Fotbal international

Venituri istorice pentru Tottenham! Ce profit a făcut Spurs în sezonul precedent

Preşedintele clubului Tottenham Hotspur, Daniel Levy, a anunţat rezultate financiare istorice pentru gruparea engleză în sezonul 2016/2017.
03.04.2018 | 17:17
Venituri istorice pentru Tottenham Ce profit a facut Spurs in sezonul precedent

Conform Sky Sports, Daniel Levy a anunţat, marţi, venituri de 306,3 milioane de lire sterline (350 de milioane de euro) şi profit net de 41,2 de milioane de lire sterline (47 de milioane de euro) pentru sezonul trecut.

Creşterea cu 46 la sută a veniturilor (96,5 milioane de lire sterline) faţă de anul precedent se datorează în special creşterii valorii contractului privind cedarea drepturilor TV şi participării echipei în Champions League. Numai din cedarea drepturilor TV, Tottenaham a încasat 149,8 milioane de lire sterline, în creştere cu 54,93 milioane de lire sterline (57,9%) faţă de anul precedent (94,87 milioane de lire sterline).

Tottenham este a şasea grupare din Premier League la venituri

Participarea în Champions League şi Europa League a adus venituri de 44,6 milioane de lire sterline (inclusiv premiile de la UEFA), un plus de 18,7 milioane de lire sterline, faţă de 2015/2016, când echipa a jucat numai în Europa League.

Şi profitul a fost mai mare faţă de exerciţiul precedent, în care s-a ridicat la 33 de milioane de lire sterline. ”Suntem într-o perioadă istorică pentru club şi există un sentiment de entuziasm în creştere. Însă vor urma multe provocări în lunile următoare, pe măsură ce ne apropiem de ultimele etape ale construirii noului stadion şi de deschiderea lui. În calitate de administratori ai clubului sunt conştienţi tot timpul de nevoia de a-i asigura stabilitatea viitoare, în timp ce-i gestionăm creşterea”, a declarat Levy.

La nivel de venituri, Tottenham Hotspur este a şasea grupare din Premier League, după Manchester United (581,2 milioane de lire sterline), Manchester City (473,4), Arsenal Londra (422,8), FC Liverpool (364) şi Chelsea Londra (361,3).

Alli, Eriksen şi Kane ar putea rămâne la Tottenham

Pe plan sportiv, rezultatele bune i-au convins pe conducătorii clubului să păstreze nucleul de jucători şi pe antrenorul Mauricio Pochettino. Acesta din urmă va semna o prelungire a contractului cu Tottenham, urmând ca salariul său să fie mărit la 10 milioane de euro, conform presei engleze. În prezent, Mauricio Pochettino are un salariu de 6,6 milioane de euro pe an.

Tottenham vrea ca prin această măsură să evite ca antrenorul să plece la Real Madrid sau Paris Saint-Germain, care şi-au manifestat interesul pentru serviciile tehnicianului. Potrivit presei engleze, o prelungire a contractului lui Pochettino i-ar face şi pe jucători precum Dele Alli, Christian Eriksen sau Harry Kane să accepte noi acorduri.