fi asigurat de DJ Valentino Khan, în timp ce Brantley Gilbert și Jessie James Decker, ambii cântăreți de muzică country, vor interpreta piesa „America the Beautiful”. Melodia oficială a show-ului, „Sacrifice”, este deja un hit la radiourile din întreaga lume și îi aparține lui The Weekend.

ADVERTISEMENT

14 meciuri pentru cele două seri de WrestleMania 38. Brock Lesnar vs. Roman Reigns, în main event

Din nefericire, în ringul WWE nu vor mai păși legende precum The Undertaker, Triple H sau John Cena. Primii doi s-au retras din activitate, în timp ce ultimul e mult prea ocupat cu cariera de la Hollywood. Cu toate acestea, boss-ul Vince McMahon încearcă să le ofere fanilor un card pe măsura evenimentului. Cel mai așteptat meci va fi totodată și main event-ul serii a doua, Brock Lesnar vs. Roman Reigns. Acesta nu doar că va încheia WrestleMania 38, dar va încheia și o trilogie a confruntărilor dintre cele două superstaruri.

Lesnar și Reings au fost adversari și la WrestleMania 31 (2015) și WrestleMania 34 (2018), wrestlerul cu origini samoane nereușind să se impună vreodată în fața „Bestiei”. WWE promovează acest meci ca fiind cel mai tare meci din istoria WrestleMania. În joc vor fi puse ambele titluri mondiale. Brock Lesnar este campion WWE, în timp ce Roman Reigns deține titlul Universal.

ADVERTISEMENT

Seara 1 (2 aprilie)

  1. Becky Lynch (c) vs. Bianca Belair (pentru titlul feminin din Raw)
  2. Rey Mysterio & Dominik Mysterio vs. The Miz & Logan Paul
  3. Drew McIntyre vs. Happy Corbin
  4. The Usos (Jimmy & Jey Uso) (c) vs. Shinsuke Nakamura & Rick Boogs (pentru titlurile tag team din SmackDown)
  5. The New Day (Kofi Kingston & Xavier Woods) vs. Sheamus & Ridge Holland
  6. Seth Rollins vs. TBA (n.r. – va fi anunțat)
  7. Charlotte Flair (c) vs. Ronda Rousey (pentru titlul feminin din SmackDown)

Seara 2 (3 aprilie)

  1. Queen Zelina & Carmella (c) vs. Sasha Banks & Naomi vs. Rhea Ripley & Liv Morgan vs. Natalya & Shayna Baszler (pentru titlurile feminine tag team)
  2. Sami Zayn vs. Johnny Knoxville (fără descalificări)
  3. Pat McAfee vs. Austin Theory
  4. RK-Bro (Randy Orton & Riddle) (c) vs. Street Profits (Montez Ford & Angelo Dawkins) vs. Alpha Academy (Chad Gable & Otis) (pentru titlurile tag team din Raw)
  5. Edge vs. AJ Styles
  6. Bobby Lashley vs. Omos
  7. Brock Lesnar (c) vs. Roman Reigns (c) (pentru titlul WWE și titlul Universal)

Revine „Stone Cold” Steve Austin

Pe lângă cele 14 meciuri anunțate și multe alte surprize pregătite, WrestleMania 38 nu va duce lipsa uneia dintre cele mai mari legende din istoria acestui fenomen. În ringul din arena AT&T se va întoarce nimeni altul decât „Stone Cold” Steve Austin. Retras în 2003 după un meci cu Dwayne „The Rock” Johnson, „The Texas’ Rattlesnake” este invitatul lui Kevin Owens la emisiunea „The KO Show”. Astfel, Austin și Owens vor sta, în sfârșit, față în față, după ce în ultimele luni și-au aruncat, de la distanță, numeroase cuvinte grele, iar șansele unei coliziuni fizice sunt extrem de mari.

  • 7 titluri WWE vor fi apărate la WrestleMania 38
  • 4 show-uri WrestleMania au avut loc până acum în Texas: 17, 25 și 32
  • 200 de milioane de dolari va câștiga orașul Dallas pentru organizarea celui mai important eveniment din wrestling
ADVERTISEMENT