Sport

Toţi oamenii patronului! Cine sunt personajele-cheie din echipa lui Todd Boehly, noul proprietar al lui Chelsea

Omul de afaceri Todd Boehly a semnat acordul de preluare al clubului Chelsea, aflat până acum în proprietatea lui Roman Abramovich, dar despre echipa din spatele lui se cunosc mai puține lucruri.
14.05.2022 | 10:47
Toti oamenii patronului Cine sunt personajelecheie din echipa lui Todd Boehly noul proprietar al lui Chelsea
Todd Boehly este noul proprietar al lui Chelsea
ADVERTISEMENT

Oferta de preluare a lui Chelsea, condusă de consorțiul americanului Todd Boehly, a fost acceptată și urmează să fie aprobată de Guvernul Marii Britanii și Premier League. În ciuda succesului, miliardarul n-ar fi putut reuși acest acord fără oamenii-cheie din jurul său. FANATIK vă prezintă câteva personaje din echipa lui Boehly, care au fost implicate în ultimele două luni pentru cumpărarea lui Chelsea.

Cine este Todd Boehly, noul proprietar al lui Chelsea

Todd Boehly este un om de afaceri și investitor născut în Statele Unite ale Americii. În vârstă de 46 de ani, Boehly este coproprietar al mai multor cluburi sportive: echipa de baseball Los Angeles Dodgers, echipa de baschet Los Angeles Lakers și echipa de baschet feminin Los Angeles Sparks.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri mai este cunoscut ca fiind cofondator, director executiv și președinte al societății private „Eldridge Industries”, care investește în mai multe industrii, inclusiv în tehnologie, jocuri de noroc și imobiliare.

Potrivit listei Forbes al celor mai bogați oameni din lume, noul patron de pe Stamford Bridge se află pe locul 637, deținând o avere de 4,5 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Cu ce echipă a câștigat Todd Boehly cursa pentru preluarea lui Chelsea

Clearlake Capital – Jose E. Feliciano și Behdad Eghbali

Behdad Eghbali și Jose E Feliciano
Behdad Eghbali (stânga) și Jose E. Feliciano (dreapta), co-fondatorii Clearlake Capital Group. Sursa foto: Clearlake Capital Group

Clearlake este o firmă californiană de investiții private fondată în 2006, cu active în valoare de 70 de miliarde de dolari. Cofondatorii firmei, Jose E. Feliciano și Behdad Eghbali vor deține cel mai mare număr de acțiuni după preluarea completă a clubului, dar îl vor lăsa pe Boehly și pe alți oameni apropiați lui să ia deciziile la nivel de conducere.

Feliciano, în vârstă de 48 de ani, a lucrat anterior ca bancher de investiții pentru Goldman Sachs, în timp ce Eghbali, în vârstă de 46 de ani, a lucrat pentru TPG Capital înainte de a înființa Clearlake.

ADVERTISEMENT

Pentru Clearlake Capital este prima implicare în domeniul sportului, interesele companiei fiind axate pe industria tehnologiei și cea a energiei.

Hansjorg Wyss

Hansjorg Wyss
Sursa foto: Harvard Gazette

În vârstă de 82 de ani, Hansjorg Wyss este cel mai bogat om din Elveția, conform presei britanice. El a declarat pentru ziarul Blick faptul că i s-a oferit clubul spre cumpărare cu mai bine de 24 de ore înainte ca Roman Abramovich să anunțe că o va scoate pe Chelsea la vânzare.

ADVERTISEMENT

Elvețianul avea o relație de afaceri cu Todd Boehly dinainte ca cei doi să se înțeleagă la un acord pentru achiziționarea lui Chelsea.

Jonathan Goldstein

Jonathan Goldstein
Sursa foto: Twitter

Jonathan Goldstein este director executiv și fondator al unei firme de investiții private din Londra. Participarea sa în consorțiul condus de Boehly a ridicat inițial semne de întrebare, întrucât Goldstein este un fan al echipei Tottenham.

Numele lui Jonathan nu a fost menționat în declarația clubului care confirmă că s-a ajuns la un acord pentru preluarea lui Chelsea, ceea ce indică faptul că participația sa nu este consistentă.

Barbara Charone

Barbara Charone
Sursa foto: Curtis Brown

Charone este un renumit director executiv din domeniul muzical. Ea a fost, de asemenea, critic muzical și jurnalistă la Chicago Sun-Times, NME și Rolling Stone, pe când era studentă, la începutul anilor 1970.

Originară din statul Chicago, dar stabilită în Marea Britanie, Barbara Charone este fan al echipei Chelsea de peste 40 de ani.

George Osborne

George Osborne
Sursa foto: Natasha Pszenicki

George Osborne este politician și editor la un ziar britanic. A ocupat funcția de cancelar al Trezoreriei între 2010- 2016 și de prim-secretar de stat între 2015-2016 în guvernul lui David Cameron.

Acesta a fost fotografiat alături de Boehly în fața stadionului „Stamford Bridge” spre finalul săptămânii trecute. Potrivit presei din Anglia, Osborne a lucrat în calitate de consilier în timpul procesului de licitație fiind totodată implicat în acordul de preluare al clubului.

Mark Walter

Mark Walter
Sursa foto: Chelsea News

În vârstă de 61 de ani, Mark Walter este unul din partenerii de afaceri ai lui Todd Boehly, aflându-se la conducerea cluburilor Los Angeles Dodgers și Los Angeles Lakers.

El este și directorul executiv al Guggenheim Partners, o firmă care gestionează active în valoare de peste 310 miliarde de dolari. De asemenea, Walter este implicat în conservarea animalelor sălbatice.

Daniel Finkelstein

Daniel Finkelstein
Sursa foto: My Times Plus

Finkelstein este un jurnalist și politician britanic. A fost redactor executiv al cotidianului The Times și rămâne un editorialist politic săptămânal. Pe plan politic, englezul face parte din Partidul Conservator și a fost consilier al lui David Cameron.

Daniel Finkelstein este un vechi suporter al lui Chelsea, având pentru mult timp o rubrică de fotbal în ziarul The Times. El mai este cunoscut ca fiind adversar declarat al Superligii Europei.

ADVERTISEMENT