Fotbal intern

Vești bune la Dinamo: azi a fost primul antrenament după o pauză de două săptămâni. Gigi Mulțescu: „Nu i-am văzut prăbușiți pe jucători”. Update

29.07.2020 | 22:20
Vesti bune la Dinamo azi a fost primul antrenament dupa o pauza de doua saptamani Gigi Multescu Nu iam vazut prabusiti pe jucatori Update
ADVERTISEMENT

Tot lotul echipei Dinamo București a fost băgat în carantină pentru 14 zile, după ce nu mai puțin de 23 de persoane din cadrul clubului, inclusiv jucători, au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

Cantonamentul ”câinilor” de la Săftica este considerat focar de infecție și din această cauză s-a luat această decizie care practic o condamnă la retrogradare pe formația lui Gigi Mulțescu.

ADVERTISEMENT

Dintre cele 23 de persoane, 16 sunt jucători de la prima echipă și patru de la juniori, astfel că situația este extrem de delicată pentru gruparea din Ștefan cel Mare.


UPDATE, 29 iulie, ora 22:11 / Jucătorii dinamovișiti au efectuat astăzi primul antrenament după o pauză de aproape săptămâni, fiind șanse foarte mari ca duminică să fie nevoiți să dispute primul meci, în deplasare cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Gigi Mulțescu a vorbit la Digisport despre starea psihică a elevilor săi, dar și despre felul în care s-au prezentat la antrenament: „Sunt bucuros că ne ocupăm de fotbal. Avem mulți tineri printre noi, sunt foarte ambițioși. Probabil vom apela la câțiva dintre ei, pentru că încă avem jucători de bază ca Montini, Fabbrini, Popescu, Sin, care nu sunt vindecați. Ne-am orientat către tinerii noștri furioși, care vor să se bată, să demonstreze că pot deveni jucători de valoare. Au stat 14 zile în carantină, foarte mult. Să nu faci nimic 14 zile… Nu i-am văzut prăbușiți, afectați foarte tare. Au suportat efortul. Să vedem și zilele următoare. Au încercat să dea mai mult decât ar trebui, să vedem dacă nu s-a acumulat oboseala. Au arătat totuși o prospețime, și de la dorința de a juca fotbal. Trebuie să luăm toate măsurile pe care le putem lua ca să ajungem la ora jocurilor la cea mai bună formă posibilă”.


UPDATE, 29 iulie, ora 10:44 / În sfârșit, vin și primele vești bune de la Dinamo după ce mai multe persoane din cadrul clubului au fost găsite infectate cu coronavirus. După o perioadă de izolare și efectuarea mai multor teste, oficialii dinamoviști au primit confirmarea că din cele 21 de cazuri doar două mai sunt pozitive, iar unul este neconcludent. Cele trei persoane vor fi retestate în cursul zilei de astăzi. Conform Digisport, cei trei jucători care mai au în continuare coronavirus ar fi Andrei Sin, Diego Fabbrini și Mihai Popescu.

ADVERTISEMENT

Deși Dinamo nu a mai jucat un meci oficial de aproape două săptămâni, LPF vrea să îi programeze duminică meciul cu FC Voluntari. „Câinii” mai au de disputat 7 partide din play-out.

„Am vorbit cu domnul Bălănescu marţi seară şi mi-a spus că sunt două cazuri prozitive şi unul neconcludent, iar în această dimineaţă mi-a transmis că are trei cazuri pozitive. Probabil că proba de la cel neconcludent a fost refacută şi a ieşit pozitiv. Urmează să ceară DSP Ilfov încheierea anchetei epidemiologice şi eliberarea hârtiilor necesare. Dacă noi primim aceste documente, vom lua o decizie legată de programarea lui Dinamo. O variantă pentru meciul cu Voluntari este duminică. Am discutat de principiu şi cu cei de la Voluntari, dar nu e ceva bătut în cuie”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 iulie, ora 23:35 / Ionuț Negoiță, încă patronul lui Dinamo, cere și el înghețarea campionatului și să nu retrogradeze nicio formație, considerând că în aceste condiții speciale nu primează meritul sportiv.

