Premier League

Tottenham a semnat un contract MONSTRUOS de sponsorizare. Încasează 50 de milioane de euro pe sezon. Câţi bani iau granzii Angliei

25.07.2019 | 15:10
sponsori premier league. Tottenham a prelungit contractul cu AIA până în 2027, pentru 400 milioane euro

Finalista ultimei ediţii a Champions League, Tottenham, a semnat un contract monstruos de sponsorizare. Va încasa impresionanta sumă de 50 de milioane de euro pe an de la compania AIA, compania de asigurări din Hong Kong, al cărui nume va apărea pe tricourile tuturor echipelor clubului până în 2027. Contractul se întinde pe perioada a opt ani, ceea ce înseamnă garantat o sumă de 400 de milioane de euro în conturile clubului patronat de omul de afaceri Daniel Levy.

Manchester United este pe locul 1 la sponsorizări pe tricoul de joc în Premier League

Fanii şi-ar dori ca aceşti bani să fie folosiţi pentru a alcătui un lot puternic, în stare să se bată la titlu cu Manchester City şi Liverpool cele două forţe din Premier League care sunt considerate şi în sezonul care va începe curând drept principalele pretendente la titlu. Ultimele două ediţii au revenit cetăţenilor lui Pep Guardiola, campionatul trecut fiind unul dintre cele mai dramatice din istoria Premier League, cu o luptă fenomenală până la ultimul fluier al stagiunii între City şi Liverpool.

Însă Tottenham este departe de contractele absolut fabuloase pe care le-au obţinut alte cluburi mari din Premier League. Locul 1 este deţinut de Manchester United care un contract fantastic cu firma Chevrolet, de 70 de milioane de euro pe an, urmată de Manchester City, cu compania aeriană Etihad Airways, 55 de milioane, apoi vin toate cele trei cluburi londoneze, Arsenal, Chelsea şi Tottenham, plus Liverpool, toate  cu câte 50 de milioane pe sezon.

sponsori premier league. iată care sunt echipele cu cei mai mari sponsori pe tricou

Barcelona şi Real Madrid, la ani de lumină la sponsori tehnici

Arsenal e sub contract cu Fly Emirates, Chelsea cu Yokohama Tyres şi Liverpool cu Standard Chartered. Manchester United continuă să aibă cel mai bun contract, deşi performanţele clubului de pe Old Trafford din ultimii ani au fost departe de expectative, cu excepţia câştigării Europa League în 2017. Însă United continuă să rămână un brand extrem de solid în relaţiile cu partenerii săi.

sponsori premier league. Cele mai mari contracte din lume la sponsor de echipamente

United este pe locul unu în fotbalul englez şi în privinţa contractelor cu sponsorul tehnic. Adidas varsă pe Old Trafford nu mai puţin de 85 de milioane de euro pe an, iar City, care a renunţat la Nike, pentru că plătea doar 45 de milioane de euro anual, e doua, cu contractul încheiat cu Puma, 75 milioane euro de sezon. Dar ambele cluburi din Premier League sunt la ani lumină la acest capitol la nivel mondial de cei doi granzi din Spania. Barcelona încasează anual de la Nike 110 milioane euro şi Real Madrid, de la Adidas, cu cinci milioane mai puţin.

Tags: