Tottenham – Ajax | Barcelona – Liverpool. Cum câștigi la FootballCoin în semi-finalele UCL?

30.04.2019 | 11:57
Tottenham  Ajax  Barcelona  Liverpool Cum castigi la FootballCoin in semifinalele UCL

Au mai rămas 4 echipe în cursa pentru trofeul Champions League de anul acesta. Cele două semi-finale se anunță explozive, așa că pregătiți-vă bine echipele pe FootballCoin, ca nu cumva să ardeți XFC de pomană.

Tottenham – Ajax

Cele două echipe se înfruntă marți seară pe stadionul londonez proaspăt inaugurat luna aceasta. Parcursul european al celor două adversare de marți nu a fost deloc ușor. În timp ce Spurs a ieșit pe locul secund într-o grupă cu Barcelona, Inter și PSV, tinerii lui Ajax au reușit să scoată 12 puncte în fața lui Bayern, Benfica și AEK Atena, asigurându-și un loc în „optimi”. În prima fază eliminatorie a competiției, elevii lui Mauricio Pochettino au trecut cu un categoric 4-0 de Borussia Dortmund, în timp ce Ajax Amsterdam a eliminat campioana ultimelor 3 seazone, Real Madrid (scor 6-2). În „sferturi”, Ajax a mai făcut o victimă, trecând de Juventus și lăsându-l la odihnă pe Cristiano (3-2). În cealaltă tabără, Harry Kane și colegii au trecut de Manchester City (scor 4-4), grație numărului de goluri înscris pe Etihad Stadium.

Sursa: Facebook Ajax

În mod clar, Ajax este surpriza acestui sezon de Champions League, având o medie de vârstă de 24 de ani și un joc spectaculos pus în valoare de jucători precum Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech și David Neres. De partea opusă, Tottenham a ieșit de ceva vreme din cursa pentru titlul din Premier League, dar pare că nu va renunța la fel de ușor la trofeul Champions League. Un punct slab pentru londonezi este accidentarea golgheterului Harry Kane, care va rata ambele partide contra lui Ajax.

Ultima oară când Ajax a triumfat în Liga Campionilor s-a întâmplat în anul 1995, adică pe vremea în care unii jucători din actuala echipă nici nu se născuseră. În ciuda îndelungatei perioade de absență din topul fotbalului european, echipa din Amsterdam tot stă mai bine decât Tottenham, care nu a cucerit niciodată trofeul mult râvnit. Deci, să spunem doar că meciul de pe Tottenham Hotspur Stadium va fi unul cu însemnătate istorică, iar jucătorii vor alerga după gol până când arbitrul va fluiera finalul.

Duelul dintre cele două formații va fi primul din istorie, așa că haideți să vedem împreună cine sunt cei mai în formă jucători care marți seară vor lipi o nouă filă de poveste în Liga Campionilor.

Sursa: Facebook Spurs

Să începem cu Spurs.

Lucas Moura este unul din oamenii de bază ai echipei lui Pochettino, făcându-și apariția în 9 partide din acest sezon de Champions League și înscriind de două ori. Cu un total de 210 puncte acumulate la FootballCoin, mijlocașul de 26 de ani este jucătorul care nu trebuie să lipsească din construcția echipei tale.

Apărătorul dreapta Kieran Trippier este un alt fotbalist care știe cu ce se mănâncă UEFA  Champions League, reușind două assist-uri și strângând 150 de puncte în acest sezon. Mai mult decât atât, în returul cu Manchester City, englezul a adunat 33 de puncte și a pus umărul la calificarea în semi-finalele competiției.

Veteranul Fernando Llorente este cel care a marcat golul decisiv în „sfertul” contra lui Manchester City. Cu 6 apariții în această ediție, atacantul spaniol are în dreptul său 2 goluri și o pasă decisivă, experiența sa fiind mai mult decât necesară în momentele tensionate.

Sursa: FootballCoin

 

Acum să vorbim și despre tineri. Transferat la Barcelona din sezonul viitor, Frenkie de Jong este mijlocașul ideal, care face cu brio atât faza defensivă, cât și ofensivă. David Neres și Hakim Zyiech sunt oamenii de gol ai lui Ajax, luând prin surprindere apărarea adversă prin contra-atacuri fulgerătoare pe cele două benzi. În apărare se află căpitanul Matthijs de Ligt, care le-a ținut piept eroic lui Cristiano și Benzema în acest sezon. Alături de tinerii din echipă, își fac loc și jucători precum Huntelaar, Tadic și Schone, care asigură un plus de experiență în interiorul echipei.

