Tottenham – Liverpool | Cine ia trofeul UCL și care sunt jucătorii cu care poți câștiga la football fantasy?

31.05.2019 | 15:45
Tottenham  Liverpool  Cine ia trofeul UCL si care sunt jucatorii cu care poti castiga la football fantasy
ADVERTISEMENT

Liverpool joacă finala cu numărul 9, în timp ce Tottenham a ajuns în momentul culminant pentru prima oară. Știm sigur că trofeul va ajunge în Anglia, dar oare unde: Liverpool sau Londra? Între planuri de ieșit cu prietenii la meci, fă-ți și echipa la FootballCoin, pentru că un meci ca ăsta nu trebuie ratat. Mai ales că ai niște jucători incredibili dintre care poți alege. Și pentru că știm că task-ul este dificil, îți scot în evidență niște detalii. Apoi e rândul tău să le cântărești și să rămâi cu jucătorii care crezi că îți vor aduce punctaj mare în competiția de football fantasy. Nu e ușor, dar nu e nici greu. E palpitant. E feeling de finală!

Forța lui Liverpool vine și din evoluția fundașilor care aduc prospețime și mingi cu potențial în atac. De aceea prima mea recomandare este să te inspiri din defensiva cormoranilor.

ADVERTISEMENT

Andrew Robertson are 11 assist-uri în Premier League și 2 în Champions League, alături de 4 clean sheet-uri. Trent Alexander-Arnold a reușit 12 assist-uri în campionatul englez și 4 în ultimele partide din UCL, reprezentând unul dintre pionii principali ai lui Klopp care au adus calificarea istorică a lui Liverpool în finală. Alexander-Arnold a dat 2 pase de gol în meciul în fața Barcelonei, terminat 4-0. Un rezultat imens, legendar, probabil de nedepășit în sufletul fanilor lui Liverpool de acum înainte. “Odată ce vom obține un trofeu, vom deveni de neoprit, o echipă formidabilă indestructibilă,” a declarat englezul într-un interviu în această săptămână. Trent a adunat cel mai mare punctaj de la Liverpool la FootballCoin în Champions League și este free pentru echipa ta.

La rândul lui, Andrew Robertson poate fi luat gratuit în ultimul meci din UCL la football fantasy, el acumulând 355 de puncte în acest sezon. De reținut că ambii fundași ai lui Liverpool au reușit fiecare peste 10 assist-uri în Premier League, lucru ce nu a mai reușit defensiva niciunei alte echipe din Anglia.

ADVERTISEMENT

Tot în defensiva echipei tale poți miza pe Alisson, portarul lui Liverpool, care a avut o implicare enormă în sezonul incredibil făcut de Liverpool. Curajul lui de a-și asuma riscuri, bucuria de a avea mingea la picior și intervenția din meciul cu Napoli sunt unele dintre motivele pentru care cormoranii au ajuns în finală. Are 322 de puncte la fantasy, este free și a adunat în UCL clean sheet-uri. Destule argumente, nu?

Și nu pot să trec la alte departamente ale echipei, fără să-l menționez pe Virgil van Dijk. “Ce mai e de zis despre Virgil? S-a zis totul despre el în acest sezon și am rămas fără cuvinte. El te lasă fără cuvinte.” Pot să adaug lângă declarația lui Trent că Virgil are 2 goluri, 2 assist-uri în UCL și că nu a ratat niciun minut din Premier League.

ADVERTISEMENT

 

Mohamed Salah. Fără introducere, pentru că entuziasmul lui și al oamenilor care îl susțin te fac să te gândești instant la goluri. Salah trebuie luat în echipa de football fantasy, cu tot cu “Golden Boot” în buzunare, cu încredere că va avea 90 de minute complete pe teren în această finală, cu 5 goluri în ultimele 6 meciuri de Premier League și cu 10 goluri care au adus victoria lui Liverpool în acest sezon. Per total, cormoranii au 21 de meciuri câștigate în care Salah a marcat.

Pentru ofensiva ta cred că nici nu trebuie să clipești înainte să-l alegi pe Sadio Mané, care a avut cel mai prolific sezon din toată cariera lui, înscriind în total 26 de goluri. Multe dintre ele au fost cruciale și aici pot aminti cele 2 goluri din returul cu Bayern în Champions League. Un coșmar pentru fundașii adverși, un pilon pentru echipa lui Klopp. A acumulat 393 de puncte la FootballCoin și merită convocat în acest ultim meci din UCL. Alături de el, poți să faci pereche alegându-l pe Robert Firmino, jucătorul care niciodată nu se oprește din alergat, sau pe Divock Origi, salvatorul din momentele în care suporterii lui Liverpool păreau deja resemnați.