„Dinamo n-ar trebui să retrogradeze din punct de vedere fotbalistic. Într-adevăr, au fost ceva probleme cu acea perioadă de pauză, cu perioada de carantină, de stare de urgență, care ne-au scos din ritm. Avem un lot valoros, nu avem cum să retrogradăm cu acest lot. În condițiile date, nu ar fi normal să se retrogradeze, că sunt condiții speciale”, a declarat Ionuț negoiță pentru Mediafax.


UPDATE, 22 iulie, ora 23:35 / Fostul președinte al clubului Dinamo București, Florin Prunea, a vorbit pentru FANATIK după ce echipa lui Gigi Mulțescu a fost băgată în carantină pentru 14 zile și cere oprirea campionatului.

”Părerea mea este că trebuie oprit urgent campionatul. Nu vorbim numai de Dinamo, ci de toate echipele. Ăsta nu mai e fotbal, e o competiție viciată. Atât în partea superioară, cât și în partea inferioară a clasamentului. E clar. Ce mai așteaptă? Să moară fotbaliști?!

Cea mai importantă este sănătatea, și a jucătorilor, și a antrenorilor, ați văzut ce i s-a întâmplat lui Dan Petrescu… și lui Cristiano Bergodi la Craiova… Trebuie oprită imediat nebunia asta, cea mai importantă este sănătatea oamenilor care lucrează în fotbal, de la magazioneri la președinți de club.

Nu se mai poate vorbi de meritul sportiv, campionatul trebuie oprit imediat. Trebuie întrunită de urgență Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal și a Federației Române de Fotbal și trebuie oprit campionatul. Altfel lucrurile o să degenereze și se poate ajunge, Doamne ferește, și la decese.

Lucrurile au scăpat de sub control. Nu mai este vorba doar de Dinamo, ca să fiu acuzat de subiectivism, este vorba de toată Liga 1. Azi Dinamo și CFR Cluj, mâine Craiova sau Iași și tot așa. Repet, lucrurile au scăpat de sub control și trebuie oprit campionatul cât mai repede”, a spus Prunea pentru FANATIK.


Carantină de 14 zile pentru toți jucătorii din lotul lui Dinamo

Conform gsp.ro, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a trimis astăzi o hârtie la Liga Profesionistă prin care o anunță că toți jucătorii și staff-ul ”câinilor” trebuie să intre obligatoriu în carantină 14 zile, idiferent dacă sunt pozitivi sau negativi.

Oficialii ligii i-au înștiințat pe cei de la Dinamo că meciul cu Hermannstadt a fost deja amânat, dar joi a fost convocată o ședință de urgență la LPF pentru a se stabili ce decizii sse vor lua în continuare.

Informațiile sunt că actualul sezon nu va fi oprit, ceea ce însemană că Dinamo nu-și va mai putea amâna partidele, deoarece sezonul s-ar ducea prea departe. În aceste condiții, varianta este să intre pe teren cu juniorii sau să piardă meciurile la ”masa verde”.

Oricare ar fi decizia, finalul pare același: retrogradarea în premieră în Liga 2. În acest moment, Dinamo mai are doar opt jucători din lotul de seniori care nu sunt infectați, Straton, Puljici, Skovajsa, Kostrna, Kilyen, Bani, Sorescu și N’Diaye, dar și aceștia trebuie să intre în carantină.

George Trandafir este unul dintre oamenii din staff-ul administrativ care a fost depistat pozitiv, însă el avea biroul la Rin Grand Hotel, astfel că, din informațiile FANATIK, Direcția de Sănătate Publică a fost la hotelul lui Ionuț Negoiță, unde a început o anchetă epidemiologică.â

Dinamo se află într-o situaţie fără scăpare, iar FANATIK a aflat că Gigi Mulţescu vrea să-şi dea demisia de la Dinamo, în condiţiile în care lotul este decimat de cazuri de coronavirus apărute în ultimele zile.

ADVERTISEMENT