Sursa: Facebook Ajax

Barcelona – Liverpool

În cealaltă semi-finală, avem o nouă întânire între Barca și Liverpool. Cele două formații au dat nas în nas de 7 ori de-a lungul timpului. Șase confruntări s-au desfășurat în Liga Campionilor și Cupa UEFA, iar una într-un meci amical. Dacă tragem linie, bilanțul spune așa: 3 victorii pentru Liverpool, 2 victorii pentru Barcelona și 2 rezultate de egalitate. În orice caz, a trecut mult timp de atunci, iar astfel de meciuri aduc întotdeauna ceva cu totul nou.

Până la startul partidei, să vedem și cum au ajuns cele două echipe în această fază a Ligii Campionilor. Liverpool a terminat grupa cu emoții, luându-i fața lui Napoli pe muchie de cuțit. De cealaltă parte, Barca nu s-a stresat prea mult, asigurându-și prima poziție fără să piardă vreun meci. În „optimi”, catalanii au trecut de Lyon după scorul de 5-1 înregistrat în retur. Tot în retur s-a decis și soarta lui Liverpool, după ce băieții lui Klopp au reușit victoria cu 3-1 pe stadionul lui Bayern Munchen. Au urmat apoi două meciuri relativ ușoare pentru ambele formații. Barca a trecut de un Manchester United cam posomorât ca joc (scor 4-0), în timp ce trupa de pe Anfield a surclasat-o pe FC Porto cu scorul de 6-1 la general.

Sursa: Facebook Liverpool

Toate bune și frumoase până aici. Acum, cineva va trebui să părăsească scena Champions League, căci e loc de una singură în finala de la Madrid.

Dar oare cine să fie norocoasa? Barcelona, cu un Messi care nu se mai oprește din marcat? Sau Liverpool cu trio-ul senzațional Salah – Mane – Firmino? Cormoranii au fost aproape și anul trecut să adauge al 6-lea trofeu în vitrină, dar Real a avut alte planuri în acea seară. Așadar, ultimul trofeu Champions League adus pe Anfield datează din 2005, când miracolul s-a produs la Istanbul. Tot 5 trofee are și Barcelona, al cărui ultim mare succes s-a petrecut acum 4 ani, când a învins-o pe Juventus în ultimul act al competiției.

Foamea de trofee există. Să vedem cine sunt jucătorii care o pot potoli. Pe site-ul FootballCoin găsim câteva exemple Free ce pot face diferența în semi-finala Barcelona – Liverpool.

Sursa: Facebook Barcelona

Apărarea catalanilor este asigurată de Clement Lenglet, care a acumulat 222 de puncte la FootballCoin în 10 apariții. Cu o rată de 91% pase reușite, francezul de 23 de ani este om de bază în echipa catalană.

Un alt tânăr interesant din primul „11” al Barcelonei este Arthur, care a jucat în 8 partide din actuala ediție a Ligii Campionilor, adunând un total de 156 puncte. Mijlocașul brazilian este liantul dintre apărarea și atacul Barcei, reușind 495 de pase complete.

Dar să vorbim și despre jucători cu experiență în „d-ale Ligii Campionilor”. Ajuns la vârsta de 31 de ani, Arturo Vidal încă este omul potrivit la mijlocul terenului. În 9 apariții, chilianul a strâns 104 puncte și un procentaj de 90% pase reușite.

Sursa: FootballCoin

Să aruncăm o privire și prin vestiarul lui Klopp. În poartă se află Alisson, acum și în varianta Free pe site-ul FootballCoin. Brazilianul a bifat toate partidele din acest sezon, păstrând poarta intactă de 4 ori. În acest timp a adunat 213 puncte, dintre care 34 în utlima partidă.

Alexander Arnold are numai 20 de ani și o perioadă senzațională pe Anfield. Fundașul lui Liverpool a strâns 9 partide în acest sezon european în care a reușit două pase de gol. Cu cel mai mare punctaj dintre jucătorii lui Klopp (287), Arnold trebuie băgat în echipa voastră fără discuții, mai ales că este și Free.

În fața apărării lui Liverpool își face simțită prezența Naby Keita. Mijlocașul central venit în acest sezon pe Anfield a avut un parcurs minunat în ultima perioadă, reușind să înscrie primul gol din turul cu Porto. În 5 apariții, jucătorul din Guineea a strâns 118 puncte și vă așteaptă Free să îl luați în echipă.

Sursa: FootballCoin

Cam atât despre cele două semi-finale. Dacă încă nu v-ați decis ce jucători să aruncați în luptă pe FootballCoin, acum aveți destule motive să intrați cu încredere pe site.

Pe scurt, putem spune următoarele: Tottenham și Ajax nu au primit foarte mult credit la începutul competiției, iar acum urmează să joace în penultima fază a competiției. Liverpool a ratat trofeul la mustață anul trecut, iar Barcelona încearcă ce nu a mai reușit din 2015. Ceva îmi spune că vom fi martorii unor meciuri de văzut și în direct și în reluare, din care cei mai inspirați vor ieși triumfători. La fel de inspirați sper să fiți și voi când vă faceți echipa.