Sport

Tottenham, eliminată la masa verde din Conference League! Decizia drastică luată de UEFA

Tottenham a amânat meciul cu Rennes, din Conference League, ca urmare a unui focar de COVID. Mirror anunță că UEFA va da meci pierdut gazdelor, care sunt astfel eliminate din Europa.
20.12.2021 | 13:36
Tottenham eliminata la masa verde din Conference League Decizia drastica luata de UEFA
ADVERTISEMENT
20-12-2021
11:37

Tottenham a pierdut la masa verde meciul cu Rennes

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis ca meciul Rennes – Tottenham Hotspur, care nu s-a putut juca în ultima etapă a grupelor Conference League din cauza focartului de coronavirus din lotul englezilor, să fie câștigată la masa verde de francezi.

Astfel, Spurs pierde întâlnirea cu 0-3 și în același timp este eliminată din competiție. Echipa lui Antonio Conte rămâne cu 7 puncte în clasamentul Grupei H și încheie pe poziția a treia, sub Rennes și Vitesse Arnhem.

Englezii ar fi putut prinde locul secund în dauna formației olandeze, care aducea calificarea în 16-imile competiției, dacă s-ar fi impus în deplasarea de la Rennes. UEFA avea opţiunea de a cere ca meciul să se joace totuşi, însă având în vedere termenul de 31 decembrie pentru finalizarea fazei grupelor, ar fi fost dificilă găsirea unei date pentru partidă.

Pentru Tottenham, meciul de joi, cu Rennes, era decisiv pentru viitorul său în Conference League. Însă jocul, în care avea neapărată nevoie de victorie, nu s-a mai disputat din pricina unui focar de COVID consemnat la clubul britanic.

13 persoane au fost depistate pozitiv, între care și opt jucători. Inițial, oficialii lui Spurs au anunțat că meciul urmează să fie reprogramat. Rennes nu a fost de acord, iar UEFA, conform regulamentului, le va da englezilor meci pierdut la masa verde.

ADVERTISEMENT

Tottenham și Rennes nu au ajuns la un acord

UEFA nu a luat o decizie pe loc. Iar cei de la Tottenham au sperat într-o reprogramare a partidei. Cele două echipe nu au ajuns însă la un acord.

”Tottenham a făcut publică o decizie a autorităților engleze fără a avansa niciun document oficial. Întrucât meciul nu a fost anulat oficial de UEFA, Stade Rennais FC și-a menținut decizia de a juca”, s-a precizat în comunicatul francezilor.

ADVERTISEMENT

Iar acum a venit și comunicarea UEFA. În care se precizează:

”Urmare a infectărilor cu COVID-19 consemnate la echipa Tottenham Hotspur FC înaintea meciului cu Stade Rennais FC din cadrul grupelor UEFA Europa Conference, programat să aibă loc pe 9 decembrie 2021 la Londra, jocul nu s-a mai putut disputa. 

În concordanță cu Anexa J din regulamentul UEFA Europa Conference League, UEFA, în colaborare cu cele două echipe, a căutat să găsească o variantă viabilă de reprogramare, astfel ca grupa să se încheie.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în pofida tuturor eforturilor, nu a fost posibilă găsirea unei soluții funcționale în cazul ambelor echipe.

În consecință, meciul nu se va mai juca iar cazul urmează să fie arbitrat de UEFA Control, Ethics and Disciplinary (Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA) iar decizia se va lua în concordanță cu Anexa J a regulamentului amintitei competiții”.

ADVERTISEMENT

Ei bine, regulile sunt clare. Clubul care nu poate prezenta echipa la startul meciului este declarat responsabil pentru nedisputarea acestuia. Și pierde cu 3-0. Drept urmare, și în cazul lui Tottenham se va da meci pierdut.

Spurs și-a amânat și partida din Premier League

Tottenham și-a amânat și partida cu Brighton, din această rundă a Premier League. Cu atât mai mult cu cât numărul persoanelor infectate (incluzând și jucătorii echipei a doua sau din staff) a crescut.

De altfel, planează suspiciuni și în ceea ce privește disputarea următorului meci, cu Leicester, care este programat pentru joi.

ADVERTISEMENT