Fotbal intern

Toto Tamuz se întoarce la Petrolul Ploiești. Pe cât timp a semnat?

Autor: Eduard Nicolae Popa | 14.08.2018 | 21:53
Toto Tamuz se întoarce la Petrolul Ploiești

Toto Tamuz se întoarce după doi ani la Petrolul Ploiești, susține presa locală. Atacantul nigerian cu origini israeliene se întoarce pe stadionul Ilie Oană din postura de jucător liber de contract.

Jucătorul în vârstă de 30 de ani revine la Petrolul Ploiești după doi ani. El a jucat ultima oară pentru Hapoel Tel Aviv. La „lupii galbeni”, Tamuz a jucat între anii 2014 și 2016. El a evoluat în tricoul lui Petrolul în 60 de partide, timp în care a marcat 20 de goluri și a reușit 11 pase decisive. Toto Tamuz a câștigat 3 titluri de campion al Israelul în carieră, două cu Beitar Ierusalim și unul cu Hapoel Tel Aviv. Tamuz a fost și golgeterul primei ligi israeliene, în sezonul 2010-2011. Atunci a marcat 21 de goluri.

Toto Tamuz se întoarce la Petrolul Ploiești cu care va ataca promovarea

Toto Tamuz găsește o atmosferă mult schimbată la Petrolul Ploiești. Când a sosit în România, „lupii” se luptau pentru locurile europene. În 2016 însă, Petrolul a dat faliment iar echipa a fost nevoită să înceapă din nou din Liga a 4-a. Cu toate acestea, ploieștenii au trecut la pas printre echipele întâlnite și au promovat în liga secundă.

Cu toate acestea, „lupii” au planuri mari pentru sezonul viitor, în care țintesc promovarea în Liga 1 Betano. Petroliștii au mutat agresiv pe piața transferurilor și l-au acontat pentru banca tehnică pe Leo Grozavu. „Petrolul Ploiești este una din echipele cu tradiție, consacrate din România. În plus, știu că ceea ce se construiește aici va fi ceva trainic. Este un proiect ambițios, cu oameni dedicați, și tocmai de aceea am vrut să contribui și eu. Odată ce mi s-a oferit postul de antrenor, nu am stat prea mult pe gânduri. Am acceptat cu tot sufletul”, a spus fostul tehnician al lui FC Botoșani, în momentul în care a fost prezentat oficial pe Ilie Oană.

Toto Tamuz, printre numele grele ale celor de la Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești a adus însă și alți jucători cu experiență în Liga 1 pentru a ataca promovarea. Printre cei aduși se numără și portarul Arpad Tordai şi fundaşul Robert Grecu, împrumutați de Petrolul de la Viitorul.  De asemenea, Petrolul l-a adus pe Sebastian Ghinga, cel care a jucat sezonul precedent la Sepsi, dar și pe Claudiu Herea şi Florin Plămadă, care în sezonul precedent au jucat la CS Balotești și la FC Botoșani. Tamuz nu este însă singurul străin transferat de Petrolul în această vară. Ei l-au adus și pe „Neymar de Chișinău”, Jean Theodoro Sobrinho, fotbalist care a jucat ultima oară la Zimbru Chișinău.

În schimb, numai 12 oameni au rămas din echipa care a promovat în Liga 2. „Gabriel Frîncu, Cristian Andor, Alexandru Ichim şi Tiberiu Niţescu au ajuns la un acord cu clubul nostru, pentru rezilierea angajamentelor, în vreme ce pentru portarii Raul Avram şi Raul Botezan se caută variante privind cedarea lor, sub formă de împrumut, la alte echipe. Totodată, Georgian Păun şi Răzvan Catană şi-au încheiat contractele cu FC Petrolul Ploieşti, lui Daniel Cârjan i-a expirat împrumutul la formaţia ploieşteană, în vreme ce Claudiu Tudor a decis, aşa cum bine se ştie, să pună capăt carierei de jucător”, a scris clubul ploieștean, pe site-ul oficial, cu ocazia primului antrenament oficial.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!