ADVERTISEMENT

Dacă le dai fundașilor lui Liverpool ceva de făcut în apărare, atunci jocul se poate schimba. De aceea există Son, ca să schimbe jocul, să chinuie fundașii adverși și să crească speranțele fanilor. Sud-coreeanul poate deveni primul asiatic care câștigă UCL după ce joacă în finală, asta pentru că Park Ji-sung are în palmares o medalie cu Manchester United, dar el nu a fost pe teren în victoria împotriva lui Chelsea, în finala din 2008. Și dacă încă nu ești convins că Son este un om crucial în echipa lui Pochettino, gândește-te doar la cele 3 goluri înscrise în dubla manșă împotriva lui City în sferturile de finală din Champions League. În plus față de acestea, Son a acumulat 12 goluri și 7 assist-uri în Premier League. Iar la FootballCoin are 307 puncte și un potențial imens să-ți strângă puncte în finală.

Omul responsabil cu blocarea lui Salah va fi Jan Vertonghen, belgianul pe care nicio accidentare nu-l sperie și care, cu mască sau fără, luptă cu orgoliu și fără să se arate timid în fața egipteanului. Are 1 gol și 1 assist în Champions League, dar locul lui în teren reprezintă mai mult decât aceste faze fixe. Înseamnă forță, încredere și unitate. Iar aceste lucruri pot să îi așeze semeț pe jucătorii lui Spurs în fața lui Liverpool.

Un alt jucător pe care nu-l poți evita este Christian Eriksen. Danezul trăiește acum unul dintre cele mai frumoase și roditoare sezoane de când e la Spurs. Golul lui de pe Wembley din meciul cu Milan a păstrat în continuare șansele lui Tottenham să iasă din grupe, iar cele 2 assist-uri oferite lui Son în fața lui City au demonstrat că evoluția lui e egală cu succesul echipei. Așa că dacă ești fan Spurs, știi că nu îl poți sări când îți faci echipa la FootballCoin. Are cel mai mare punctaj la football fantasy dintre cei de la Tottenham și mai are un meci la dispoziție să-l crească și mai mult.

Și am ajuns și la capitolul “minuni”, iar dacă revenirea lui Liverpool în fața Barcelonei ne-a șocat, hat-trick-ul lui Lucas Moura în returul cu Ajax, pe Johan Cruyff Arena, ne-a făcut să ne întrebăm dacă asta e Liga Campionilor sau visăm noi? Brazilianul a adunat 5 goluri în UCL și 10 în Premier League, iar norocul lui a fost tocmai ghinionul lui Kane. Accidentat, englezul a fost înlocuit cu Moura. Iar Moura a scos din pălăria lui de magician calificarea.

Însă Moura nu știe sigur dacă va intra titular, asta pentru că Harry Kane și-a revenit după accidentarea care l-a ținut departe de Champions League de la meciul cu Manchester City din 9 aprilie. Va fi o decizie grea pentru Pochettino să-l scoată pe eroul din Olanda din primul 11. Englezul are 5 goluri și un assist în UCL, iar finala poate fi momentul potrivit să-și recapete notorietatea în rândul fanilor. Talismanul norocos al lui Spurs până nu demult a văzut de pe margine marile performanțe obținute în acest sezon de echipa sa: Victoria de 3-0 cu Borussia Dortmund, meciul de la City care i-a trimis în semifinală și revenirea incredibilă cu Ajax. Timpul nu e pierdut, mai sunt 90 de minute în care Kane le poate împrospăta memoria celor din tribune și de la televizor. Față în față cu Virgil van Dijk, a venit momentul confruntării.

“E greu să descriu în cuvinte sentimentele mele,” spunea Pochettino. Eu am încercat să descriu evoluțiile unor jucători. Despre emoții, sentimente și trăiri vom afla mai multe sâmbătă, când fluierul de început ne va bloca în fața televizoarele, fani sau nu ai celor care se luptă pentru trofeu. Să câștige cei mai buni sau cei mai capabili să creeze miracole și mai mari decât au făcut până acum în acest sezon de UCL.

ADVERTISEMENT