Premier League

Tottenham poate fi lipsită de nouă jucători în primele două etape din Premier League!

06.08.2018 | 08:39
Tottenham poate fi lipsita de noua jucatori in primele doua etape din Premier League

Tottenham poate fi lipsită de nouă jucători în primele două etape din Premier League! Noul sezon debutează în acest weekend şi antrenorul Mauricio Pochettino priveşte cu mult realism situaţia existentă, admiţând că este foarte posibil ca în primele 180 de minute din noul sezon să fie lipsit de foarte multe dintre starurile sale, ca urmare a faptului că aceşti jucători abia au reluat pregăririle, după prezenţa la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia.

În prima etapă Tottenham va merge la Newcastle, iar în următoarea rundă va avea parte de un derby londonez, pentru că Fulham a revenit în această vară în eşalonul de elită al fotbalului englez. Nu ar părea misiuni imposibile pentru Spurs, însă dacă măcar jumătate dintre vedete nu se vor putea afla pe teren şansele ca outsiderii să scoată puncte vor creşte considerabil. Mauricio Pochettino este însă fair-play şi spune că deşi jucătorii internaţionali au înţeles singuri necesitatea scurtării vacanţelor cu câteva zile, nu le-a cerut nici un moment acestora să procedeze astfel.

Tottenham poate fi lipsită de nouă jucători în primele două etape. Kane şi-a scurtat vacanţa, dar nu e pus la punct

“Eu am nevoie de jucători care să se fi relaxat cum trebuie după efortul considerabil depus la Campionatul Mondial. Vom vedea ce vom face, pentru că nu cred că va fi o tragedie dacă vom juca în primele două etape cu oamenii care sunt cu pregătirea la punct şi îi vom aştepta pe cei care au luat o binemeritată vacanţă. “

Pochettino a avut o perioadă susţinută de pregătire cu lotul aflat la dispoziţie şi cu aceşti jucători, mulţi dintre ei rezerve, s-a prezentat la International Champions Cup, unde, în pofida abseneţelor de marcă, Spurs a etalat un fotbal de bună calitate, ofensiv, plin de spectaculozitate. Însă ultimul amical a dat frisoane antrenorului londonezilor, pentru că Girona a surclasat-o pe Tottenham cu 4-1!

Tottenham poate fi lipsită de nouă jucători . Unul este golgeterul Harry Kane, deşi s-a întors cu două zile mai devreme din vacanţă
Tottenham poate fi lipsită de nouă jucători . Unul este golgeterul Harry Kane

În fruntea listei de absenţe se află internaţionalii englezi Harry Kane, Dele Alli, Kieron Tripier, Danny Rose şi Eric Dier, urmaţi de belgienii Jan Vertonghen, Toby Alderweireld şi Mousa Dembele şi campionul mondial, portarul francez Hugo Lloris. Cei care au cele mai mici şanse să fie la parametrii optimi înaintea startului noului sezon sunt Kane, Alli şi Lloris. Kane a decis singur să îşi taie două zile din vacanţă, pentru a reveni mai repede la pregătiri. Golgeterul ultimei ediţii a turneului final al Campionatului Mondial rămâne acelaşi model de profesionism şi vrea să ajungă cât mai rapid la forma optimă, pentru a-şi ajuta echipa.

Cel mai leneş a fost francezul Hugo Lloris

Francezul Hugo Lloris a fost însă ceva mai leneş, preferând să savureze pe îndelete într-o vacanţă prelungită marele succes reuşit cu echipa naţionaţă a ţării sale la Campionatul Mondial. Lloris abia a revenit la pregătiri, de câteva zile şi recunoaşte că în acest moment nu ar fi soluţia optimă pentru ca echipa să înceapă de la el. Însă promite că în maxim o săptămână va fi pus la punct şi antrenorului Pochettino va putea conta pe el. În schimb, danezul Christian Eriksen, eliminat de croaţi în optimi la lovituri de departajare, a mers cu Spurs în SUA, la Internaţional Champions Cup şi alături de sud-coreeanul Son, şi el cu o vacanţă scurtă, spaniolul Fernando Llorente şi brazilianul Lucas Moura reprezintă piloanele lui Pochettino pentru prima şi a doua rundă.

Tags: