Sport

Tottenham continuă pe filiera portugheză! Paulo Fonseca îi poate lua locul lui Jose Mourinho la „Spurs”

Portughezul Paulo Fonseca, ultima oară la AS Roma, este noua țintă a lui Tottenham Hotspur pentru banca tehnică. Fonseca ar urma să-l înlocuiască pe Jose Mourinho, demis de „Spurs” la jumătatea lunii aprilie.
10.06.2021 | 17:51
Tottenham continua pe filiera portugheza Paulo Fonseca ii poate lua locul lui Jose Mourinho la Spurs
ADVERTISEMENT

Conform publicației Sky Italia, Paulo Fonseca este deja în discuții cu oficialii grupării din nordul Londrei, după ce a fost înlocuit pe banca lui AS Roma tocmai de conaționalul Jose Mourinho, fostul tehnician al lui Tottenham.

Sursa citată notează că în acest moment sunt discuții preliminare, dar că fostul director sportiv al echipei Juventus, Fabio Paratici, între timp angajat al clubului londonez, insistă pentru această mutare.

ADVERTISEMENT

Ce îi oferă Tottenham lui Paulo Fonseca

Paulo Fonseca este un antrenor de succes, în ciuda vârstei. Portughezul are doar 48 de ani și a cucerit deja 7 trofee. Deși predecesorul său portughez a dus clubul londonez pe marginea prăpastiei, oficialii lui Tottenham insistă să aibă un manager lusitan.

Sky Italia notează că Paulo Fonseca ar urma să semneze un contract valabil pentru următoarele trei sezoane. Anteior, „Spurs” a încercat să-l aducă pe banca tenică pe Antonio Conte, proaspăt campion al Italiei cu Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Și fostul manager Mauricio Pochettino a fost în discuții cu reprezentanții clubului Tottenham, dar actualul antrenor a lui PSG nu a putut da curs ofertei, fiind sub contract cu gruparea de pe „Parc des Princes”.

Paulo Fonseca a rămas liber de contract la finalul sezonului recent încheiat în Italia, după ce a dus-o pe AS Roma în cupele europene. În precedentul sezon, Fonseca a terminat cu Roma pe locul 5 în Serie A.

ADVERTISEMENT

Paulo Fonseca nu a reușit să o ducă pe Roma în Liga Campionilor

Antrenorul portughez, care le-a mai pregătit pe FC Porto, Braga și Șahtior Donețk, are un palmares impresionat, dar în Italia nu a reușit să îndeplinească obiectivul fixat de club, calificarea Romei în Liga Campionilor.

În sezonul 2019/2020, cu Paulo Fonseca pe banca, AS Roma a terminat a cincea în Serie A. În sezonul recent încheiat al cupelor europene, portughezul și-a condus magistral echipa până în semifinalele UEFA Europa League, unde a pierdut cu 5-8 dubla cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oficialii de pe Olimpico au anunțat că nu vor mai miza pe serviciile tehnicianului portuhez, acesta fiind înlocuit cu Jose Mourinho, fostul manager al lui Tottenham.

Paulo Fonseca și-a început cariera de antrenor la grupele de copii și juniori ai lui Estrella Amadora și le-a mai pregătit de-a lungul timpului pe Dezembro, Odivelas, Pinhalnovense, Aves, Pacos de Ferreira, FC Porto, Braga,Șahtior și Roma.

Cea mai prolifică perioadă a carierei a petrecut-o în Ucraina, între 2016-2019, unde a cucerit trei titluri și trei Cupe consecutiv, plus Supercupa, în 2017.

ADVERTISEMENT