Fotbal intern

Toto Tamuz a revenit la Petrolul! Cum a ajuns să arate acum. Atacantul a dat două goluri la debut

19.09.2018 | 19:30
Toto Tamuz a revenit la Petrolul. Atacantul se bucură după un gol din lovitură de pedeapsă într-un meci al Petrolului

Toto Tamuz a revenit la Petrolul Ploieşti în această vară, după ce a rămas liber de contract. Atacantul care a evoluat ultima dată la Hapoel Tel Aviv a revenit la “lupii galbeni” şi a debutat cu o dublă în tricoul ploieştenilor într-un meci amical.

Echipa antrenată de Leo Grozavu s-a impus cu scorul de 8-1 în faţa celor de la CS Păuleşti, club care activează în a patra ligă prahoveană, iar unul dintre jucătorii care au înscris în meciul amical este chiar Toto Tamuz, acesta reuşind să marcheze chiar de două ori.

A revenit Tamuz! Jucătorul de la Petrolul a reuşit o dublă

Chiar dacă a debutat cu o dublă la clubul din Liga 2, Toto Tamuz este departe de greutatea optimă. La o înălţime de 1.82, Tamuz ar fi trebuit să aibă între 80 şi 85 de kilograme pentru a se încadra în normă, însă din imagini reiese clar că acesta are peste 100 de kilograme.

Toto Tamuz a revenit la Petrolul Ploieşti cu peste 20 de kilograme în plus faţă de perioada în care a mai activat pe "Ilie Oană"
Toto Tamuz a revenit la Petrolul Ploieşti cu peste 20 de kilograme în plus

Leo Grozavu a utilizat în prima repriză următorii jucători: Isvoranu – Neziri, Antoche, Danci, Ţicu – Ant. Cruceru, M. Chindriş – Rob. Grecu, Stînă, Velisar – Tamuz. După pauză au mai intrat: Bolboaşă – Ştefănescu, Lumu, Mih. Ene, Ristea şi Saim Tudor.

Petrolul Ploieşti şi-a propus să revină pe prima scenă a fotbalului românesc, ocupând acum locul trei al clasamentului, şi a făcut mai multe transferuri înaintea începerii acestui sezon: Mergim Neziri (SSV Ulm 1846), Laurenţiu Marinescu (Dunărea Călăraşi), Antonio Cruceru (Viitorul Constanţa), Robert Grecu (Viitorul Constanţa), Arpad Tordai (Viitorul Constanţa), Lucian Cazan (FC Voluntari), Alexandru Nica (Daci Getica Bucureşti), Ion Gurau (Academia de Fotbal Gheorghe Hagi), Daniel Isvoranu (Concordia Chiajna), Cristian Danci (AFC Hermannstadt), Sebastian Ghinga (Sepsi OSK Sf Gheorghe), Florin Plămadă (FC Botoşani), Claudiu Herea (CS Baloteşti) şi Alexandru Ţigănaşu (ACS Poli Timişoara).

L-a vrut şi Becali

În perioada în care a evoluat la Petrolul (2014 – 2016), Toto Tamuz a fost dorit inclusiv de Gigi Becali, care l-a ofertat la FCSB, însă cele două părţi nu s-au înţeles la salariu iar mutarea nu s-a mai făcut. “Am vorbit cu managerul Stelei în vară, vorbeam cu el în fiecare zi, dar nu am putut să vin, aşa e fotbalul. În fotbal, unele echipe te doresc, dar degeaba dacă tu nu vrei să te duci. Acum sunt foarte fericit şi satisfacut că sunt la Petrolul, este o bună oportunitate pentru mine să arăt ce pot şi sper să o fac foarte repede”, a spus Toto Tamuz, iar la un an distanţă acesta a ales să meargă în China, acolo unde salariile erau uriaşe.

Toto Tamuz s-a născut pe 1 aprilie 1988, la Warri, în Israel. Este un atacant cu o înălţime de 1,82 cm, care a început fotbalul la juniorii lui Hapoel Petah Tikva, de unde avea să fie promovat la echipa mare în 2005. A mai jucat la Beitar Ierusalim, Hapoel Tel Aviv, Ural, Petrolul Ploieşti şi HN Billows. Atacantul cu dublă naţionalitate, israeliană şi nigeriană, are în palmares un titlu de golgheter, cucerit pe când juca la Hapoel Tel Aviv, în 2011, două titluri de campion al Israelului, cu Beitar Ierusalim, în 2006 – 2007 şi 2007 – 2008, precum şi patru Cupe ale Israelului, cu Hapoel Tel Aviv (2010 – 2011 şi 2011 – 2012) şi Beitar Ierusalim (2007 – 2008 şi 2008 – 2009).

Citeşte şi:

  • Toto Tamuz, deranjat de acuzele fanilor: “Eu nu sânt un blătuitor”
  • Toto Tamuz se întoarce la Petrolul Ploiești. Pe cât timp a semnat?
  • Tamuz a vorbit despre situaţia Petrolului. “Nu ştiu cum se poate continua aşa!”
Tags: