News

Noi condiții de călătorie în Marea Britanie. Toate persoanele trebuie să prezinte teste negative, inclusiv vaccinații

Atenționare MAE pentru românii care merg în Marea Britanie. Toate persoanele trebuie să prezinte teste negative, nu mai vechi de 48 de ore, chiar și cei care s-au vaccinat.
07.12.2021 | 00:14
Noi conditii de calatorie in Marea Britanie Toate persoanele trebuie sa prezinte teste negative inclusiv vaccinatii
Toate persoanele trebuie să prezinte teste negative, inclusiv vaccinații. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, începând cu ziua de marți, Guvernul de Marea Britanie a decis ca toate persoanele care ajung în această țară să prezinte un test negativ de coronavirus nu mai vechi de 48 de ore.

În această categorie intră chiar și persoanele care deja s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Noi condiții de călătorie în Marea Britanie. Toți trebuie să aibă teste PCR negativ

Totodată, conform anunțului făcut de minister, această regulă se aplică inclusiv minorilor cu vârsta de 12 ani.

Mai mult decât atât, cei care au intrat în contact cu persoane care sunt infectate cu tulpina africană a Covid-19 trebuie să stea în izolare timp de 10 zile indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

ADVERTISEMENT

„Guvernul Marii Britanii și-a exprimat intenția de a introduce, începând cu marți, 7 decembrie 2021, ora 04.00 GMT, pentru toate persoanele (inclusiv cele vaccinate cu ambele doze) care sosesc în Anglia obligativitatea efectuării unui test de depistare a virusului COVID-19 de tipul PCR  sau antigen cu două zile înaintea călătoriei.

Această regulă se aplică și minorilor cu vârsta egală sau mai mare de 12 ani.

Călătorii care au intrat în contact cu persoane posibil infectate cu varianta OMICRON trebuie să se izoleze pentru 10 zile indiferent de stadiul vaccinării”, a transmis MAE, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Ce reguli sunt pentru vaccinați la sosirea în UK

În ceea ce îi privește pe călătorii vaccinați cu schemă completă, aceștia trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ deja făcut de două zile și dovada rezervării unui test care urmează să fie efectuat a doua zi de la sosire.

Pentru cei care s-au vaccinat, testul PCR trebuie rezervat înainte de a efectua călătoria și el poate fi făcut oricând după momentul sosirii și înainte ca ziua doua să se termine.

ADVERTISEMENT

Trebuie să stai în carantină până sosește teste chiar dacă ești vaccinat.

Ce trebuie să știe persoanele nevaccinate la sosirea în UK

În ceea ce privește călătorii nevaccinați, sau care sunt vaccinați complet, ei trebuie să prezinte un test efectuat cu două zile înainte de a călători, formularul passenger locator form, dar și faptul că au rezervat două teste pentru infecția cu coronavirus.

Ele trebuie să fie făcute în a doua și a opta zi de la sosirea în Marea Britanie. Totodată, nevaccinați vor trebui să stea în carantină la domiciliu pentru 10 zile.

De asemenea, dacă călătorii stau în Anglia pentru mai puțin de două zile, ei tot trebuie să plătească și să rezerve un test de coronavirus și trebuie să stea în carantină până când primesc rezultatul negativ, a doua zi sau până când părăsesc Marea Britanie.

ADVERTISEMENT