Fotbal international

Tottenham și minunea calificării în finală! De 5 ori la un pas de eliminarea din Champions League. Vezi toate momentele dramatice. VIDEO

09.05.2019 | 12:15
Tottenham si minunea calificarii in finala De 5 ori la un pas de eliminarea din Champions League Vezi toate momentele dramatice VIDEO

Tottenham s-a calificat în finala Champions League după un meci absolut nebun cu gol marcat în minutul 90+6. Spurs a câştigat la Amsterdam cu 3-2, după ce Ajax a condus la pauză cu 2-0 datorită golurilor marcate de fundaşul De Ligt şi Hakim Ziyech. Însă, în repriza a doua a început recitalul lui Tottenham. Lucas a fost eroul londonezilor, reuşind un hattrick în repriza secundă, toate cu piciorul stâng, în minutele 56, 59 şi 90+6. 

Tottenham și minunea calificării în finală! De 5 ori la un pas de eliminarea din Champions League

Echipa lui Mauricio Pochettino este marea surpriză din acest sezon de Liga Campionilor, Spurs fiind de 5 ori la câteva minute de eliminarea din competiţie, însă, împotriva tuturor probabilităţilor, va juca finala de la Madrid de pe Wanda Metropolitano împotriva lui Liverpool.

FANATIK vă prezintă toate momentele de cumpănă pe care Tottenham Hotspur le-a avut în acest sezon magic de Ligă şi cum echipa lui Pochettino a trăit cu frica eliminării aproape fiecare meci începând cu faza grupelor.

08 May 2019, Netherlands, Amsterdam: Tottenham Hotspur's Danny Rose (L) and Harry Kane celebrate after the final whistle of the UEFA Champions League semifinal second leg soccer match between AFC Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruijff Arena. Photo: Adam Davy/PA Wire/dpa
Harry Kane şi Rose se bucură după victoria lui Tottenham de pe terenul lui Ajax (Sursa: hepta)

Cum s-a calificat Tottenham în finală: PSV, Inter, Barcelona, City, Ajax!

1. Meciul 4 din grupe: Tottenham – PSV 2-1 (Kane 78, 89, De Jong, 2) la 2 minute de eliminare. Spurs putea fi una dintre primele echipe eliminate matematic din Champions League în acest sezon. După două înfrângeri (Inter şi Barcelona) şi un meci nul în turul cu PSV, echipa lui Pochettino a fost la un minut de eliminare. Dar, golul lui Harry Kane din minutul 89 care aducea 3 puncte pentru Spurs a menţinut echipa în cursa pentru calificare, însă Inter avea prima şansă.

VEZI VIDEO:

2. Meciul 5 din grupe: Tottenham – Inter 1-0 (Eriksen, 80), la 10 minute de eliminare. A doua cumpănă a venit în meciul retur cu Inter în care Spurs a fost obligată să câştige pentru a păstra şanse. A fost un meci închis, dar în care Eriksen a reuşit să înscrie golul izbăvitor cu 10 minute înainte de final. Cu această victorie, Tottenham avea tot a doua şansă la calificare, fiind la egalitate cu Inter înaintea ultimei etape, însă italienii aveau meci cu PSV, în timp ce Spurs juca pe Camp Nou.

VEZI VIDEO:

3. Meciul 6 din grupe: Barcelona – Tottenham 1-1 (Dembele 7 / Moura 85), la 5 minute de eliminare. Ultima etapă din faza grupelor a fost nebună. PSV Eindhoven a ţinut în şah pe Inter pe Meaza, scor 1-1, iar Tottenham a fost condusă aproape tot meciul pe Camp Nou de Barcelona. Totuşi, în minutul 85, Lucas Moura reuşea golul care califica Tottenham în optimile de finală, în dauna lui Inter.

VEZI VIDEO:

4. Meciul retur din sferturile de finală: Manchester City – Tottenham 4-3 (Sterling 4, 21, Silva 11, Aguero 59 / Son 7, 10, Llorente 73), la 15 minute de eliminare. Cel mai nebun sfert de finală a fost cel dintre City şi Tottenham. După 1-0 pentru Spurs în tur, City s-a aruncat în atac şi a egalat situaţia după doar 4 minute. Au urmat apoi 7 minute nebune în care s-au mai marcat trei goluri: Son, în minutele 7 şi 10, respectiv Silva, 11. Aguero a dus City pe loc de calificare, dar cu ceva mai mult de 15 minute înainte de final, Llorente a schimbat soarta calificării. Dramatismul a fost uriaş în prelungiri când Sterling a marcat, însă reuşita a fost invalidată cu VAR pentru un offside la Aguero. 

VEZI VIDEO: 

5. Meciul retur din semifinale: Ajax Amsterdam – Tottenham 2-3 (De Ligt 5, Ziyech 35 / Moura 55, 59, 90+6). La 10 SECUNDE de eliminare. Apogeul dramatismului a fost atins de Spurs pe Amsterdam Arena. După o primă repriză în care Ajax a condus cu 2-0 (3-0 la general), Spurs nu mai putea avea mari speranţe. Trei goluri într-o repriză când nu ai marcat deloc în precedentele 3 împotriva lui Ajax, sunt greu de dat. Dar, Tottenham s-a urcat pe adversar şi pe fondul greşelilor uriaşe făcute de apărătorii olandezi, Moura a reuşit să înscrie de două ori, în minutele 55 şi 59. Calificarea era din nou pe muchie de cuţit şi Spurs a căutat non-stop golul calificării, până când acesta a venit în minutul 90+6, la ultima fază. 

VEZI VIDEO:

După acest parcurs nebun, Tottenham va juca finala de pe Wanda Metropolitano împotriva lui Liverpool. Mauricio Pochettino poate obţine un titlu istoric pentru Spurs, care va juca prima finală de Liga Campionilor din istorie. Ultimul act va avea loc pe 1 iunie. Şi ce meci va fi!