Toți românii trebuie să știe asta! Ludovic Orban, anunț important despre majorarea și scăderea pensiilor

Alexandru Năstase   
în HotNews
03/08/2020, 14:54
Toți românii trebuie să știe asta! Ludovic Orban, anunț important despre majorarea și scăderea pensiilor GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban a explicat cum vor avea loc majorările de pensii. Sursa foto - OVIDIU MATIU / MEDIAFAX FOTO

Șeful Executivului, Ludovic Orban a făcut un anunț pe care toți românii trebuie să-l știe. Astfel, premierul a discutat și despre majorarea pensiilor, un subiect delicat în ultima perioadă.

Atunci când a fost întrebat dacă Guvernul va lua în calcul majorarea pensiilor cu 14% în loc de 40 de procente, Ludovic Orban nu a ezitat o clipă.

Acesta a explicat că obiectivul Executivului este acela de a majora pensiile, doar că aceasta se va face pe baza unei analize serioase.

Orban, mesaj ferm despre majorarea pensiilor

”Obiectivul guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase.

În primul rând este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni, care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare”, a spus Ludovic Orban.

De remarcat că analizele pe care le va face Comisia de Prognoză constituie o altă parte a rezultatului. ”De asemenea, al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face pe de o parte Comisia de Prognoză, (…)

(…) care e în subordinea guvernului, pe de altă parte prognozele privind evoluția economiei, care sunt formulate de instituții internaționale, prognoze legate de evoluția economiei, mai ales în statele Uniunii Europene, (…)

(…) pentru că România este foarte legată de evoluția economiei din statele Uniunii Europene cu care avem aproape 80% din volumul schimburilor comerciale.

În funcție de aceste evoluții vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea, nimeni nu poate să vă spună acest procent”, spune premierul.

 ”Sigur, ministrul finanțelor când a evocat posibilitatea unei majorări cu 10% a făcut-o pe baza unor date intermediare. Când vom avea toate aceste informații vom lua decizia și o vom comunica public.

Cert este că ne dorim să creștem pensiile, dar această creștere a pensiilor să poată să fie susținută, nu numai în anul ăsta, ci și în anul următor și peste doi ani, și peste trei ani, și peste patru ani”, a mai spus primul ministru.

Atenție! Majorarea va avea loc în funcție de punctul de pensie. ”Cu siguranță, în măsura în care se majorează punctul de pensie, în funcție de majorarea punctului de pensie dorim și pentru pensiile minime, așa numitele pensii sociale, care sunt, să existe același procent de creștere a pensiei minime egal cu procentul cu care va crește punctul de pensie”, a mai spus Orban

 

 

Închide ×