News

Toți clienții Orange și Telekom trebuie să știe asta. Ce se întâmplă acum cu cele două companii

Tranzacția despre care s-a vorbit mai mult de un an s-a încheiat. Orange a preluat televiziunea, telefonia fixă și internetul de la Telekom.
02.10.2021 | 14:40
Toti clientii Orange si Telekom trebuie sa stie asta Ce se intampla acum cu cele doua companii
Toți clienții Orange și Telekom trebuie să știe asta. Ce se întâmplă acum cu cele două companii. Sursă foto: orange.ro
ADVERTISEMENT

Telekom România Communication a decis să vândă 54% dintre acțiunile pe care le deținea companiei Orange. Restul de 46% dintre acțiuni sunt deținute de statul român.

Potrivit unui comunicat remis de cele două companii valoarea tranzacției este de 295,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Compania – mamă Telekom nu dispare, ea rămâne în România cu operațiunile de mobile, adică fostul Cosmote.

Toți clienții Orange și Telekom trebuie să știe asta. Ce se întâmplă acum cu cele două companii

Orange și Telekom au anunțat că tranzacția despre care se discuta de mai bine de un an a fost finalizată. Astfel, Orange a cumpărat televiziunea, telefonia fixă și internetul de la Telekom. Pentru 54% dintre acțiuni s-au plătit 295,6 milioane de euro. Restul de 46% din acțiuni sunt deținute de statul român.

ADVERTISEMENT

“Echipele celor două companii vor dezvolta pentru clienții români un portofoliu de servicii convergente fix-mobil cu acoperire extinsă pentru internet fix, conținut TV mai variat și conectivitate mobilă Orange. Telekom Romania Communications este parte a grupului Orange, funcționând în continuare ca o companie de sine stătătoare, subsidiară a Orange România”, se arată într-un comunicat.

Telekom va continua să ofere celor aproape 5 milioane de clienți ai săi asistență tehnică.

“Va oferi atât asistență, cât și servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă și televiziune. Va gestiona și infrastructura de rețea ce cuprinde până la 90.000 km de fibră optică” se mai arată în comunicatul remis.

ADVERTISEMENT

În plus, Orange va prelua și o altă bază de clienți, 916.000 de contracte, la serviciile convergente fix-mobil. Cele două companii au anunțat că toate modificările vor avea loc în timp, iar clienții vor fi anunțați în avans.

În anul 2019, Orange avea 10.768.700 de clienți cărora le oferea servicii mobile, fixe și TV.

Ce se întâmplă cu compania – mamă a Telekom

Această companie nu dispare. Rămâne cu operațiunile de mobile (fostul Cosmote), iar OTE (Hellenic Telecommunications Organization S.A – OTE) rămâne și de acum acționarul majoritar al Telekom România Mobile Communications.

ADVERTISEMENT

“OTE estimează distribuirea către acționari a sumei de aproximativ 174 milioane euro, sub formă de dividende extraordinare şi răscumpărări adiționale de acțiuni. Plata dividendelor, care face obiectul aprobărilor interne aferente, este așteptată în cursul anului 2021. OTE va reveni cu detaliile relevante”, au anunțat cei de la Telekom.

ADVERTISEMENT