Hotnews

Tot mai mulţi refugiaţi ajung în Germania: 13.000, într-o singură zi, la Munchen

Din ce în ce mai mulţi refugiaţi ajung în Germania. La Munchen s-a stabilit un nou record: 13.000 de migranţi, într-o singură zi, iar oraşul nu mai face faţă afluxului. Primarul a lansat un...
Autor: Ionuţ Cataramă | 13.09.2015 | 18:32
Tot mai mulţi refugiaţi ajung în Germania: 13.000, într-o singură zi, la Munchen

Din ce în ce mai mulţi refugiaţi ajung în Germania. La Munchen s-a stabilit un nou record: 13.000 de migranţi, într-o singură zi, iar oraşul nu mai face faţă afluxului. Primarul a lansat un apel la solidaritate şi a cerut celorlalte landuri să ajute Bavaria. De asemenea, a insistat ca guvernul federal să declare problema valului de străini o problemă de importanţă naţională.

Autorităţile din Munchen nu mai pot asigura cazarea tuturor refugiaţilor în condiţii acceptabile. Primarul se află în permanenţă în gara centrală a oraşului, unde fiecare tren sosit aduce sute de migranţi. Edilul se simte trădat de guvernul federal şi de autorităţile din celelalte landuri. Ultima soluţie a fost transformarea sălii de sport olimpice în centru temporar de primire şi înregistrare pentru migranţi.

Refugiaţii se grăbesc să ajungă în Germania, pentru ca în curând, lucrările la gardul de sârmă ghimpată construit de Ungaria la graniţă cu Serbia se vor încheia. Mii de soldaţi, dar şi detinuţi, au fost mobilizaţi pentru ridicarea acestuia.

Peste două zile intră în vigoare şi noua prevedere legală conform căreia trecerea ilegală a frontierei va fi considerată infacţiune, şi nu contravenţie ca până acum.

În schimb, Grecia a reuşit să detensioneze situaţia de pe insule. În doar patru zile, 15.000 de străini au părăsit Lesbos în direcţia continentului. Acum pe insulă nu sunt mai mult de 5.000 de oameni, capacitatea maximă de primire.

Cele mai multe familii din Siria primesc documente cu care să-şi poată continua călătoria la numai câteva ore după ce ajung pe Lesbos. Situaţia este similară şi pe celelalte insule greceşti din Marea Egee.

Sursă: www.stiri.tvr.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!