News

Toți elevii și profesorii Capitalei trebuie să-și schimbe urgent parolele la platformele de școală online. Ce s-a întâmplat

23.10.2020 | 15:55
Toti elevii si profesorii Capitalei trebuie sasi schimbe urgent parolele la platformele de scoala online Ce sa intamplat
ADVERTISEMENT

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a transmis, vineri, un avertisment sever către toate școlile din Capitală prin care anunță toți elevii și profesorii să-şi schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online.

Cei de la conducerea Învățământului Capitalei au luat această măsură după ce s-a constatat accesul ilegal la conturile de acces la aplicații din partea unor persoane necunoscute.

ADVERTISEMENT

Aceste persoane ar fi postat diverse mesaje, au înregistrat orele și au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online.

Profesorii și elevii, anunțați să-și schimbe de urgență parola de acces la platformele online

După Covid-19, care a paralizat activitatea educațională din Capitală pentru cel puțin două săptămâni, orașul fiind în scenariul roșu, după o incidență a cazurilor de peste 3 la mia de locuitori, elevii și profesorii primesc o altă lovitură.

ADVERTISEMENT

O informare trimisă de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului București către toți directorii de şcoli din Capitală indică faptul că toţi elevii şi profesorii din București trebuie să-şi modifice “urgent” parolele folosite pentru platformele de învățare online, în urma unui atac informatic.

”Având în vedere faptul că în ultima perioadă mai multe unități școlare au sesizat imixtiuni în activitățile de predare realizate în sistemul online, constând în aceea că persoane necunoscute au accesat ilegal codurile de acces la aplicațiile utilizate, postând diferite mesaje, înregistrând prelegerile profesorilor sau chiar restricționat accesul acestora la aplicație, solicităm a fi adoptate urgent următoarele măsuri:

ADVERTISEMENT
  • Veți solicita cadrelor didactice și elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesare a conturilor de către persoane neautorizate care au avut acces la contul generat inițial de personalul IT;
  • Cadrele didactice vor informa elevii și părinții cu privire la riscurile la care se supun în condițiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Acesul egal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.
  • Orice imixtiune în procesul de învățământ, va fi semnalată în cel mai scurt timp atât Inspectoratului școlar al Municipiului București cât și poliției”, se mai arată în adresa trimisă de ISMB tuturor școlilor din București”, se arată în adresa ISMB, conform Edupedu.

Școlile din București, în scenariul roșu

Pe 20 octombrie, Consiliul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca Bucureștiul să intre în scenariul roşu, după ce a fost depășită rata de 3 îmbolnăviri de Covid-19 la 1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT
  • 3,33 la mie este rata de incidență a cazurilor de Covid-19 în București pentru ultimele 14 zile, conform Grupului de Comunicare Strategică

Astfel, toate școlile din Capitală au intrat în scenariul roşu, cel ce presupune că niciun elev nu va mai merge fizic la şcoală sau la grădiniţă, iar cursurile se vor ţine exclusiv online.

ADVERTISEMENT