News

Tot mai multe școli vor folosi catalogul electronic în acest an școlar. Ministrul Ligia Deca anunță cifrele spectaculoase

Tot mai multe școli din România vor folosi catalogul electronic în acest an școlar, fiind vorba despre o creștere cu 60% față de anul școlar trecut, conform datelor oficiale.
30.08.2024 | 21:35
Tot mai multe scoli vor folosi catalogul electronic in acest an scolar Ministrul Ligia Deca anunta cifrele spectaculoase
Tot mai multe școli vor folosi catalogul electronic în acest an școlar. Ministrul Ligia Deca anunță cifrele spectaculoase
ADVERTISEMENT

Ministrul educației Ligia Deca anunță creșterea cu peste 60% a numărului școlilor care folosesc catalogul electronic. Așadar, catalogul digital va fi folosit de o școală din patru din România. Cu toate acestea, mai este mult de lucru până când această cifră va atinge aproape de 100%, în special în mediul rural.

Tot mai multe școli vor folosi catalogul electronic în acest an școlar

”Continuăm digitalizarea educaţiei: numărul şcolilor care folosesc catalogul electronic creşte cu peste 60% faţă de anul trecut! Mai mult de o şcoală din patru va folosi acest instrument cu ajutorul căruia părinţii pot vedea în timp real situaţia şcolară a copiilor”, a scris pe Facebook Ligia Deca, ministrul educației.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie 2024, Ministerul Educației a propus înființarea și funcționarea catalogului electronic la nivel unitar, pentru întregul sistem de învățământ. Ordinul prevede că detaliile acestei decizii vor fi supuse dezbaterii publice, iar catalogul electronic ar urma să fie funcțional undeva la 24 de luni de la aprobarea Ordinului.

Potrivit Ordinul Ministrului Educației nr. 6.443/30.08.2024 privind aprobarea listei unităților de învățământ preuniversitar care consemnează în format electronic situația școlară a elevilor în anul școlar 2024 – 2025, Ligia Deca a transmis lista cu școlile care vor intra în programul pilot pentru a se bucura de catalogul electronic.

ADVERTISEMENT

Unitățile de învățământ preuniversitar care doresc înscrierea în rețeaua de unități-pilot în vederea consemnării situației școlare a elevilor exclusiv în format electronic în anul școlar 2024-2025, se mai pot înregistra online până pe data de 5 august 2024. Ordin nr. 4.575/03.06.2024 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind înființarea şi funcţionarea unităților de învățământ preuniversitar autorizate cu statut de unități-pilot, se mai arată pe site-ul oficial.

”Ținând cont de solicitările primite, Ministerul Educației decide prelungirea termenului pentru preluarea propunerilor și sugestiilor privind următorul proiect supus consultării publice: ORDIN privind aprobarea Metodologiei-cadru de înființare și autorizare a unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot și a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a acestora”, a mai transmis ministerul.

ADVERTISEMENT

Ligia Deca are planuri mari cu sistemul de învățământ din România

Conform anunțului publicat inițial pe 25 aprilie, termenul limită pentru trimiterea propunerilor era 15 mai 2024. ”Consultare publică] PROIECT: ORDIN privind aprobarea Metodologiei-cadru de înființare și autorizare a unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot și a Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a acestora”, mai transmitea ministerul.

De asemenea, Ligia Deca mai anunța alte proiecte importante pe care Ministerul Educației le va dezvolta. ”Finanțare prin Ministerul Educației pentru activități de reducere a violenței în școală! Am semnat ordinul prin care se dublează bugetul programului „Împreună prindem curaj” pentru anul școlar viitor!

ADVERTISEMENT

Estimăm că anul acesta vom avea peste 30.000 de elevi și peste 10.000 de părinți beneficiari. Invit școlile să se înscrie în program până pe 10 octombrie 2024! Detalii, în linkul din comentarii. Împreună reducem violența din mediul școlar!”, a scris Ligia Deca.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului e fabulos: „Mi-e...
„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului e fabulos: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când...
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică prevederea
Cum a ajuns Elena Lasconi să-i rupă sufletul lui Dumitru Dragomir. Fostul șef...
Cum a ajuns Elena Lasconi să-i rupă sufletul lui Dumitru Dragomir. Fostul șef al LPF a susținut-o pe șefa USR în „războiul” cu propria-i fiică
Ciclonul mediteranean a ajuns în Vest şi va traversa toată ţara. Litoralul, lovit...
Ciclonul mediteranean a ajuns în Vest şi va traversa toată ţara. Litoralul, lovit din nou după ce a fost devastat în august
Dramă amoroasă pentru fiul milionarului român care e co-proprietarul celui mai tare restaurant...
Dramă amoroasă pentru fiul milionarului român care e co-proprietarul celui mai tare restaurant din Dubai! A rupt relaţia
Un concurent de la Insula Iubirii ar fi lăsat-o însărcinată pe ispita care...
Un concurent de la Insula Iubirii ar fi lăsat-o însărcinată pe ispita care l-a cucerit
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
Cine este stewardesa din Bistrița care a fost găsită moartă în Japonia. Avea...
Cine este stewardesa din Bistrița care a fost găsită moartă în Japonia. Avea 30 de ani și o viață înainte
Este cel mai consumat aliment din România. Afacerea este colosală
Este cel mai consumat aliment din România. Afacerea este colosală
Şoc în showbiz. Andreea Bălan a anunţat despărţirea, anunţ oficial
Şoc în showbiz. Andreea Bălan a anunţat despărţirea, anunţ oficial
Cazul fetiței de 12 ani, moartă de leptospiroză, o boală care poate fi...
Cazul fetiței de 12 ani, moartă de leptospiroză, o boală care poate fi luată inclusiv de la câini și pisici. Părinții acuză o eroare medicală. Cum justifică medicii decesul
Locul din România lăudat de David Popovici. „Rechinul”, impresionat de o destinație accesibilă...
Locul din România lăudat de David Popovici. „Rechinul”, impresionat de o destinație accesibilă oricui: „Avem o țară frumoasă, dacă știi unde să te uiți”