ADVERTISEMENT
News

Toți cei care vor merge în cluburi sau în alte locuri închise, obligați să se vaccineze, în Marea Britanie. De când intră în vigoare măsura

Toți cei care vor merge în cluburi sau în alte locuri închise vor fi obligați să se vaccineze, în Marea Britanie. FANATIK vă spune de când intră în vigoare măsura
Autor: Cerasela Stafie | 19.07.2021 | 20:52
Toți cei care vor merge în cluburi sau în alte locuri închise, obligați să se vaccineze, în Marea Britanie. De când intră în vigoare măsura
Toți cei care vor merge în cluburi sau alte locuri închise, obligați să se vaccineze, în Marea Britanie. De când intră în vigoare măsura Sursa foto: The guardian.com

Măsura vine pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze. În prezent, țara raportează un număr foarte mare de noi cazuri de infectare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Marea Britanie se așteaptă ca numărul de infectări să crească și mai mult în august. Ulterior, ar putea să se stabiliească la un platou sau să înceapă o scădere.

Toți cei care vor merge în cluburi sau alte locuri închise, obligați să se vaccineze, în Marea Britanie. De când intră în vigoare măsura

Autoritățile din Regatul Unit au decis să facă obligatorie vaccinarea pentru persoanele care vor să intre în spații aglomerate sau închise. Sunt vizate în principal cluburile.

ADVERTISEMENT

Premierul britanic Boris Johnson a precizat că trei milioane de persoane din grupul de vârstă 18-30 de ani nu sunt încă vaccinate. El a subliniat că o asemenea măsură ar putea să-i determine pe aceștia să o facă.

„Este posibil ca unele dintre cele mai importante plăceri și oportunități ale vieții să depindă din ce în ce mai mult de vaccinare,” a afirmat Johnson, adresându-se tinerilor.

ADVERTISEMENT

Noile restricții vor intra în vigoare din septembrie: „până la sfârșitul lunii septembrie, când toți cei peste 18 ani vor avea șansa de a fi vaccinați, dovada vaccinării va fi necesară pentru ca oamenii să meargă în cluburi de noapte și în alte locuri unde se adună mulțimi mari,” a afirmat premierul britanic.

Afirmațiile au fost susținute și de reprezentantul campaniei de vaccinare, Nadhim Zahawi. Parlamentarul britanic a afirmat că rezultatul unui test negativ nu va mai fi suficient.

ADVERTISEMENT

Vaccinul, obligatoriu pentru unele zone din Marea Britanie

Nadhim Zahawi a explicat că noile reglementări vor intra în vigoare la două săptămâni după ce toți oamenii vor avea șansa să se vaccineze complet, pentru ca serul să fie la nivelul maxim al eficienței.

„În acel moment, facem din vaccinarea completă o condiție de intrare în cluburile de noapte și alte locuri unde se adună multe persoane. Dovada unui test negativ nu va mai fi suficientă. Orice decizie va fi, desigur, supusă controlului parlamentar,” a afirmat Zahawi.

ADVERTISEMENT

Anunțul a venit la mai puțin de 24 de ore de când cluburile au fost deschise pentru prima dată în 16 luni. Totuși, țara trece printr-o perioadă sensibilă, numărul de noi infectări fiind unul foarte ridicat.

Cel mai recent sondaj al Biroului de Statistică Națională din Marea Britanie, efectuat înainte de 20 iunie, a arătat că aproximativ 10% din persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani au afirmat că ezită să primească vaccinul Covid-19. Procentul a scăzut la 5% pentru oamenii cu vârste între 30 și 49 de ani și la 1% pentru cei peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!