Sport

Tottenham este în doliu: ”Suntem devastați! Ne va lipsi tuturor”

Antonio Conte a anulat conferința de presă înaintea meciului cu Brighton, iar Tottenham este în doliu după trecerea în neființă a preparatorului fizic Gian Piero Ventrone.
06.10.2022 | 16:19
Tottenham este in doliu Suntem devastati Ne va lipsi tuturor
Gian Piero Ventrone, preparatorul fizic al lui Tottenham, a murit la 61 de ani. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vestea a căzut ca un fulger. Antonio Conte a anulat, instantaneu, conferința de presă dinaintea partidei cu Brighton, iar Tottenham a anunțat că este în doliu. S-a stins, cu puțin înainte de a împlini 62 de ani, Gian Pier Ventrone, napoletanul supranumit ”Marine” ce era responsabil de pregătirea fizică a jucătorilor clubului londonez.

Gian Piero Ventrone, supranumit ”The Marine”, îi cucerise pe toți jucătorii lui Tottenham

Gian Piero Ventrone a fost considerat un guru în ceea ce privește pregătirea fizică. A venit la Tottenham în noiembrie anul trecut, ca parte a staff-ului lui Antonio Conte. Care l-a cunoscut din perioada în care încă juca.

ADVERTISEMENT

Și, chiar dacă, poate, cu antrenamentele sale extrem de dure, i-a ”terorizat” pe jucători, i-a cucerit pe toți. Și nu doar pentru impactul asupra performanțelor lor, ci și pentru faptul că le era foarte apropiat.

O dovadă este gestul lui Son Heung-min, care a celebrat alături de Ventrone reușitele la hat-trick-ul izbutit contra lui Leicester pe 17 septembrie.

ADVERTISEMENT

”Am o relație foarte, foarte bună cu Gian Piero”, a spus Son. „Engleza lui nu este perfectă, uneori vine cu telefonul și traduce în engleză din italiană. Înseamnă mult.

Și nu neapărat din punct de vedere fotbalistic, ci în ceea ce privește viața îmi dă atât de multe sfaturi, pentru care îi sunt foarte recunoscător.

ADVERTISEMENT

Mi-a fost mereu aproape, dându-mi mereu o îmbrățișare, atât în momentele grele, cât și în cele grozave”, spunea vedeta lui Tottenham.

Ventrone s-a stins însă, astăzi, din pricina leucemiei, la spitalul Fatebenefratelli din Napoli. Fusese internat după ce starea sa de sănătate se degradase substanțial.

ADVERTISEMENT

”Suntem devastați să anunțăm că Gian Piero Ventrone a murit. O să lipsească tuturor celor din club, iar gândurile noastre sunt alături de familie și prieteni în acest moment incredibil de trist”, a anunțat clubul Tottenham.

Metode revoluționare cu care a transformat Juventus și Squadra Azzurra în forțe ale fotbalului

Gian Piero Ventrone și-a făcut un renume urmare a metodelor inovatoare folosite în ședințele sale de pregătire. Care, au dovedit-o rezultatele jucătorilor pregătiți de el, erau capabile să le permită jucătorilor performanțe de excepție.

A intrat în fotbal la Juventus. Acolo unde, între 1994 și 1999, l-a ajutat pe Marcello Lippi să aibă la dispoziție o echipă care a dominat Serie A și a câștigat Champions League. Și unde l-a cunoscut, de altfel, și pe antrenorul lui Tottenham, Conte.

Apoi, după o pauză de doi ani, a revenit la Juve în perioada 2001-04. Pentru ca apoi să facă parte din staff-ul lui Lippi care a făcut Italia campioană mondială în 2006.

A lucrat ulterior ca manager asisten la Ajaccio, iar apoi, ca preparator fizic, la Catania, dar și în China, Jiangsu Suning și Guangzhou Evergrande. De unde a ajuns la Tottenham.

I se spunea ”The Marine”

Supranumele ”The Marine” i s-a atribuit în perioada Juventus. Atunci când obișnuia să pună în difuzoare ”Ride of the Valkyries” de Wagner în timp ce jucătorii alergau.

Îi motiva pe aceștia cu fraze motivaționale precum ”a câștiga aparține celor puternici” și ”munceste azi pentru a alerga mâine”.

Și, mai mult, a instalat, după modelul folosit în Marina Americană, un clopoțel al rușinii, pe care să-l bată primul dintre sportivii care abandonau.

Și ca să înțelegeți duritatea încercărilor la care își supunea jucătorii, amintim doar un episod din această vară. În timpul turneului pre-sezon efectuat de Tottenham la Seul.

Jucătorii lui Spurs au dat 42 de ture de teren la peste 30 de grade și 70% umiditate. Iar mulți dintre ei, între care și Harry Kane, au sfârșit prin a vomita.

Matt Doherty își amintește despre aceste momente. ”Nu seamănă cu nimic din ce am făcut până acum. Este greu, este cel mai greu pre-sezon pe care l-am avut. Nu știu dacă vor fi echipe mai în formă decât noi.

Ai o mare satisfacție odată ce sesiunea se încheie. Mintea ta a fost torturată în mijlocul ei, dar când ai terminat te simți mândru.

Te gândești doar să nu renunți, chiar dacă ajungi să te târăști pentru a ajunge la finiș. Este acea hotărâre pe care managerul ne-a insuflat-o, să continuăm și să nu renunțăm niciodată”, spune fotbalistul.

ADVERTISEMENT
Tags: